The road to... #PK6 (1)

De allermooiste straathoek ruikt naar koffie en naar bier...
 
Maar liefst 3 weken kreeg Neptunus-Schiebroek 6 om na te genieten van de overwinning op de (voormalige) directe concurrent Nieuwerkerk 4. Dat 3 weken geen voetbal toch wel lang was, bleek uit de trainingsopkomst. Zelfs toen de uitwedstrijd bij XerxesDZB in het vizier kwam vond niet iedereen de weg terug naar het trainingsveld (of slechts één keertje). Met harde, maar rechtvaardige hand werd de scepter gezwaaid over de opstelling en het te volgen wisselbeleid. Zeker met het grote aantal beschikbare spelers is het onmogelijk om gelijke speeltijden de verzorgen. Voor het duel met XerxesDZB waren dan ook maar liefst 16 spelers beschikbaar. Jeroen is de volgende die gaat aansluiten en Sjors kan niet wachten...
 
De vrijdagavond wordt nog even gebruikt om de 'boetepot' nog wat verder te spekken. "Wat een mooie dag" is het alom gehoorde nadat de boetes bleven komen, met Jordy dit keer als hoofdsponsor. Waarna hij, bijna logischerwijs, zelf ook geslachtofferd werd. Een gouden 'regel'! Als op zaterdagochtend het nummer ' Zaterdag' van Bløf door de speakers galmt van de gehele selectie gaat de wedstrijd echt leven. Als de manschappen zich verzamelen in het clubhuis van de club die vele grote namen voortbracht en bovendien Schiebroekse wortels heeft, schenkt men van achter de fraaie bar de laatste koffie van de dag en neemt de trouwe supporter het eerste biertje. Mooier kan het bijna niet worden...
 
Rond 13.15 uur wordt er afgetrapt op het schitterende nieuwe kunstgrasveld (dat smaakt volgend seizoen naar meer op ons eigen complex). Een stormachtig begin zet de thuisploeg volledig buitenspel. De storm was er niet alleen in wind en regen, maar ook op het veld. Al na 10 minuten was het Marcel die mocht aanleggen voor een hoekschop. Hij draaide de bal in één keer het doel in, 0-1! Wat een vliegensvlugge start! Een klein kwartiertje later weet linksback Matthijs de bal goed voor te krijgen. Sebastian stapte 'over' en Wesley kon afronden, 0-2! "Een heerlijke goal!" Slechts twee minuten later is het weer Matthijs die de assist verzorgd met het linkerbeen. Wesley schat de bal perfect in en verschijnt vrij voor de keeper, die hij met lob verschalkt, 0-3!

Jeroen weet het zeker: "Wat een wereldpot!" Na precies een half uur spelen glijd een XerxesDZB-speler in de zestienmeter met zijn hand naar de bal en kan de scheidsrechter niets anders dan een strafschop geven. Marcel mag aanleggen en schiet de bal snoeihard door het midden tegen de touwen, 0-4! Inpakken en wegwezen... Neptunus-Schiebroek 6 had aan een half uur genoeg vanmiddag op het voormalige Wollefoppenpark, dat tegenwoordig Sportpark Faas Wilkes heet.

In de tweede helft dacht Dave letterlijk: "Inpakken en wegwezen" en weigerde op aangeven van Jeroen weer in te vallen. Het regende tenslotte... en het waaide. De tweede helft bracht niet veel goeds meer. De thuisploeg kreeg zelfs de betere kansen, terwijl ondertussen ook de teamcaptain van 'De Zebra's' het prima had gevonden om het verder schriftelijk af te doen (0-8?). Dat was een goede deal geweest, want scoren deed Neptunus-Schiebroek 6 in de tweede helft niet meer. Maar de drie punten zaten toen al lang en breed in de tas, omdat doelman Jelle zijn doel andermaal schoon hield.
 
Het laatste hoogtepunt was voor Jeroen, hij won de strijd van een hommel en zorgde daarmee voor het bereiken van de boetepot mijlpaal:
1000 euro!!
 
Op maandagmiddag werd voor de eerste keer officieel maar nog altijd voorzichtig serieus geïnformeerd naar de betere versie van de 'platte kar' en verschenen er maar liefst 15 spelers (dat wordt weer puzzelen) op de eerste training van de week. Het leeft weer! In een negendelige serie gaan we, na dit eerste deel, op weg naar het einde van het seizoen. Naar iets moois hopen we. Het realisme overwint nog steeds, want er zijn nog 8 wedstrijden te gaan! En de nieuwe concurrent BVCB (op weliswaar 12 punten) heeft er nog 9!

Volgende week de volgende horde: Angstgegner Soccer Boys, thuis. Tegen 'het andere Oranje' werd in 5 wedstrijden in de afgelopen 4 jaar nog niet gewonnen en werd dit seizoen ook uit puntenverlies geleden (1-1), onnodig maar toch... Tijd om deze statistiek weg te spelen! Aftrap aan de Hazelaarweg is om 14.30 uur.