De numerologie

0
Drie keer nul is nul
Het gebeurde afgelopen seizoen gelukkig maar drie keer. Slechts in drie wedstrijden (behalve toernooien) wisten we dit seizoen niet te scoren. Het gebeurde in één van de eerste oefenwedstrijden tegen Oranje Wit, vervolgens de edstrijd met de vele kansen, tegen FC Zoetermeer (ook een oefenwedstrijd) en in de pijnlijke thuisnederlaag tegen Leonidas voor de competitie.
 
1
Elmar van de Ree
Twee jaar achtereenvolgens al de onbetwistbare sluitpost van C1 en dit seizoen verkeerde hij vaak in dusdanige vorm dat hij in veel wedstrijden de nul wist te houden. Niet alleen hield hij vaak de nul, hij wist ook te scoren in de zaal. Een strafschop later in het jaar was niet aan hem besteed, gelukkig stopte hij ze wel!
2
Kwint van Leersum
Een uitstekende verdediger die vaak zijn mannetje stond en zo menig spits het leven zuur maakte (zo ook tegen een gele kaart aanliep). Helaas gebeurde het hem dit seizoen ook nog wel eens een bal in het eigen doel te schieten. Het lukte hem echter niet om een veld doelpunt te maken voor ons.
3
Lucas van Kan
Laatste man, aanvoerder, zekerheid achterin, scorend vermogen, altijd in dienst van het team… Als je dit seizoen dacht die spits is er door, dan was Lucas er nog! Veel keren dit seizoen nam hij ‘zijn’ team op sleeptouw en was hij de motor waar vaak de gehele groep op draaide.
4
Mitchell Vredebregt
In het seizoen 2007/2008 mocht hij al telkens een keertje proeven aan het grote werk bij de C1, ook hij maakte toen die illustere halve finale voor de beker mee. Dat heeft hem goed gedaan en straalde dat dit jaar uit, je kon merken dat hij vaak een al een stapje verder was dan anderen die dat ‘geluk’ niet hadden…
5
Ricardo Pors
Al jaren een aanvallend ingestelde speler, maar aan het einde van het seizoen 2007/2008 viel hij vooral op door zijn verdedigende werk. Als linksback vulde hij een belangrijke vacante positie in bij dit team. Hij speelde er alsof hij al jaren die positie vervulde, maar dat linkerbeen… daar gaan we het nu niet over hebben…
6
Quincy Suurbach
Één van onze twee dispensatie spelers, oftewel "Bottie”, groeide dit seizoen uit tot een gevaarlijk aanvaller. Vooral op de momenten dat een kans verkeken leek dook hij op en scoorde vanuit een scrimmage een doelpunt, vandaar de titel ‘koningscrimmage’. Bovendien werd hij topscorer in de zaal met 6 doelpunten!
7
Roland van Deelen
Roland was de andere dispensatiespeler en was één van de twee linksbenige spelers waar we over konden beschikken deze jaargang. "Een linksbenige speler heeft net iets extra, daar moet je vanuit gaan.” Dat zagen we heus wel terug, ook kwam de ervaring er soms wel uit, jammer dat het soms negatief gebracht werd.
8
Rakheem Shermarkia
Zelf dacht hij dat hij niet geselecteerd zou worden voor dit team, maar ondanks dat de eerste jaars C junior het soms moeilijk had en veel concurrentie kende, heeft hij zijn plaats in het team waargemaakt. Vooral de laatste maanden was het moeilijk kiezen, want hij passeerde de ene tegenstander na de ander.
9
Jurriën Minke
Hoe moeilijk het ook is, soms kan je er gewoon niet tegenop. Jurriën is gewoon een goede spits, dat zag je toen hij meer vertrouwen kreeg en wel z’n doelpuntjes mee pikte. Maar als je iemand naast je hebt lopen die ze er zo makkelijk inschiet… Jur, ik ben blij dat je onze nummer 9 was!
10
Simon Koeleman
De schrik van elke verdediger, de nachtmerrie van elke keeper, de plaaggeest van z’n mede spits, de held van het team en de reserve aanvoerder. Jammer genoeg mochten we de laatste weken niet meer genieten van het spel van deze kanjer voorin. Maar wat hebben we dat dit seizoen wel vaak gedaan!
11
Dominick van Beelen
De andere linksbenige speler, die de ene wedstrijd wervelde als een volleerd prof en het andere duel volledig onzichtbaar was. De linksbuiten pikte regelmatig zijn doelpuntje mee en maakte een hattrick op techniek in een zaalwedstrijd. Daarnaast was hij een betrouwbare reserve keeper tijdens Elmar z’n blessure!
12
Jeffrey Vos
Jeffrey droeg dit seizoen het rugnummer 12, het nummer van de eerste reserve of de eeuwige toeschouwer, maar dat was hij dit seizoen juist vaak niet. Vaak verdiende hij een plaats in de basiself door strijd, werklust en goed voetbal uitstekend te combineren!
13
Mathijs Bronswijk (D1-speler)
Vanaf de trip naar Denemarken kreeg hij het overgebleven, zo gevreesde, rugnummer 13. In Denemarken en tijdens het toernooi bij S.V.S. bewees hij het niveau meer dan gemakkelijk aan te kunnen!
14
Daniël van Dam
Technisch nog steeds, en dit seizoen wellicht nog meer dan voorheen, de beste van het hele team. Inzicht en een splijtende pass heb je ook in de benen, als je nou een leider in het veld zou worden, iemand die ballen op eist… Jammer van de rugblessure, want daardoor hebben we veel van je spel moeten missen dit jaar.
15
Mohammed Mokhtari
Soms werd er wel eens tegen mij gezegd: waar begin je aan? Hij stond (jawel, stond) bekend als de moeilijke jongen van de D1 (in het seizoen 2007/2008), maar dit jaar groeide hij uit tot een echte teamspeler en stond hij zijn mannetje als rechtsback. Ook buiten het veld staat hij altijd voor iedereen klaar!
16
Het nummer van de reserve keeper…
Iedereen kent dat verhaal toch nog wel?
25
Vijfentwintigste doelpunt in eerste competitieduel
Al in de eerste competitie wedstrijd werd het 25 ste doelpunt van het seizoen gemaakt, na de oefenwedstrijden en bekerduels had goalgetter Simon de primeur om dit doelpunt te maken tegen, jawel, C.K.C.!
50
Doelpunt á la Pierre van Hooijdonk
Wat was het een prachtig mooi doelpunt! De oefenwedstrijd tegen Nieuwerkerk was al lang gespeeld, maar spits Jurriën maakte het tiende doelpunt van de dag met een trap (bijna uit stand) vanaf de rand van de zestienmeter, een doelpunt á la Pierre van Hooijdonk in zijn beste Feyenoord jaar! Bovendien het vijftigste doelpunt van het seizoen!
75
Onvervalste hattrick in zaalvoetbalshow
Tijdens het eerste zaaltoernooi in dit seizoen werd er in de derde wedstrijd daarvan een ware voetbalshow gegeven. Dominick maakte de 3-0, zijn hattrick en ons 75 ste doelpunt dit seizoen. Juist tegen thuisploeg D.S.V.P., wat de zege extra ‘zoet’ deed smaken (vanwege de taart achteraf natuurlijk!).
78
Het totaal aantal gespeelde wedstrijden
Of ze nu van 70 minuten waren, van 20 minuten tijdens toernooien of nog minder in de zaal. We speelden in totaliteit dit seizoen 78 wedstrijden!
100
Wisselspeler scoort honderdste doelpunt tegen aartsrivaal
Quincy begon de oefenwedstrijd tegen aartsrivaal Zestienhoven als wisselspeler. Echter mocht hij in de tiende minuut al invallen. Slechts een minuutje na de wissel scoorde hij het tweede doelpunt van de wedstrijd. Dit doelpunt betekende ons 100 ste doelpunt van het seizoen!
125
Ja! Hij gaat erin!
Tja, een heel mooi doelpunt, dat was het! De bal die Jeffrey aangespeeld kreeg tegen E.D.S. bij een 2-0 voorsprong, leek veel te hard te zijn. Hij hield de bal binnen, maar moest daarvoor wel ineens een voorzet geven. Met een beetje hulp van de wind en een portie effect, viel de bal bij de tweede paal heel mooi tussen de palen en dus ons 125 ste doelpunt alweer!
150
De tweede van een hele rits doelpunten
In de uitwedstrijd bij AVSGerminal scoorden we heel veel doelpunten, tien om precies te zijn. Het tweede doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door spits Jurriën, na een uitstekend actie en dito voorzet van Quincy. De magische grens van 150 doelpunten werd bereikt!
175
Toernooi FC Omniworld opgesierd met het 175ste doelpunt
Het toernooi bij FC Omniworld willen we in veel gevallen snel vergeten. Simon brak er zijn onderbeen en we eindigden daar op een teleurstellende derde plaats. Maar tegen FC Omniworld zelf maakte Quincy, staande op de doellijn, ons 175 ste doelpunt dit seizoen na een voorzet van gastspeler Faybian.
200
Magische score bereikt in Denemarken!
In Denemarken werd, zonder dat iemand er erg in had (ik ook niet trouwens), de magische score van 200 doelpunten bereikt. Het gebeurde in de laatste wedstrijd op zaterdagochtend tegen H.B.C., het doelpunt werd gemaakt door Dominick (de 3-0!).
209
Doelpunten trein bereikt laatste station
Na 209 doelpunten eindigde de scorende formatie het seizoen. Echter werden er zes doelpunten gemaakt door een gastspeler, drie doelpunten waren een eigen doelpunten van de tegenstander en eentje was natuurlijk dat extra doelpunt, dat ‘cadeautje van Peter’ tegen GLZ Delfshaven. Dus in werkelijk staat de score eigenlijk op…  199 treffers!
228
Keeper hield zijn doel schoon!
Vanaf de laatste tien minuten tegen Excelsior’20 tot de eerste acht minuten tegen C.K.C. en drie volledige wedstrijden ertussenin, zolang hield keeper Elmar zijn doel schoon. Mede dankzij twee gestopte strafschoppen tegen Neptunus!
2,7
Gemiddelde productie score
In alle wedstrijden werd een gemiddelde score bereikt van 2,7 doelpunt per wedstrijd. Een mooi gemiddelde toch! Ons gemiddelde in de competitiewedstrijden was maar liefst 4,6. De gemiddelde score per wedstrijd van alle teams in de competitie was 5,08.