A1 wint knotsgek duel met Sparta

Na twee onnodige nederlagen werd er met elf A spelers, vier B spelers en een interim-leider begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Sparta.

Na twee onnodige nederlagen, thuis tegen Ommoord (waarin de Paarse formatie pas laat afstand nam) en uit bij Nieuwerkerk (waar de beleving en inzet soms ver te zoeken was), stond de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma.

Omdat elftalleider Peter de komende weken verhinderd is, nam jeugdvoorzitter Wilko Poulie vandaag de honneurs waar (nadat een andere toezegging schitterde door afwezigheid). De interim-leider stuurde de 11 A spelers als eerste het veld in om deze tegenstander te bestrijden. Schiebroek kwam snel onder druk te staan en Sparta probeerde met verzorgd voetbal voor het doel van Dimitri S. gevaarlijk te worden.

De wedstrijd stond vandaag onder leiding van Richard ‘opa’ Lucas. Richard is de oudste speler uit het derde zaterdag team dat afgelopen zomer overkwam van Leonidas. In het eerste deel van de wedstrijd hadden we het behoorlijk moeilijk, de verdediging kreeg een wat andere samenstelling, omdat laatste man Dave een schorsing uitzat na een rode kaart vorige week. Het was aan Thomas de verdediging aan te sturen en dat was even wennen.

Een aanval van Sparta werd met pijn en moeite verdedigd door een groen-wit leger. Matty liet zijn been staan en de Sparta-spits ging gewillig naar de grond. "Ja, het kan, maar het kan ook niet."…was het oordeel langs de kant nadat de scheidsrechter een strafschop had toegekend. De 0-1 werd een feit, keeper Dimitri S. was geheel kansloos. De thuisploeg dat de laatste weken toch al niet goed in zijn vel zit, vanwege de matige prestaties, de blessure gevallen, de schorsingen en het nog steeds niet beschikken over een vaste trainer, moest nu dus weer een klap verwerken. Aan de hand van aanvoerder Matty konden we toch terugkomen in de wedstrijd. Een aardige steekpass kon hij mooi in de loop meenemen en de 1-1 inschieten. Omdat de verdediging het nog niet helemaal te pakken had werd het al snel na de gelijkmaker 1-2. Vervolgens werden de Spartanen gesteund door Real Parbo dat zojuist had gewonnen van Zaterdag4, door het clublied van de kasteelploeg ten gehore te brengen. Het SP-AR-TA galmden over de Schiebroekse velden, dat kon de A1 er ook nog wel bij hebben. We kregen wel mogelijkheden, maar het lukte niet de gelijkmaker te maken.

Om de ‘twaalfde man’ van Sparta het zwijgen op te leggen greep interim-leider Wilko in. Hij bracht de B1 spelers Lucas en Roland in voor Nuno en Yoram. Meteen werden er meer duels gewonnen op het middenveld en vanaf de rechterflank kwam meer en meer gevaar. In eerste instantie was er nog een miscommunicatie tussen Anthony en Lucas, maar de tweede keer kon B1 speler Lucas de 2-2 binnen glijden! Dat zorgde voor een zwijgend en afdruipend Real Parbo publiek. De rust werd gehaald met de verdiende gelijke stand. Toch kreeg Schiebroek nog een nederlaag te verwerken, voorstopper Dimitri K. kon niet meer verder na een schop op de enkel en werd vervangen door B1 speler Freek.

In de rust mocht er soms even wat gelachen worden, maar op bepaalde momenten ook serieus gesproken worden over de eerste- en, de nog te spelen, tweede helft (hier mag nog wel wat meer balans in komen!). Ondanks de 2-2 stand op het scorebord waren er wel wat aanmerkingen. Van de leider en van de spelers onderling. Het is niet erg, maar leer van elkaars opmerkingen en doe er wat mee! Accepteer de boodschap, ga verder met spel en strijd als team!

De tweede helft kwam er een geheel ander A1 uit de kleedkamer. De verdediging stond als een huis, het middenveld nam het heft in handen en de aanval liep voor elke bal. Dit leverde dan ook doelpunten op van Anthony en Matty. Het was jammer dat de bezoekers tussen door de 3-3 wisten te maken. Bij een 4-3 stand werd de wedstrijd steeds grimmiger en werden er soms hele gemene overtredingen gemaakt. De scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan en gaf een gele kaart aan een verdediger van Sparta na een zware overtreding op Anthony. Bij rood was de wedstrijd wellicht ontspoord. De coach van de bezoekers werd meerdere malen aangesproken op zijn herhaaldelijke commentaar op scheids- en grensrechter. Maarten kwam Qasim vervangen en daarmee ontstond er voor zowel Matty als Anthony meer ruimte om te voetballen. Maarten functioneerde uitstekend als stoorzender achter spits Anthony en voor midmid Matty.

Na twee grote kansen van Matty bleef de stand 4-3, een zondagsschot van een Spartaan leverde even later zomaar de 4-4 op. De bal werd iets verkeerd ingeschat door onze keeper. Even later probeerde een andere speler het opnieuw, maar ditmaal ging de bal rakelings naast het doel van Dimitri S.

Ondertussen waren de B1 spelers Lucas en Roland vervangen, zij hadden hun werk uitstekend gedaan! Na een zware wedstrijd bij het eigen team eerder vandaag. Voor de laatste minuten werden nog eenmaal de kelen geschraapt en werd het team vooruit geschreeuwd door leider en supporters. Het bleek te helpen, een diepe bal werd door aanvoerder Matty uitstekend aangenomen en subliem afgewerkt, 5-4. De ontlading was groot bij de thuisploeg. Tot woede van de bezoekers werd het doelpunt goed gekeurd ondanks een vlagsignaal van een wisselspeler die de hele tweede helft alleen maar bezig was met het binnenhalen van vliegtuigen in plaats van het assisteren van de scheidsrechter. De scheidsrechter bleef bij zijn besluit en na de aftrap waren de eerder aangegeven twee minuten voorbij en floot de leidsman af. Het gevolgd waren juichende Schiebroekenaren en protesterende Spartanen. Alles wat hierna gebeurde is niet geschikt om op te nemen in dit verslag en draaien we klok ongeveer twintig minuten verder….

In de kleedkamer werd het gehele team gecomplimenteerd voor het vertoonde spel, de inzet en het strijden als team. Hierdoor is een verdiende overwinning behaald op een lastig te bestrijden tegenstander als Sparta!

Op deze voet hopen we door te gaan. Volgende week staat de uitwedstrijd bij Soccer Boys op het programma en hopen we te beschikken over een fitte en, op een goed resultaat, gebrande dunne selectie!

Opstelling eerste helft: Snijder; Van de Ree, T. van Kan, Koliakoudakis (Van ‘t Land ’44), Heikens; Vermeulen (L. van Kan ’27), Timmer, Häupler, De Pina (Van Deelen ’27); Hashemi en Forson.

Opstelling tweede helft: Snijder; Van de Ree, T. van Kan, Van ‘t Land, Heikens; L. van Kan (Vermeulen ’78), Timmer (De Pina ’78), Häupler, Van Deelen (Timmer ’81); Hashemi (Maissan ’65) en Forson.