A1 pakt eerste prijs op zaaltoernooi bij DSVP

A1 heeft in 2009 toch nog een prijs gepakt, met vier en een halve overwinning en anderhalve nederlaag werd de eerste plaats veroverd op het 1e klasse zaaltoernooi.

Het was een lang jaar voor de A1 dat nagenoeg continue personele problemen kende in 2009. Gelukkig heb je voor het zaaltoernooi slechts 5 spelers nodig en zou het toch niet zo moeilijk moeten zijn. Keeper Dimitri zou vanwege zijn vakantie echter niet aanwezig zijn en werd Lucas (B1) de gelegenheidskeeper van deze avond. Na even aanduwen op de parkeerplaats, waar één van de auto’s was vastgelopen in de sneeuw, werd het zaaltoernooi om 19.15 uur begonnen zonder Erasmus die niet was gekomen. Wij gingen vandaag dus aantreden met Lucas als keeper en verder de spelers Rutger, Yoram, Matty, Thomas, Dave en Jonas.

Met (van DSVP) geleende keepershandschoenen mochten wij direct aantreden tegen het A team van DSVP. Na een 0-1 achterstand kwamen we goed terug in de wedstrijd en wisten we deze met 3-1 te winnen. Na een wedstrijd rust gingen we aantreden tegen het B team van DSVP. Deze keer trokken we aan het kortste eind en verspeelden we de koppositie door met 1-2 te verliezen.

Op dat moment mochten wij twee wedstrijden langs de kant blijven en werd even de kleedkamer opgezocht om wat te drinken en wat uit te blazen. De derde wedstrijd ging tegen Moerkapelle. Een beetje beladen wedstrijd waarin wij een strafschop kregen welke niet aan Thomas was besteed. Vervolgens kregen we er eentje tegen en hierdoor keken we wederom tegen een achterstand aan, maar de teamspirit en de veerkracht waren vandaag heel goed en wonnen we dit duel uiteindelijk met 3-1.

Na opnieuw één wedstrijdje rust moesten we de return wedstrijden tegen DSVP A en B achter elkaar spelen. De eerste tegen het A team werd zeer eenvoudig met 3-0 gewonnen en de tweede ging zoniet nog eenvoudiger met 4-1 gewonnen. Bovendien werden er bij de thuisploeg twee spelers uitgestuurd voor natrappen. Dat is dan het team dat het goede voorbeeld moet geven en bovendien in de eerste klasse speelt. Wat is het dan toch jammer dat onze A1 niet uit 14 vol- en gelijkwaardige spelers bestaat! Vandaag zien we namelijk wel de strijd en inzet, het samenspel en ook doelpunten om in te lijsten!

De laatste wedstrijd voor ons stond op het programma tegen Moerkapelle, maar wij hadden al zoveel voorsprong opgebouwd dat we deze wedstrijd eigenlijk niet meer hoefden te spelen. Ongemerkt sluipt dat dan toch in het spel en kwamen we 0-1 achter. Vlak voor tijd kregen we een vrije trap, maar omdat tot twee keer toe een speler niet voldoende afstand nam werden deze er beide uitgestuurd. Op dat moment ging de zoemer en gaf de scheidsrechter aan dat we nog twee minuten zouden doorspelen, maar de spelers van Moerkapelle waren vertrokken! De uitslag is vervolgens niet opgenomen in de eindstand.

Na afloop waren de felicitaties van aanvoerder Matty voor interim coach Wilko. De A1 heeft deze prestatie meer dan verdiend en gelukkig is 2009 daarmee toch nog positief afgesloten! Oftewel een uitstekende teamprestatie! Enne ja, voordat ik het vergeet: Lucas bedankt en prima gekeept!! Na afloop werd de meer dan verdiende taart aangesneden. Jammer dat de nummer 2 en 3 die tegenwoordig ook krijgen. Bij deze de felicitaties aan de groep van vanavond voor deze prestatie! Fijne dagen, een goede en veilige jaarwisseling en graag tot 9 januari als het duel tegen de veteranen op het programma staat!


Interim Coach

Wilko Poulie