Column

Een terugblik, een bijzondere gebeurtenis, een apart verhaal...? Als zoiets van toepassing is, dan kan je dat hier terugvinden.


Zomercolumn: We mogen (bijna) weer... - vrijdag 31 juli 2015

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb er weer zin in.
 
Een nieuw voetbalseizoen staat voor de deur. Wederom zullen er drie teams zijn die de aandacht genieten van Dit is Voetbal! Het komende seizoen zal ik A1, Zaterdag 6 en B1 op de voet volgen en, vooral, omtrent laatst genoemde heersen er hoge verwachtingen. We leggen de lat hoog met veel vertrouwen, maar zijn niet bang om te falen. Straks meer over B1.
 
Eerst wil ik het hebben over Zaterdag 6. Een nieuw team, alhoewel… Spelers van de twee minst presterende teams (Zaterdag 5 en A1, red.) van het afgelopen seizoen vonden elkaar. Het nieuwe team gaat uitkomen in de reserve 7e klasse, waar overigens met de grootste verbazing op werd gereageerd. De één heeft al lange tijd geleden de titelaspiraties uitgesproken en een ander boeit het geen ene f*ck… De juiste balans vinden wordt nog een hels karwei, maar één ding weten we zeker: Als we na afloop van een training of wedstrijd een paar Pitchers neerzetten is alles weer vergeten. Dat is toch een geruststellende gedachte.
 
Het nieuwe Zaterdag 6 startte overigens goed, op een paar laatkomers na die de hele nacht hadden doorgefeest, met een overwinning op het nieuwe A1, 2-1 red. Ik kom zo terug op het nieuwe A1, maar, overigens wil ik niet de positiviteit verlammen, zo gemakkelijk kwam die overwinning niet tot stand. Na een terechte achterstand werd de score gelijk getrokken vanaf elf meter met een, rechtvaardige, strafschop. Een eigen doelpunt bracht de overwinning voor het Senioren team. Dat kunnen we toch onmogelijk echt glorieus noemen? Dat deden we ook niet. Blij met de overwinning dat wel, maar hoe die tot stand kwam daar werd wijs over gezwegen.
 
Dan het nieuwe A1. Opgericht nadat het oude A1 in de club werd opgenomen alsof ze er al jaren waren. Enthousiast begonnen de mannen in juni al te trainen. Dat belooft wat. En eerlijk is eerlijk in de wedstrijd tegen ‘het 6e’ vertoonden ze al aardig samenspel. "Het ziet er leuk en fris uit”, zei een supporter over het nieuwe A1 na de eerste helft tegen het nieuwe B4 (een wedstrijd eerder, red.). Het is natuurlijk bijzaak dat dat natuurlijk vooral kwam door de witte shirts die door Dit is Voetbal! voor de gelegenheid ter beschikking waren gesteld. Benieuwd ook hoe deze nieuwe groep zich aanpast aan de goede gebruiken van de club: oftewel, "de derde helft”.
 
Ondanks dat ik vanaf het nieuwe seizoen geen begeleiding meer doe bij het Neptunus-Schiebroek Zaalteam, dat promoveerde naar de 1e klasse, betekend dat niet dat er einde komt aan de sponsoring. De zojuist genoemde witte shirts van Dit is Voetbal! staan vanaf de competitiestart weer ter beschikking van het Zaalteam. En volger blijf ik natuurlijk wel…
 
Dan B1 en de hoge verwachtingen. Afgelopen seizoen haalde C1 op één punt net niet het kampioenschap binnen. De hoop was nog even gevestigd op de eeuwige rivaal, VOC red., maar dat bleek tevergeefs. Voor de zomerstop werden er al diverse oefenwedstrijden gespeeld met spelers die mogelijk het nieuwe team gaan vormen, evenals een toernooi. Het trainersduo heeft er alle vertrouwen in. De transfercarrousel draaide ook hier op volle toeren. We raakten twee spelers kwijt (aan resp. Zestienhoven en Leonidas), twee spelers bleven in C en de nieuwe Afrikaanse aanwinst die zou aansluiten brak tijdens het zomerreces zijn been. Uiteindelijk werd via omwegen (appen met Servië) een voormalige B1 speler alsnog overgehaald om te blijven voetballen.
 
Het team zal dus op minimaal vier plaatsen worden gewijzigd, maar misschien op nog wel meer posities, want we waren echt niet over iedereen even tevreden… dat zal de voorbereiding en de bekerperiode gaan uitwijzen. We willen hoge ogen gooien in de tweede klasse en leggen de lat daarbij hoog. We zullen echter regelmatig, afhankelijk van de resultaten, evalueren en waar nodig de doelstellingen bijstellen.
 
Tot slot, de aanleiding van deze zomercolumn: De website is weer online! Www. ditis-voetbal .nl is na een forse maand weer te bereiken. De website heeft een bijna volledige metamorfose ondergaan. Als webmaster mag ik wel zeggen dat ik behoorlijk trots ben op het eindresultaat. Een nieuw hoofdmenu, een nieuwe startpagina, een nieuwe lay-out, een vertrouwde maar vernieuwde header, een verbeterd fotoalbum, nieuwe hoofdpagina’s, gebruiksvriendelijker voor Smartphone gebruikers, kortom heel veel! Wauw! Tel daarbij op dat de Facebook-pagina inmiddels de 200 volgers is gepasseerd en we zijn klaar voor een nieuw seizoen!
 
Vanwege de verplaatsing van en herinrichting van de pagina’s kan het zijn dat op sommige pagina’s de links (nog) niet werken. Breng mij daar dan even van op de hoogte a.u.b.!
 
Nou, jullie horen het; ik heb niet stilgezeten deze ‘zomer’.
 
Ik wens jullie het komende seizoen veel voetbalplezier met de geur van het gras (of het rubber van het kunstgras), de bal aan je voeten, de droge grapjes van je teamgenoten in de kleedkamer, het eindeloos rennen achter een bal aan of om de pionnen die over het hele veld staan, het gesprint naar een bidon omdat je keel geen druppeltje vocht meer kan vinden, het geschreeuw van je trainer als je weer eens achter de groep aan sjokt of als een bal zijn eindbestemming niet bereikt en natuurlijk het koude biertje (of AA’tje) na afloop… ik heb er zin in!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 12 + 0 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >