Blessuretijd

In de  dying seconds van dit boek gaan alle ballen nog één keer hoog voor de pot. Missers en treffers, inswingers en afzwaaiers worden in rap temp aan elkaar geknoopt. Ter afsluiting gaan we in een kettingvertelling naar het allerlaatste fluitsignaal.

De ketting wordt geopend met een sleutel

Sleutelfiguur
Lucas van Kan, onze aanvoerder en laatste man, was dit seizoen veelvuldige ons slot op deur achterin. Maar in de wedstrijd tegen E.D.S. uit verslikte hij zich met een terugspeelbal en gaf het "tikkie terug Jaap” een nieuwe impuls. De spits onderschepte de bal en scoorde de 1-0, gelukkig voor Lucas én voor de gehele groep wonnen we toch nog met 1-3.

Jaap is een naam die een aantal jaar geleden veelvuldig voorkwam, maar om nou te zeggen dat je graag zo zou willen heten…

Chocoladeletter
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AVSGerminal, die wat glans kreeg omdat deze onder leiding stond van een K.N.V.B. scheidsrechter in opleiding, kreeg iedereen van de goedheiligman een wit inloopshirt met daarop zijn eigen naam. Daarbij kregen ze allemaal een chocoladeletter. Iedereen kreeg er eentje van melkchocolade, behalve Jurriën en Jeffrey, die er eentje kregen van witte chocolade. Toen Daniël dit hoorde op de reservebank, nadat hij was gewisseld, zei hij: "had ik nou maar Jaap geheten”. Hiermee had hij namelijk ook een witte chocolade letter gekregen!

We gaan verder met het makkelijkste slachtoffer op het veld: de scheidsrechter.

Is je klokje stuk?
In de uitwedstrijd bij Birlik speelden we de eerste helft 40 minuten, de scheidsrechter wilde namelijk dat ‘zijn’ team op voorsprong stond bij de rust. Dit leek ook te gebeuren toen de thuisploeg in de 38ste minuut op 1-0 kwam. Om zijn manier van fluiten niet teveel te laten opvallen liet hij nog even doorspelen. In de resterende tijd maakten wij de 1-1, hierna was het dan toch maar direct rust.

We blijven nog even bij Birlik en de scheidsrechter.

Strafschop terecht of niet?
In de thuiswedstrijd tegen Birlik heb ik als trainer zelf de wedstrijd gefloten. We gingen met 1-1 de rust in na een 0-1 achterstand en met veel overtredingen in de zestienmeter. Ook in de tweede helft ging de bal na een overtreding op Simon niet op de stip, maar even later na een hele lichte charge op Rakheem was de maat vol en mede omdat het ons niet lukte om te scoren, ging de bal nu wel op de stip. Simon verzilverde de
strafschop. En dat was de ommekeer in de wedstrijd.

We gaan verder met de strafschop.

Keeper mist en stopt strafschoppen
In veel van onze wedstrijden werd er wel een strafschop gegeven. Wij verdienden er zelf zeven, waarvan er zes werden gescoord (van die zes werden er vijf door Simon ingeschoten). Die ene uit bij AVSGerminal werd bij een ruime voorsprong genomen door keeper Elmar. Hij schoot de bal op de paal, maar omdat spelers van de thuisploeg te vroeg inliepen mocht hij hem overnemen. De tweede strafschop belandde echter ook op de, zelfde, paal. Gelukkig had hij dit seizoen al een aantal maal een stafschop gekeerd (waarvan twee thuis tegen Neptunus) en was het missen van deze hem vergeven!

We maken een sprongetje naar onze goalgetter Simon.

Hattrick
Van alle doelpunten die topscorer Simon dit seizoen maakte was er slechts één keer een hattrick bij. Het gebeurde in de eerste minuten van de oefenwedstrijd uit bij Nieuwerkerk. De spits wervelde en met goed samenspel en effectieve afwerking stond er na 15 minuten een echte hattrick in de boeken.

Een makkelijk bruggetje naar de volgende hattrick.

Hattrick 2
Vlak voor de winterstop was het de beurt aan spits Jurriën om een hattrick te maken. Het gebeurde thuis tegen AVSGerminal. Gebrand tot op het bot maakte hij in de eerste helft drie doelpunten en zorgde er daarmee voor dat we met een 3-0 voorsprong de rust ingingen.

Een hattrick komt altijd in drieën.

Hattrick 3
In de zaal maakten we ook een hattrick (2 keer Jurriën ook een keer). In de derde wedstrijd op de eerste dag kwam het team helemaal los. Dominick stond in de spits en was de afmaker in de ware voetbalshow die werd gegeven. Hij maakte dan ook een echte hattrick in de wedstrijd tegen D.S.V.P. die met 5-0 werd gewonnen.

Het is aantrekkelijk om bij de hattricks te blijven hangen, maar we moeten verder. Het volgende een-tweetje maken we met aanvoerder Lucas van Kan.

Slim gevoetbald
Dit seizoen zagen we maar weinig échte een-tweetjes, maar twee die in ons geheugen gegrift staan en ook op identieke wijze werden gescoord, waren de twee waar aanvoerder Lucas bij betrokken was. De eerste keer gebeurde het thuis tegen E.D.S., de laatste man kwam op en speelde de bal in de voeten van de geheel vrijstaande Simon. Die legde de bal klaar en Lucas scoorde van buiten de zestienmeter een mooi doelpunt. Twee weken later deed de aanvoerder het dunnetjes over, uit bij V.V.O.R., dit maal werd Jurriën aangespeeld en wederom van buiten de zestien werd er gescoord.

Nu is het niet verstandig om verder te gaan met aanvoerder Lucas, want dan zijn we weer terug bij af. Bijzondere doelpunten dan maar.

Daniël en zijn veld doelpunt
Het lukte iedereen dit seizoen te scoren. In de zaal scoorden Mo, Kwint, Daniël en Elmar namelijk een doelpunt. Voor een verdediger is het vervolgens niet verassend en niet zo heel vervelend om op het veld niet te scoren, laat staan voor een keeper, maar voor een aanvallend ingestelde middenvelder wel. Daniël moest na een aantal kleine mogelijkheden in het seizoen wachten tot de allerlaatste wedstrijd op het toernooi bij S.V.S. voordat hij zijn velddoelpunt kon maken. Het was wel een mooi doelpunt. Hij soleerde door de verdediging en bekroonde zijn uitstekende actie!
Streepje staat verkeerd
In de allerlaatste competitie wedstrijd thuis tegen GLZDelfshaven stond de wedstrijd onder leiding van leider Peter. Deze wedstrijd had met inzet de tweede plaats in de competitie, maar wij zouden dat natuurlijk nooit uit handen gaan geven. Leider Peter deed er nog een extra schepje bovenop door een streepje, na een doelpunt van GLZDelfshaven, bij ons neer te zetten. Protesten van de bezoekers zorgden ervoor dat er bij hen een doelpunt bij kwam, maar er bij ons niet eentje vanaf ging. Hierdoor wonnen we met 6-2 in plaats van 5-2.

Leider Peter wil graag zijn eigen spelregels toepassen op het spel.

Buitenspel!
Peter die het afgelopen seizoen ook veelvuldig de assistent-scheidsrechter was, vlagde in de thuiswedstrijd tegen R.V.C.’33 ineens na een ingooi. Scheidsrechter Lesley Kroon had niets bijzonders gezien en liet doorspelen. Achteraf bleek dat hij voor buitenspel vlagde.

We gaan even door met de assistent-scheidsrechter.

Leg je vlag maar neer…
Assistent-scheidsrechter Hugo Vos keek raar op toen de scheidsrechter in het uitduel bij Excelsior’20 naar hem toekwam om te zeggen dat hij zijn vlag neer kon leggen. Hij had gevlagd voor buitenspel, maar volgens de diender in het zwart had hij dingen gezegd die niet konden en mocht vertrekken. De man in het zwart was heel even de kwijt denk ik…

We blijven in Schiedam bij Excelsior’20.

Negen fitte spelers brengen duel bij hekkensluiter tot een goed einde
In de beker troffen we Excelsior’20 C1, maar in de competitie moesten we aantreden tegen de C2. Op een barre herfstdag met veel wind moesten we op kunstgras aantreden tegen de hekkensluiter in de competitie. Omdat we het met slechts twaalf spelers moesten doen konden we niet echt wisselen. In de eerste helft viel Mo geblesseerd uit en in de tweede helft raakte Simon geblesseerd, die er dus niet uit kon. Een aantal minuten voor tijd raakte de schoenzool bij Roland los en moest Mo noodgedwongen terug het veld in. Uiteindelijk behielden we de 1-2 voorsprong met negen fitte spelers.

We wisselen van onderwerp.

Gouden wissel
In de uitwedstrijd bij E.D.S. raakte Rakheem in de eerste helft geblesseerd en leek niet meer verder te kunnen spelen. We kwamen achter in dat duel en nadat we op 1-1 waren gekomen moesten we iets gaan forceren. Rakheem kwam terug het veld in en na een mooie trap van Mitchell op de lat was Rakheem er als eerste bij en maakte de 1-2. Even later bepaalde hij ook de eindstand met nog een treffer, 1-3.
Doelpunt tegen aartsrivaal
Al in de tiende minuut van de uitwedstrijd bij Zestienhoven mocht Quincy invallen en maakte slechts een enkele minuut later de 0-2 in dat duel. Dat doelpunt betekende tevens ons honderdste doelpunt van het seizoen.

We maken een sprongetje naar het 200ste doelpunt dat gemaakt werd in Denemarken.

200, zonder dat iemand er erg in had
In de laatste wedstrijd op de laatste dag in Denemarken naderden we de magische grens van 200 doelpunten. Zonder dat we het zelf wisten (ik ook niet en bovendien waren we er te moe voor om erover na te denken) maakte Dominick in de laatste wedstrijd tegen H.B.C. ons tweehonderdste doelpunt (de 3-0 in die wedstrijd).

We gaan even verder met dat evenement in Denemarken

Bijzonder moment
Tja, een bijzonder moment in Denemarken… het hele evenement was bijzonder. Als ik nu iets zou moeten kiezen als bijzonder moment, dan zou ik de rest van de trip te kort doen. Er was echter één ding wat het niet compleet maakte en dat was natuurlijk het feit dat Simon er niet bij kon zijn.

Dat maakt het volgende onderwerp makkelijk gekozen.

Gebroken been
Het had een mooie dag moeten worden op de velden van eerste divisionist FC Omniworld. Het leek ook allemaal goed te gaan. De zon was er al vroeg en dat maakte de sfeer in de groep erg goed. Ook werd de eerste wedstrijd gewonnen, maar al in de tweede wedstrijd ging het mis. Simon kwam ongelukkig in botsing met zijn tegenstander en moest van het veld. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek zijn onderbeen gebroken en het seizoen was voorbij. Je ziet het wel eens op TV, maar er is niets erger dan het zelf meemaken.

We zappen door naar Neptunus.

Water drinken kan fataal zijn
In de uitwedstrijd bij Neptunus maakte één van ons een overtreding en zou er een blessure behandeling volgen. Vanwege het warme weer kozen Lucas en Mo ervoor om langs de kant wat water te drinken. De blessure behandeling was echter snel voorbij en de vrije trap werd al genomen. Mo en Lucas stonden nog langs de kant, gelukkig bracht Kwint op tijd redding om een doelpunt te voorkomen.

We gaan door met Kwint.

Alsnog laatste man
Een aantal maanden leek het erop dat Kwint het hele toernooi in Denemarken laatste man zou staan, omdat Lucas vanwege heimwee niet mee zou gaan. Een tweetal weken voor vertrek besloot Lucas toch mee te gaan, maar nadat hij rood had gehad mocht hij de beladen wedstrijd tegen Zeewolde niet spelen. Kwint zou hierdoor alsnog laatste man komen te staan. Dit deed hij zeer goed en in een spetterende voetbalshow speelden we mede dankzij zijn uitstekende inzet met 1-1 gelijk.

Voetbalshow…

Verlenging van de winterstop
Vanwege de slechte weersomstandigheden kregen we het afgelopen seizoen te maken met een verlenging van de winterstop. In plaats van het spelen van competitiewedstrijden, speelden we diverse oefenwedstrijden. Eerst verloren nog nipt bij hoofdklasser Victoria’04, maar de weken erop speelden we wellicht onze beste wedstrijden van het seizoen. Uit bij S.V.S. en Zestienhoven werd eenvoudig gewonnen en vlogen de complimenten om onze oren. In de uitwedstrijd bij V.C.S. werd zelfs de uitspraak ‘Voetbal, zoals het is bedoeld!” gebruikt.

We blijven even hangen bij die oefenwedstrijden.

78 wedstrijden in één seizoen
Zelfs de grootste clubs van Nederland komen niet zo vaak in actie in één seizoen. Wij echter wel, alhoewel gezegd moet worden dat hier ook alle wedstrijden tijdens de toernooien zijn meegeteld. Veel van die wedstrijden waren oefenwedstrijden. Ging de competitie wedstrijd niet door, dan stond er een wedstrijd gepland. Ook op doordeweekse avonden speelden we wedstrijden in Leiden, Bergschenhoek en Zoetermeer. Zo bleven we lekker bezig!

Aan het einde van het seizoen sloten we af met de traditie getrouwe toernooien. De één wat beter dan de ander, daarom maken we direct het sprongetje naar de laatste bij S.V.S..

Op de valreep alsnog naar een eerste plaats
Het toernooi bij S.V.S. werd goed begonnen met een 1-0 overwinning op V.V.O.R.. Ook de twee wedstrijden daarna werden met 1-0 gewonnen en de laatste wedstrijd stond op het programma tegen de enige overgebleven concurrent Naaldwijk. Deze moesten echter winnen en wij hadden genoeg aan een gelijkspel. Het zou toch nu niet weer misgaan? Echter hadden we geen kind aan deze tegenstander en stonden we al vrij snel voor en gaven we het niet meer uit handen. Het laatste fluitsignaal klonk als een verlossing in onze oren en zo sloten we af met een eerste prijs!

Cirkel is rond
Vanaf de eerste wedstrijd aan het einde van het seizoen 2007-2008 tot aan de laatste wedstrijd op het toernooi bij S.V.S. hebben we geen seconde stil gezeten, maar dankzij het afsluiten met een eerste plaats en het alsnog maken van de teamfoto is de cirkel rond.

Nu is het sprookje uit… Mmm…

Sprookje
Nee, dit boek lijkt misschien een sprookjes boek met allemaal mooie verhalen en bijzondere gebeurtenissen van fictieve personen, maar is allemaal waargebeurd!
Tot slot:
Bij een naslagwerk als deze hoort ook een slot. In dit slot wil ik nog eenmaal terugkomen op die geweldige spelersgroep die we hadden!

Ik wil jullie bedanken voor een leuk en waanzinnig gezellig en geslaagd seizoen. Maar ook bedanken omdat jullie gewoon zijn wie jullie zijn! Elmar van de Ree, Kwint van Leersum, Lucas van Kan, Mitchell Vredebregt, Ricardo Pors, Quincy Suurbach, Roland van Deelen, Rakheem Shermarkia, Jurriën Minke, Simon Koeleman, Dominick van Beelen, Jeffrey Vos, Daniël van Dam en Mohammed Mokhtari,  BEDANKT!
Verder wil ik invaller Mathijs Bronswijk bedanken, voor het deelnemen aan o.a. het toernooi in Denemarken en het toernooi bij S.V.S.! Wat natuurlijk niet mag ontbreken in dit jaarboek is dat ik assistent-trainer Tim en de keeperstrainers Ashwin en Lesley bedank voor hun hulp. Daarnaast mag ik niet vergeten om al jullie ouders te bedanken voor het vervoer naar uitwedstrijden, het supporteren bij onze wedstrijden, het wassen van de tenue’s en het vlaggen van wedstrijden. Én vooral natuurlijk het mogelijk maken van die unieke en bijzondere trip naar Denemarken. In het bijzonder dank ik rechterhand, elftalleider, assistent-scheidsrechter en steun en toeverlaat Peter Vredebregt voor de onvoorwaardelijke inzet het afgelopen seizoen. In sommige kringen van de vereniging worden we nu al het ‘gouden duo’ genoemd en voor de geïnteresseerden… we gaan nog zeker een seizoen samen door! Verder zullen we wel zien wat de toekomst brengt.

Een laatste geste voor dit seizoen en dan zit het er écht op…