Teamweekend in Horst: Lekker gek doen met veel bier.

Het teambuildingsweekend van Neptunus-Schiebroek 6 was er weer eentje om in te lijsten.

Na het Internationale Toernooi in Keulen kwam er alweer meteen een nieuw idee. Ruud had ergens tijdens dat weekend tussen neus en lippen door gezegd: "Jullie moeten een keer naar Horst komen”. Het plannen maken ging eigenlijk meteen na terugkeer uit Keulen beginnen. Het zoeken naar een geschikte locatie, het puzzelen met de datum en financiën. Het lukte, zo aan einde van alle vakanties, en ook met nog een behoorlijke groep van 15 man.

De week vooraf de details afstemmen en het vervoer plannen. Op vrijdagmiddag vertrek. De eerste twee auto’s rond 13.00 uur. Maar Dave had startproblemen. Het bleek de accu te zijn. Met een vertraging van ruim 2 uur konden ze toch nog voor de vrijdagdrukte vertrekken. Ondertussen was AH langsgekomen op de locatie in Swolgen: De Gunse Hoeve – De Hooischuur. Het bier werd door Jeffrey vakkundig koud gezet en na het arriveren van Dave, Jordy en Wessel kwam de sjoeltafel tevoorschijn. Heerlijk nostalgisch. Alleen met Dave spelen is er geen lol aan, hij scoorde de meeste punten en verbeterde zijn eigen record zelfs twee keer. Als later ook Jelle met Sjoerd, Willem en Marcel arriveert is het tijd om te gaan eten, wat daarvoor al besteld was bij Amon (op aanraden van Ruud).

Later die avond was het tijd om naar Horst te gaan. We bleven in de Lange Horst, alwaar het na 00.00 uur echt gezellig werd. Inmiddels waren ook Sebastian, Jeroen, Michiel, Sjors (die eerst nog FC Twente zagen gelijk spelen bij Helmond Sport), Nick (eerst nog naar Sparta) en Pepijn gearriveerd. De eerste taxi terug rit was met een klein, zeer klein groepje. Bij de tweede taxi rit sommeerde Dave iedereen richting Janny, die vandaag wel eventjes wilde wachten: "JAAH”. Eenmaal allemaal terug op locatie bleef het nog lang onrustig en mocht Sjoerd (blijkbaar) niet met de chocomel naar buiten. En had Pepijn veel bedden in onze accommodatie gezien, behalve die van zichzelf, maar gelukkig hadden we er genoeg. Willem wist niet wat ‘ie zag: bed in, bed uit en nog een keer…

De volgende ochtend hadden we alle tijd om rustig op te starten en ruimden Dave en Wilko de achtergelaten ravage van de dag ervoor op. Als iedereen heeft ontbeten en een aantal nog de roes uitsliepen, ging de andere helft van de groep op verkenningstocht in de omliggende bossen en deden de speciale JB speurtocht: "We zijn niet meer boos”. Als iedereen is teruggekeerd is er nog tijd om wat te eten om vervolgens naar de Hertog Jan Brouwerij in Arcen te gaan. Nadat Sjoerd en Nick een verpletterend optreden gaven op het verzamelpunt gingen we naar binnen, alwaar het Marcel bij het vertellen van de geschiedenis al teveel werd en al wankelend de trap af strompelde richting de auto van Jelle om daar de rest van de middag te vertoeven. Toch iets te diep in het glaasje gekeken de avond ervoor? In het vervolg van de rondleiding weet Nick de beste vragen te stellen en vermaakt Sjoerd het publiek rondom het algehele verhaal. Tevens ging er al best wat bier doorheen tijdens de rondleiding of een deel er ook nog wat van heeft opgestoken zullen we maar niet verder bespreken.

Na de rondleiding was het tijd voor een drankje en een bitterbal dankzij Jeroen in het Café tegenover de brouwerij, waarna we keurig op tijd terug waren in De Hooischuur voordat de barbecue compleet werd aangeleverd. Dave speelde voor grillmaster en kregen uiteraard, hoe kan het ook anders, Nick en Sjoerd het weer met elkaar aan de stok. De barbecue was precies goed, behalve als we wel die twee extra mee eters hadden gehad. Jelle moest even tussendoor naar Arnhem en Marcel verkoos nog altijd zijn bed boven de rest. Wel konden de borden, bestek en overige barbecue items terug in de krat zonder dat we er nog naar moesten omkijken. Dat zou de volgende ochtend zo worden opgehaald. Het kaartspel Youssef (ook al vond Jeroen dat niet kunnen) leverde daarna vooral geen winnaars op, vooral Pepijn moest het ontgelden in de laatste ronde.

Taxi Janny stond weer keurig op tijd klaar om de eerste groep naar Kermis Broekhuizen te brengen. Daar aangekomen liepen we vol verwachting naar het ‘Kermis terrein’ op zoek naar de botsauto’s, schiettenten, draaimolens en suikerspin, maar tevergeefs. Om de hoek zagen we alleen de al gesloten draaimolen en 3 kramen met eten (ook allemaal gesloten). Desondanks gingen we op het geluid af, dat bleek te komen uit een grote tent langs de Maas. In eerste instantie overheerste nog de teleurstelling, maar toch namen we de proef op de som en gingen naar binnen. Op een enkeling na (Wessel, die besloot om terug te lopen…ja echt!) had niemand daar uiteindelijk spijt van. Neptunus-Schiebroek 6 nam, letterlijk, de hele tent over met het ultieme moment toen Sjoerd ‘live’ op trompet ons ‘clublied’ Der alte dessauer ten gehore bracht met in zijn kielzog de band Lekke Band en uiteraard liet ook Dave nog even zijn zangtalenten horen (ook bleek de microfoon uit te staan). Toch een zeer geslaagde ‘Kermis’ aan de Maas- avond.

Na twee lange sessie van de band en veel, heel veel bier kwam ook Jelle nog even een uurtje mee feesten. Daarna werden we door de taxi én Jelle heelhuids weer teruggebracht en namen we via de mobiele verbinding afscheid van Janny, die de laatste rit – misschien uit veiligheidsoverwegingen – niet zelf deed. De avond zag er (althans voor zover ik daar zicht op had), nu wat rustiger uit. Er bleef in ieder geval bier over. De volgende ochtend veegde Wilko de laatste bierdopjes bij elkaar, ruimde Michiel de keuken op en Willem het terras. Sjoerd ging de discussie aan met de beheerster, waarna Nick al slijmend meeliep om de lekkage nog eens te bekijken: "Lekkage!?!?”

Al met al lijkt dat gedeelte toch ook goed te gaan komen. Dave zijn auto startte vervolgens niet bij vertrek, maar met behulp van onze ‘buren’ konden we met enige vertraging alsnog vertrekken richting RKsv Wittenhorst, alwaar we meteen kennismaakten met de scheidsrechter van dienst. Onder het genot van een heerlijk zomers zonnetje (misschien onder deze omstandigheden iets te warm) begon de warming-up. We konden precies elf man op de been brengen en startten met, zichzelf aangeboden, Willem in het doel (waarvoor dank!). De wedstrijd startte een kwartier later, waar wij in het begin moeite hadden met de druk zettende thuisploeg onder leiding van Ruud. Bij de, vrij vroege, 1-0 achterstand leek Willem toch een zetje te krijgen, waardoor het makkelijk inkoppen werd, maar volgens de scheidsrechter was er andersom ook een overtreding gemaakt. En dus een geldig doelpunt.

Daarna herpakten we onszelf. Het spelen van lange ballen had geen zin en in de combinatie kwamen we beter uit de verf en miste we eigenlijk alleen soms eindpass en de afronding. Met de achterstand zochten we de kleedkamers op en wisselde Ruud van team, hierdoor hadden we tenminste één wissel, die we doorlopend dankbaar gebruikte. Het spel golfde wat heen en weer en bij een goedlopende aanval lopende de tweede helft was ook Sjoerd mee opgekomen. Hij bereikte de tevens meegekomen linksback Michiel, die met een heerlijke lob de doelman verschalkte (1-1). In het vervolg van de tweede helft gaat het in de verdediging aan beide kanten eventjes mis, scoort Wittenhorst twee keer en bereikt de stand toch een gelijke stand: 2-2. Tussendoor raakt Marcel snoeihard de lat en gaat de bal in onze beleving toch echt schuin naar achter en vervolgens het doel uit, maar niet te zien voor grens- en scheidsrechter, ook al gaf de eerst genoemde aan dat het geen doelpunt was… helaas geen VAR langs de amateurvelden en dus geen doelpunt.

Tegen het einde van de wedstrijd dolde Ruud wat met zijn teamgenoten en versierde een strafschop. De strafschop werd door Willem genomen en snoeihard tegen de touwen gewerkt, 2-3. In de absolute slotfase duldde de scheidsrechter geen schwalbes meer en nadat Ruud de leidsman een bal toewierp besloot onze gastheer de wedstrijd met een rode kaart. Iedereen zag er de humor van in, dus keerde er twee teams tevreden terug naar de kleedkamer na dit vriendschappelijke oefenpotje, alhoewel wij wonnen dus bij ons net ietsje beter wellicht. Ruud trakteerde een AA’tje, waarna voor ons de reis terug naar Rotterdam begon.

Een geslaagd teamweekend en teambuilding ter voorbereiding op het komende seizoen met een mooie oefenzege ter afsluiting. Mannen, bedankt op naar een mooi seizoen!