Column

Een terugblik, een bijzondere gebeurtenis, een apart verhaal...? Als zoiets van toepassing is, dan kan je dat hier terugvinden.


Terugblik 2012 - zondag 30 december 2012

Van trainer van één team, naar begeleider van drie teams. Een geweldige website en actief op sociale media als facebook en twitter. Maar voetbal bleek in 2012 toch vooral bijzaak. Gezondheid en respect zijn veel belangrijker, ook op het voetbalveld. En dat is precies wat Dit is Voetbal! U toewenst:

Een gezond & respectvol 2013!

Januari 2012

Het seizoen 2011/2012 was niet het gemakkelijkste voetbaljaar in de afgelopen jaren, maar toch kwam Neptunus-Schiebroek A1 in de eerste speelronde van 2012 op gelijke hoogte met koploper CKC na een ware voetbalthriller tegen VVK. Dat voordeel werd al snel teniet gedaan omdat we een nieuw incident kende op de velden van XerxesDZB. Een onnodige 8-5 nederlaag en een aantal rand zaken die niets meer met gezellig voetballen hadden te maken.

Februari 2012 

Door een late winter werd er in het Topsportcentrum een succesvol zaaltoernooi gespeeld door A1 en Zaterdag 2 samen. In navolging van Zaterdag 2 werd er ook voor A1 een twitter account geopend en enkele dagen later ging dan eindelijk de nieuwe website de lucht in: www.ditis-voetbal.nl, waarvan de naam bedacht door Maarten Maissan. Er gebeurde halverwege februari veel leuke dingen, maar op 18 februari sloeg het noodlot toe toen Stefan Boers in de derby bij Hillegersberg met een heftige hyperventilatie naar de grond ging. De ambulance kwam ter plaatse, maar gelukkig kwam alles snel in orde wat niet wegnam dat iedereen enorm was geschrokken. Het duel werd niet uitgespeeld (eindstand 2-2), maar dat was niet meer dan bijzaak. 

Maart 2012

In maart werden er twee goede overwinningen geboekt en leek A1 werkelijk een grote concurrent voor CKC te worden (VOC, 7-0 en Excelsior’20, 1-3). Echter ging het op bezoek bij VVK in Schiedam helemaal mis. De titelaspiraties konden voor dit seizoen worden vergeten na een 3-1 kansloze nederlaag.

April 2012

Ondanks dat de afstand met CKC te groot was geworden wilden we wel laten zien dat wij hun grootste concurrent waren geworden. Na een 0-4 achterstand bij rust vocht A1 zich terug in de wedstrijd en werd er op de valreep een 4-4 gelijkspel uit het vuur gesleept. Een week later kwam die andere concurrent naar de Hazelaarweg, XerxesDZB. Weer werd er eerst tegen een achterstand aangekeken, maar bleven de drie punten in eigen huis (3-2 winst). Het kon dus wel! Ook werd er nog eenvoudig gewonnen bij NOCKralingen (0-10). 

Mei 2012

In mei dwong Zaterdag 2 definitief een plaats af in de nacompetitie ondanks een moeizaam competitie slot (nederlaag tegen Polanen en gelijkspel tegen Leonidas). A1 verzekerde zich van een tweede plaats in de competitie door thuis met 4-1 te winnen van Hillegersberg. Hierdoor was de laatste competitie wedstrijd bij Barendrecht (3-1 nederlaag) niet meer van belang. Echter gebeurde aan het einde van die wedstrijd weer hetzelfde met Stefan als bij Hillegersberg. Ditmaal kwam hij echter niet snel bij en moest hij mee naar het ziekenhuis. Gelukkig ging het snel beter, maar schrikken was het zeker weer!

Zaterdag 2 kwam, op een hele andere manier, ook met de schrik vrij na een 4-2 nederlaag in de eerste ronde van de nacompetitie tegen VDL. Op eigen veld werd een 1-0 voorsprong verdedigd toen er bij de bezoekers uit Maassluis een lichtje uitging en de scheidsrechter daardoor het duel voortijdig beëindigde. VDL werd uit de competitie gehaald en zodoende ging Zaterdag 2 door naar de volgende ronde, waarin het MSV’71 trof. Het eerste duel in Maassluis eindigde zoals die begon, 0-0.

Juni 2012

Op de tweede dag van de maand werd er thuis gespeeld tegen MSV’71. Na een 0-2 achterstand werd de slotdag van de club alsnog een écht feestje. Zaterdag 2 vocht zich terug in de wedstrijd, eindstand 2-2. Na strafschoppen plaatste de ploeg van Piet van Veen zich voor de ultieme finale van de nacompetitie. Vele feestelijk heden waren voorbereid voor die finale, maar die finale werd een deceptie, 3-0 nederlaag tegen Pernis. Eentje om snel te vergeten, dat werd ook het EK voor het Nederlands elftal, dat na 3 nederlagen onverrichter zaken terug naar huis kon.

Juli 2012

Zoals altijd even geen voetbal. Een maand van bezinning. Een maand waarin het besef kwam dat ik na 9 jaar niet meer als trainer voor een groep zou staan. Ron Verschuuren zou A1 gaan overnemen, een besluit waar tot op de dag van vandaag geen spijt over kan bestaan. Wel zou ik als begeleider aan in totaal 3 teams verbonden zijn. A1 & Zaterdag 2 als leider en grensrechter. En Zaal 1, een gezellig vriendenteam, dat deze maand zijn eerste oefenwedstrijd met forse cijfers verloor van PPSC.

Augustus 2012

In augustus begon het nieuwe seizoen echt voor iedereen. Zaterdag 2 plaatste zich op redelijk overtuigende wijze voor de tweede bekerronde na 3 overwinningen in de poulefase. Coach Ron Verschuuren debuteerde als trainer van A1 met een nederlaag bij het altijd lastige XerxesDZB (5-3).

September 2012

Zaterdag 2 startte de competitie sterk in september met 4 overwinningen en daartussendoor één nederlaag op eigen veld in de derby tegen Leonidas. A1 zette ook een uitstekende reeks neer met overtuigende cijfers in de bekerfase (Leonidas, 5-0 – Be Fair, 1-7 – Berkel, 0-5 – VOC, 6-0). Zaal 1 verloor niet in september, maar leek met 3 gelijke spelen en een overwinning patent te hebben op gelijkspelen in de zaal.

Oktober 2012

Zaterdag 2 zette de goede reeks voort, ook al ging het bij laagvlieger PPSC nog met de hakken over de sloot. Eind oktober kwam de beloning. Eerst werd 2e klasser BVCB in de tweede bekerronde met 1-0 verslagen en een week later werd de eerste periode gepakt na een 5-0 overwinning op VVK, iets wat natuurlijk uitgebreid gevierd werd in de Schiebroekse kantine. A1 plaatste zich na een overwinning (5-3) op BVCB als poulewinnaar voor de tweede bekerronde, maar startte de competitie, opnieuw bij XerxesDZB, met een nederlaag (2-1). Zaal 1 leed op de eerste van de maand de eerste officiële nederlaag (5-8 tegen TOGR), maar won daarna 4x op rij (2x competitie -2x beker).

November 2012

In Vlaardingen werd het duel van Zaterdag 2 bij CION afgekeurd. Er werd gewonnen van Barendrecht en daarna werd er bij MSV’71 een misstap gemaakt (4-3 nederlaag). Een week later werd wel weer een ronde overleefd in de beker. SHO werd eenvoudig met 4-0 opzij gezet. A1 was wisselvallig in november en ontsnapte thuis tegen SSS (3-3), won van RHS (4-0) en JHR (3-6), maar kreeg de deksel op de neus door zonder inspiratie het duel tegen DRL te spelen (0-4 nederlaag). Zaal 1 bleef in november ongeslagen. Eerst werd ook de laatste poule wedstrijd in de beker met ruime cijfers gewonnen, waardoor de tweede ronde ongeslagen werd gehaald. Daarna volgden de lastige wedstrijden tegen Kocatepe, WIA en Ommoord. Tot eigen verbazing werden alle duels omgezet in winst en dus drie punten. Hierdoor sloop Zaal 1 stiekem richting de bovenste plaatsen van de competitie.

December 2012                                                           

In een echte voetbalthriller speelde Zaterdag 2 gelijk bij Jodan Boys (1-1). Hier verloren we 2, maar wonnen we 1 punt. A1 had in de tweede bekerronde geen kind aan VOC (15-1 winst) en won ook van angstgegner GLZ Delfshaven (5-1). In het traditionele zaaltoernooi werd het jaar 2012 succesvol afgesloten met een eerste en tweede plaats, op hetzelfde toernooi, voor Neptunus-Schiebroek A1. Zaal 1 kon tegen PPSC de succesreeks nog voortzetten, maar moest uiteindelijk toch in Maense en RS zijn meerdere erkennen. Op 8 december lag voetbalminnend stil, vanwege de molestatie (met overlijden als gevolg) van een grensrechter bij een jeugdwedstrijd. Een gebrek aan respect en sociale normen en waarden waren de voornaamste oorzaak van dit incident. De KNVB besloot het gehele amateurvoetbal stil te leggen, zodat iedereen even kon nadenken over waar we nu eigenlijk met zijn allen mee bezig zijn.

Voetbal is écht bijzaak, als we het hebben over gezondheid en respect. Dat hebben we geleerd in 2012. Laten we hopen dat 2013 weer een mooi voetbaljaar wordt. Alle 3 de teams zijn nog in de race voor alle prijzen. Dat is een unicum in de geschiedenis (er werd ook niet eerder van 3 teams verslag gedaan). Kunnen we 2011 op enige wijze gaan overtreffen? Het jaar dat er 2 kampioenschappen werden behaald.

Op 7 januari is de hervatting als Zaal 1 in de tweede bekerronde DHZ treft. Op nieuwjaarsdag zullen vele spelers uit de teams van Dit is Voetbal! uitkomen in de nieuwjaarswedstrijd tussen ‘De Lullepotten’ en ‘Het Corps der Maagden’, oftewel: officials tegen jong. Nog anders gezegd: een elftal bestaande uit vrijwilligers tegen de jongste garde (onder 20). Tot dan!

DIT IS VOETBAL!

Wenst U een sportief succesrijk, maar bovenal een gezond & respectvol 2013!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 4 + een = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >