Column

Een terugblik, een bijzondere gebeurtenis, een apart verhaal...? Als zoiets van toepassing is, dan kan je dat hier terugvinden.


Terugblik 2013 - maandag 30 december 2013


Vorig jaar nam ik mezelf voor om deze terugblik per maand al te gaan bijhouden, maar ja dat doe je uiteindelijk natuurlijk niet en dus werd het de afgelopen dagen verslagen teruglezen, foto’s bekijken en de herinneringen terughalen. In de terugblik van 2012 had ik er al om gevraagd, en het kwam uit: Tweeduizend Dertien werd een mooi jaar! Zaterdag 2 pakte de titel, 10 jaar bij de club, afscheid van de jeugdafdeling, een stelletje Gouden Gasten, het verdere succes van de website en nog veel meer…

JANUARI 2013 – "Glibberen & glijden”
De teams van Zaterdag 2 en A1 kwamen in januari 2013 niet in actie. De slechte weersomstandigheden zorgden ervoor dat de eerste twee duels werden afgelast. Zaal 1 had hier echter geen last van en kwam ‘gewoon’ in actie. In het eerste duel plaatste het zichzelf voor de volgende ronde van de beker door te winnen van DHZ. Na het moeizaam verlopen thuisduel voor de winterstop tegen Kocatepe moest Zaal 1 daarna, met de staart tussen de benen, op bezoek bij deze tegenstander. Na glibberen en glijden op de weg verliep dat duel zonder problemen en werd er een kant en klare overwinning behaald. Vervolgens ontsnapte men nog aan het sneeuwbaleffect in de wedstrijd tegen WICO (5-7 winst), maar tegen NOCKralingen (2-5 nederlaag) ging het met een collectief falen helemaal fout. 

FEBRUARI 2013 – "Blue and White army”
In februari werd de veldcompetitie hervat. Voor A1 gebeurde dat met een uitduel bij GLZ Delfshaven. Een wedstrijd met een geschiedenis, maar het zou wel voor een voorlopige laatste keer zijn. A1 moest bijna capituleren, maar pakte toch een zakelijke overwinning (2-5). Zaterdag 2 begon na de afgelastingen met een topper op eigen veld. Het duel tegen Victoria’04 werd een fletse topper (1-1). Aanvoerder Daniël Baars was belangrijk met een kopdoelpunt. In de Zadkine hal won Zaal 1 op een vrij overtuigende wijze van het irritante Alexandria’66 (9-12). Een week later werd voor A1 het kunstgrasveld aan de Hazelaarweg sneeuwvrij gemaakt voor hun topper tegen XerxesDZB. Maar op meerdere fronten werd het een frustrerend ochtendje voetbal (1-3 nederlaag). Zaterdag 2 won dat weekend bij het taaie VVOR in de slotfase en sneeuwstorm alsnog ruim (2-5). Zaal 1 kreeg Maense 4 op bezoek. Het ontsnapte en voelde zich bestolen, maar hield alsnog een punt over aan dat duel (6-6).

Half februari ging Zaal 1 op ‘trainingskamp’ naar Oosterhout. De opening van het verslag tegen WIA de maandag daarna blijft te mooi om aan te passen, en dat doen we dan ook niet: 
"Blue and White army forgot to score the winning goal

Na een zeer geslaagd "trainingskamp” in Oosterhout, waar het blauw-witte leger de trainingsbaan van de Vrachelse Heide oversloeg, bleef het aangekondigde Dynamite uit in de subtopper tegen WIA.
Het gelijke spel tegen Maense zat nog wel een beetje dwars, maar compleet vergetende hoe de zaalprestaties waren geweest trok hét Schiebroekse zaalteam vrijdagmiddag voor een "trainingskamp” naar Kamphuis Ahoy te Oosterhout. Voor enkele een nostalgische herinnering voor een ander de eerste ervaring. Na afloop voor de één een unieke ervaring en ja voor de ander eigenlijk ook wel alleen ieder op zijn geheel eigen wijze. Het handige busje van Van ’t Hart, het rijkelijk vloeiende bier, het vuurtje stoken, Champagne, een unieke site die bijna een jaar bestaat, Stef Stuntpiloot, het eten bij De Heerlijckheid, nachtelijke avontuurtjes, onze eigen BOB (
Da ge bedankt zèt dè witte war!), ontbijten en napraten, terug naar huis en niet alleen om te voetballen, wedstrijdje Zaterdag 2 (11-1 winst tegen ‘de 10’ van Zuiderpark), A1 afgelast, MacDordt, even bijkomen, tafeltennis, 31’en, nog een beetje sefiligheid, te kort aan pizza’s, Miller Time, weer nachtelijke avontuurtjes in een andere context, opruimen, terug naar Rotterdam, Feyenoord in de Bon (wat een drama!) en afsluiten bij Vapiano. Wat een weekend!

Als de realiteit terugkomt na dat weekend wordt er ondanks veel strijd, zoals de titel al zegt, vergeten om het winnende doelpunt te maken tegen WIA (4-4). In het laatste februari weekend was A1 vrij, maar de A junioren Simon Koeleman en Rakheem Shermarkia hielpen Zaterdag 2 over het ‘dode punt’ heen in het lastige uitduel bij CION (2-4 winst). Zaal 1 sloot de maand af met een nederlaag bij TOGR (8-5). In het korte duel, omdat de scheidsrechter het liet afweten, waren we niet kansloos, maar winnen was uitgesloten.

MAART 2013 – "Bloed, Zweet & Tranen”
In het eerste weekend van maart speelde Zaterdag 2 de derby bij Leonidas. Coach Piet van Veen bracht Jurriën Minke en Simon Koeleman in de tweede helft en het ging beter draaien. Toch was het de solo van laatste man David van Dijk die het winnende doelpunt opleverde (0-1). Begin maart mocht A1 dan eindelijk weer echt een wedstrijd spelen. Het bekerduel bij JHR op woensdagavond werd een echte thriller. Vooral de strafschoppenserie. A1 trok aan het kortste eind (13-12 nederlaag) in de loterij. Ook Stefan Boers trok aan het kortste eind tijdens die wedstrijd. Vlak voor rust moest hij van het veld worden gedragen met een hamstringblessure. Het weekend erop speelde Zaterdag 2 eerst hun wedstrijd bij VVK. Waar in de laatste minuten maar liefst 3 maal werd gescoord en er dus alsnog een ruime overwinning kon worden aangetekend (0-4). In de middag speelde A1 hun duel bij DRL. Het pakte een knappe overwinning in Het Hol van de Leeuw (3-5 winst). Ondertussen won Zaal 1 na een ongekende comeback van All Green’s (5-4) en verloor het ’t bewuste ‘vrijdagavondduel’ na strafschoppen van ASW.

A1 speelde een inhaalduel bij Jonge Spartaan in Middelharnis en verdiende meer, maar kreeg te weinig (2-2), waarna het tegen Strijen op eigen veld niet goed speelde, maar vanwege een briljante Rakheem Shermarkia toch een ruime overwinning pakte (7-2). Zaterdag 2 maakte in de thuisduels met PPSC (11-1) en Zwaluwen (6-1) geen fout en bleef Victoria’04 met een puntje voor, maar werd incompleet uitgeschakeld in de beker door DSVP (4-1). A1 zwijnde in het thuisduel tegen JHR (1-1) toen grensrechter Wilko Poulie ‘niet zag’ dat de bal over de lijn was geweest. Zaal 1 had het eind maart niet gemakkelijk met nederlagen bij Ommoord (6-4) en thuis tegen Maense 1 (5-8), waarin het wel lang tegenstand bood, maar ook de invalbeurt van David van Dijk leverde hier geen winst op. Een week later kwam Maense 2 naar de Wilgenring. Het openingsdoelpunt van Mark van Leeuwen werd het 150ste competitiedoelpunt van het seizoen. Het duel werd ook gewonnen, 9-3.

Eind maart (paasweekend) gingen de jongens van A1 voor de laatste keer (als jeugdspeler) naar een Internationaal toernooi. Het eerste toernooi in Nederland en waar het voetbal niet helemaal bovenaan het doel van het weekend stond, maar waarin het toch de beste Nederlandse deelnemer werd (6e plaats). 

APRIL 2013 – "Titelkoers”
Op 1 april sloot A1 het weekend af. Dat ging uiteraard gepaard met de nodige grappen en grollen. Er verdween een auto, iemands spullen verdwenen volledig in het niets, er werd iemand gescout en iemand schijnt in Overloon nog steeds aan het zoeken te zijn naar de resterende eieren. Creatief was men wel. Eerlijk is eerlijk! Ohja…er was ook nog iets met pindakaas en chocoladepasta! Al met al wéér een FANTASTICH weekend!

In april was er daarna weer realiteit bij A1 en door drie opeenvolgende uitoverwinningen bij Strijen (3-7), Zuidland (2-4) en SSS (1-2) mochten we ook weer gaan geloven in de titel. Vooral in het duel bij Zuidland zag je een onoverwinnelijke eenheid. Een team dat absoluut wilde winnen van de toenmalige koploper. Met veel strijd, inzet en teamgeest lukte dat! In Klaaswaal (bij SSS) excelleerde laatkomer Simon Koeleman. Hij werd matchwinner. Zaal 1 sloot in april al het zaalvoetbal seizoen af. Een gelijkspel (4-4) tegen RS na een 2-4 achterstand was uitstekend. De gelijkmaker van Mark van Leeuwen was schitterend! Maar de afsluiting tegen het vervelende PPSC was minder leuk. Toch was het een mooi eerste zaalseizoen, dat werd afgesloten op een keurige 5e plaats!

Zaterdag 2 liet in april geen spaan heel van CION (13-0) en Barendrecht (1-10). Het bleef tot op de laatste speeldag spannend, omdat ook Victoria’04 geen fouten meer maakte. In het duel bij Barendrecht maakte Wesley Banis na een lange blessure en revalidatie tijd zijn rentree bij Zaterdag 2.

MEI 2013 – "Ja, dit is een goed stel, hoor!”
A1 verliest meteen de eerste wedstrijd in mei waardoor het de titel uit het hoofd kan zetten. Er wordt verloren van de latere kampioen, De Jonge Spartaan (2-3). Een week later wordt er tegen Zuidland gelijk gespeeld (5-5), maar dat duel ging nergens meer om.

Zaterdag 2 maakte ook in de laatste wedstrijd van het seizoen geen enkele fout. Dankzij doelpunten van Matty Häupler (3x), Karim el Mahjoubi en Tim van der Velde werd er met 5-1 gewonnen van MSV’71. Het feest van een "goed stel” duurde tot in de late uurtjes. Doelman Mitchell Romijn stal de show in de kantine en de schaal werd met trots gepresenteerd. "De trots van het Schiebroekse legioen is (wordt) kampioen!” A junioren Jurriën Minke, Stefan Boers en Simon Koeleman presenteerden het al op een spandoek. 

JUNI 2013 – "Gouden Gasten”
In april ontstond het idee om na het geweldige paasweekend nog een keer met de jongens van A1 een weekend weg te gaan. Om de jeugdperiode goed af te sluiten. Helaas haakten er een aantal af, maar samen met leider Peter Vredebregt en assistent Tim Häupler kon de gezelligheid van dat nieuwe weekend in juni (bijna) niets overtreffen. In het Limburgse Susteren ging er heel wat bier doorheen. Ondanks het angst en beven van leider Peter werd er ook een grottentocht gedaan letterlijk onder Valkenburg. Quinten van Oers, Ricardo Pors, Mitchell Vredebregt, Simon Koeleman, Elmar van de Ree, Stefan Boers en Jurriën Minke een stel gouden gasten! 

De groep valt uit elkaar. Sommige kozen voor Zondagvoetbal, anderen voor Zaterdagvoetbal en enkele spelers stopten helemaal, maar de herinnering blijft!

JULI 2013 – "Een nieuw tijdperk”
In de maand juli lag het voetbal grotendeels stil. Aan het einde van de maand stonden we aan de voet van een nieuw tijdperk en een nieuw seizoen.

AUGUSTUS 2013 – "Een goed begin is het halve werk”
De maand augustus stond natuurlijk in het teken van de voorbereiding en de bekerduels. Mark van Leeuwen voegde zich definitief bij de eerste 13 veldspelers en wisselend in lengte en succes kregen Thomas van Kan, Roland van Deelen, Matty Häupler, Stefan Boers en Jurriën Minke hun kans in het eerste. En alsof we niet al vaak genoeg een weekendje weg gaan had trainer Philippe Berchoux een voorbereidingstoernooi in Zwolle gepland. Voor de één de kennismaking met de selectie en voor de ander gewoon een super weekend weg. Uiteraard werd ook in Zwolle met het nieuwe clublied ‘Der alte dessauer’ de kantine veroverd. 

In de bekerduels won Zaterdag 2 twee van de drie duels. Het speelde gelijk bij Victoria’04 de concurrent van vorig seizoen en won na een 0-3 achterstand van DCV (4-3) op eigen veld en plaatste zich eenvoudig voor de volgende ronde na de winst bij Smitshoek (1-3). Verder smulden we in de begin fase meteen van de, eerder genoemden, jongeren waaronder ook Wesley Banis en Simon Koeleman.

SEPTEMBER 2013 – "Een flitsende start voor mooie tijden en trots”
Zaterdag 2 maakte in september een ongekende en flitsende competitie start. Het won de eerste vier duels. Het begon met een overwinning op het sterke VVOR (3-1). Daarna moest de ploeg van Piet van Veen op bezoek bij Zwaluwen, dat net was gedegradeerd uit de reserve eerste klasse. Zaterdag 2 speelde echter een fantastische pot voetbal en won ruim (1-4). Een week later moest men op bezoek bij hekkensluiter IJVV de Zwervers en traditie getrouw hadden we het weer eens moeilijk. Het afscheid van Martijn van den Berg (hij emigreerde naar Singapore) ging gepaard met een lach en een traan. Doelman Ashwin Meijer kreeg de heldenrol nadat hij een penalty pakte bij de benauwde 0-1 voorsprong (bleef ook de eindstand). De pechvogel ‘prijs’ was, hoe kan het ook anders, voor Stefan Boers. Hij moest met een middelvinger uit de kom naar het ziekenhuis. Eind september werd op eigen veld ook nog ARC verslagen (2-1) na de succeswensen van Martijn:
 "Piet/Wilko/Michel/Boys, nogmaals dank voor het fantastische afscheid, voor alles. Voor mij persoonlijk onvergetelijk, jullie zijn Simply the best. Zet ‘m op vandaag en in de toekomst, met elkaar en voor elkaar, voor mooie tijden en trots. We horen, en voor res. 1e klasse kom ik terug ;)”.

Het zaalteam, dat een behoorlijke metamorfose had ondergaan in spelers, had alles behalve een flitsende start. De eerste twee duels werden vrij kansloos verloren, maar nadat de gebroeders Bronswijk (Max en Mathijs) hun plekje hadden gevonden en aanvoerder Lucas van Kan terugkeerde van een blessure werd er tegen Margriet thuis nog eerst gelijk gespeeld (2-2) en vervolgens uit bij WIA voor het eerst gewonnen (3-6). Tegen het zware en lastige VOC, eerste derby in de zaal, werd er goed begonnen, zeer goed zelfs, maar Zaal 1 tuinde er toch in en verloor (5-3). 

September was ook de maand van 10 jaar bij de club. Eerst Schiebroek’94 daarna Neptunus-Schiebroek. Veel gebeurt, een mooie en onvergetelijke tijd! Op naar de volgende 10 jaar! Terugblik 10 jaar

OKTOBER 2013 – "Periodetitel, een feit!”
Na de flitsende start in september ging Zaterdag 2 ongestoord door op jacht naar de eerste periodetitel. In het verre Zevenhoven werd een piekfijne overwinning behaald (1-4). Het duel waarin Jelle Visser zijn debuut maakte voor Neptunus-Schiebroek sinds zijn overgang vanaf Excelsior M. Tim Maat viel ongelukkig in de hekken waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Jurriën Minke speelde hier zijn voorlopig laatste wedstrijd. Een slepende knie- en schouder blessure doen besluiten om een operatie aan te gaan bij de specialisten van kliniek Zestienhoven.

Na Zevenhoven wint een sterk collectief thuis ook van Floreant (4-2) en verslaat het in de beker MVV’27 na strafschoppen. Waarbij de heldenrollen waren weggelegd voor ‘moonwalk’ Mitchell Romijn en topscorer Simon Koeleman. Dan is de wedstrijd aangebroken waarin Zaterdag 2 ongeslagen kan doorstoten, na de eerdere promotie, naar een nieuwe periodetitel. In Woerden ontmoet het Sportlust’46. Zaterdag 2 begint het duel sterk en loopt vrij eenvoudig uit naar een 1-6 voorsprong, maar laat Sportlust terugkomen in de wedstrijd (4-6). De overwinning en dus ook de periodetitel kwamen echter niet meer in gevaar. In Woerden, later in Schiebroek en het Rotterdamse centrum werd het feestje gevierd tot in de vroege uurtjes!

Zaal 1 leek in oktober eindelijk uit de schulp te kruipen toen er thuis tegen GZV Watergras een zakelijke, maar minimale overwinning zonder tegendoelpunt werd gepakt (2-0). Een gelijkspel (6-6) in de laatste minuut bij RVC’33 in Moerkapelle was teleurstellend, maar met vol goede moed werd er begonnen aan het bekeravontuur. Thuis tegen HBSS werd er een overtuigende overwinning gepakt (8-2), maar een week later ging het tijdens de noodgedwongen rentree van Mark van Leeuwen weer mis tegen Maense. Een spelerstekort werd Zaal 1 uiteindelijk fataal (7-4). 

NOVEMBER 2013 – "Overwinningsroes en eerste puntenverlies”
Niets of niemand lijkt Zaterdag 2 ook in november te kunnen stoppen. "Concurrent” Deltasport rijgt men aan de zegekar met overtuigend goed voetbal. Bij WDS (0-2) en tegen Schoonhoven (3-0) wordt er geen tegendoelpunt geïncasseerd. Vooral de motor op het middenveld met Daniël Baars en Wesley Banis valt op. Op bezoek bij SCO’63 is Piet van Veen op vakantie en ligt de interim leiding voor dit bekerduel in handen van leider Wilko Poulie. Dankzij een effectieve afwerking wordt de volgende ronde bereikt met een 1-3 overwinning. De ervaren Daniël Baars en David van Dijk kunnen het vervolgens niet alleen in het duel bij CWO als bijna de rest van het team het in prestatie laat afweten. Gevolg: eerste puntenverlies, 2-2 gelijkspel. 

Zaal 1 speelt begin november het laatste bekerduel ‘om des keizersbaard’ tegen TransvaliaZW en verliest het vervelende duel dat bijna escaleerde(5-4). De hervatting van de competitie is dan wel weer erg sterk. In ‘eigen huis’ wordt er gestunt tegen medekoploper ASW met overtuigend goed voetbal (8-2)! Rohan Meijer scoorde vier (!!) doelpunten. Een week later kan Zaal 1 die overwinning weer vergeten als het ‘vergeet’ te voetballen tegen het overwinningsloze Controlec. In Gouda wordt er na een continue voorsprong in de laatste seconden alsnog verloren (7-6). Als er dan op jacht wordt gegaan naar eerherstel en het team elkaar daarvoor meer dan motiveert blijkt dat tegenstander BVCB de spelerspassen niet bij zich heeft. Het duel wordt wel gespeeld (8-4 winst), maar telt daardoor niet voor de stand op de ranglijst.

DECEMBER 2013 – "Met beide benen op de grond en mogelijkheden in de zaal”
Zaterdag 2 sloot het jaar 2013 niet in stijl af. Coach Piet van Veen moest zich voor het uitduel bij VVOR ziekmelden waardoor de posities in de staf weer doorschoven. Met in ieder geval meer motivatie dan bij CWO een week eerder werd er toch weer puntverlies geleden (1-1). De laatste wedstrijd van het jaar werd zelfs verloren. Weliswaar ongelukkig en waarschijnlijk had bij een gelijkspel ook niemand kunnen klagen werd er toch verloren tegen Zwaluwen (1-2). De winterstop komt niet te vroeg voor Zaterdag 2 als ook captain Daniël Baars nog met een hamstring blessure voortijdig naar de kant moet. Tijd voor herstel. Met beide benen op de grond 2014 in.

Zaal 1 speelt aan de hand van Lucas van Kan en Max Bronswijk de sterren van de hemel tegen de ongeslagen koploper WIA 6, maar deze tegenstander kan niet tegen zijn verlies en krijgt het vlak voor rust voor elkaar dat de scheidsrechter de wedstrijd staakt. En dan sta je 6-1 voor…inmiddels heeft de KNVB uitspraak gedaan. Een geldboete voor WIA en indien het van belang is voor het competitie verloop moet het duel worden uitgespeeld. Toch vind het Schiebroekse zaalteam in de laatste twee duels voor de winterstop aansluiting bij de subtop. Achtereenvolgens worden Alexandria’66 (3-7) en GZV Watergras (7-11) in weliswaar vreemde duels overwonnen. In de laatste twee duels was er een hoofdrol voor Thomas van Kan. Doelpunten, assists, overzicht en inzicht. We knijpen onszelf nog steeds in de armen om te geloven dat we niet dromen. Een nachtmerrie, maar nee we dromen niet. 

En er gebeurde meer in 2013. David van Dijk en Daniël Baars werden vader van respectievelijk een zoon (Tijn) en dochter (Febe). Tim Maat kondigde aan vader te worden. De website (www.ditis-voetbal.nl) wordt steeds meer en meer bezocht. Ook de oudere generatie (David van Dijk en Daniël Baars) verversen de site op zondag meerdere malen. In het seizoen 2012/2013 werden er 90 verslagen geschreven, een record!. In 2013 eindigde de teller op 70 (!!) wedstrijdverslagen. Het meest gelezen verslag van 2013 werd het duel bij Zevenhoven met 115 kliks. De best bezochte dag van 2013 werd 20 oktober (279 bezoekers), de dag na de bekerwinst op MVV’27. Inmiddels worden er ook wekelijks tussen de 50 en 150 wedstrijdfoto’s op de site geüpload en dat met dank aan de spelers zelf, die zorgden voor een nieuwe camera. De site wordt ook steeds meer gebruikt om de historie in te zien en terug te lezen. Zo werd ook de terugblik op de afgelopen 10 jaar veelvuldig bekeken en gelezen! Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor, een blijvende herinnering!

In 2014 gaan we op alle fronten voor meer succes. 1)In prestatie. Zaterdag 2 mag de titel natuurlijk niet laten glippen, maar zeker is men nog allerminst. Zaal 1 kan hoge ogen gooien als men zo blijft spelen als in de laatste vier duels voor de winterstop en misschien, met wat geluk, zelfs nog mee gaan doen om de prijzen. 2) In speelminuten. We wachten met smart op de terugkeer van de gemotiveerde Wesley Banis en Jurriën Minke. 3) In doelpunten. Zullen Simon Koeleman en de eerder genoemde Jurriën hun weddenschap van 40 doelpunten nog gaan halen? 4) In persoonlijk succes. Van een ieder en een enkeling in het bijzonder. 5)In plezier en saamhorigheid. Het trainingskamp in Antwerpen komt eraan. Een bezoek aan Frankrijk – Nederland, speelstad Parijs. Het weliswaar onder druk staande toernooi in Düsseldorf en de reünie van voormalig jeugdspelers waarvoor afgelopen zaterdag de aftrap is gegeven. 6) In 2014 gaan we ook voor een goed doel aan de slag. Dit is Voetbal! steunt de groep die de Marathon (10km) van Rotterdam gaat lopen voor Stichting Hartekind. Die actie begint officieel met de Nieuwjaarswedstrijd op 1 januari, maar Dit is Voetbal! gaat dat moment een stap voor zijn. Als Dit is Voetbal! op Facebook binnen de komende 24 uur, honderd of meer likes heeft (momenteel 71) dan brengt Dit is Voetbal! 100 euro in de kas voor Stichting Hartekind. Massaal de pagina delen dus!

Zelf heb ik eindelijk een (halve) seizoenskaart aangeschaft bij Feyenoord. Na veel jaren van twijfel is dat er nu eindelijk van gekomen. En ja, daar was tegen PEC Zwolle vooraf dat ultieme Feyenoord gevoel weer als je voor de wedstrijd de Feyenoord liedjes uit de speakers laat galmen, kippenvel als vijftigduizend mensen Ronald Koeman toezingen en de ploeg van Zuid zo’n wedstrijd op de beste mat en in het mooiste stadion van het land ten toon stelt.

Ja, ook 2014 zal een mooi jaar gaan worden! Maar vooral…

Ik heb een wens voor iedereen
Een gelukkig nieuw jaar met lieve mensen om je heen
Mensen die van je houden om wie je bent,
Mensen in wie je een stukje van jezelf herkent.
Laat merken dat je om hen geeft,
Dat je samen met hen iets moois beleeft
Dan is je leven pas een feest.

Veel geluk, liefde en een goede gezondheid voor 2014!
DIT IS VOETBAL!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam vijftien + dertien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >