Schiebroek '94 levert puike prestatie in het Drentse Rolde

GASTVERENIGING
 

vv Rolder Boys
Sportpark Boerbos
Nijlanderstraat 34
9451 BM Rolde
 
Datum: 4 t/m 6 juni 2010


Schiebroek'94 levert puike prestatie in het Drentse Rolde (Boerbostoernooi 2010)

Een combinatie team van C, B en A spelers heeft vriend en vijand verrast op het jaarlijkse Boerbostoernooi, alwaar vooral hoofd en 1e klassers acte de presence geven.

Het was een hoop geregel voorafgaand, het leek namelijk niet te lukken om voldoende spelers op de been te krijgen voor dit toernooi. Gelukkig waren er een aantal voormalig A spelers die wilden helpen. Op vrijdagavond (4 juni) om ongeveer half zeven vertrokken Peter en Wilko met de eerste groep spelers: Mitchell V, Mitchell R, Roland, Quincy, Elmar, Harold, Vincent en Quinten. Later op de avond kwamen Thomas, Mark, Maarten, Dave en Rutger naar Rolde. De eerste groep arriveerde rond 21.30 uur op het tentenkamp, hier vielen de leiders direct met de neus in de boter en konden aansluiten bij het teamleidersoverleg.

Nadat we ons verder gemeld hadden konden we alle spullen uit de auto’s halen (wat allemaal maar net paste) en naar de tent brengen. De luchtbedden werden opgepompt, de laatsten met de generator van de buren, en hierna was het wachten op de tweede groep. Deze kwamen rond 23.30 uur aan en konden ook zij de luchtbedden in orde gaan maken, helaas voor hen waren de buren al het dorp in en kon van de generator geen gebruik meer worden gemaakt. Wel konden we voor iedereen nog wat te eten halen. Patat en een hamburger werden verzorgd door de keukenvrijwilligers.

Hierna werd er wat gedronken, gelachen, gepraat, gevoetbald en… met de buren van het tentenkamp. "’k weet nie" werd in ieder geval dé uitspraak van de avond! Verder zou het een korte en koude eerste nacht worden. De volgende ochtend ging de wekker al om 7.00 uur, maar de iedereen mocht tot 7.45 uur blijven liggen. Wilko ging het tenue van Elmar halen, wat nog in de auto lag. Daar zag hij dat bij hem en Peter tegen de spiegel was getrapt en/of geslagen. Bij de beide auto’s naast hen waren de vooruit ingetrapt, later bleek dat er over die auto’s heen gelopen was. Ondertussen was de rest van de groep gaan ontbijten in de kantine, nog voor de eerste wedstrijd werd gespeeld werd de spiegel van Peter recht gezet, maar die van Wilko bleek voor dit moment niet meer te redden.

Ondanks dat dit een kleine domper was op het begin van deze dag, beseften we ook dat we heel veel ‘geluk’ hebben gehad dat onze voorruiten nog wel heel waren. Om 9.00 uur begonnen we aan de eerste wedstrijd. Be Quick was de allereerste tegenstander. Als supporters hadden we de ‘vrienden’ van Trynwalden. Die zich aan de afspraak hadden gehouden om vroeg op staan voor ons, terwijl zij zelf pas om 14.50 uur moesten spelen. We waren net iets beter in het duel met Be Quick, maar de wedstrijd eindigde op de vroege ochtend in een 0-0 gelijkspel. Ondertussen was ook Jeffrey gearriveerd en was de groep compleet. Echter moest Peter na dit duel afhaken, hij voelde zich zo beroerd en koos ervoor om terug naar de tent te gaan en de slaapzak op te zoeken.

Na een wedstrijd rust speelden we de tweede wedstrijd tegen thuisploeg Rolder Boys. Statistisch gezien hebben we het tegen de thuisploeg op toernooien altijd lastig, maar dit was vandaag totaal niet het geval! De wisseling, Thomas naar de spits en Mitchell V naar het middenveld, pakte perfect uit en Thomas maakte dan ook al snel de 1-0. Even later maakte Jeffrey op prachtige wijze de 2-0 en nog binnen de 10 minuten zette Thomas ons op een 3-0 voorsprong. Hierna verzuimden wij verder uit te lopen en bleef de stand 3-0 in ons voordeel. Met nog steeds Hugo als grensrechter en na weer een half uur rust, begonnen we om 11.00 uur de wedstrijd tegen Rood Zwart B2. Even hiervoor had deze ploeg totaal niet serieus gespeeld en had de wedstrijd tegen Geinoord met 13-2 verloren. Wij waren ook vele malen beter en Maarten schoot ons met een prima schot naar 1-0! Mark benutte een zelf versierde strafschop, 2-0, waarna aanvoerder Mitchell V de 3-0 en 4-0 maakte na prima uitgevoerde aanvallen. Ondertussen was Thomas na het missen van een aantal kansen (waaronder 1 op de lat), gewisseld voor Dave. Laats genoemde bepaald de eindstand van deze wedstrijd op 5-0!

Vervolgens hadden we opnieuw een wedstrijd rust waarna we twee duels moesten spelen tegen 2 concurrenten om een top 3 klassering! Wij hadden op dit moment 7 punten en de tegenstander Rood Zwart B1 en Loenermark, beide 6 punten.

Het eerste duel met Rood Zwart B1 bleek een lastige opgave. Thomas maakte de 1-0 nadat het (te) lang 0-0 bleef. De tegenstander kwam terug tot 1-1, maar Mark wist ons weer op voorsprong te zetten, 2-1. Hier leek het bij te blijven totdat Maarten in de laatste minuut in actie kwam. Wat het ook was, een omhaal, een lob, een…, het was in ieder geval een heel mooi doelpunt, 3-1! De tweede wedstrijd op rij was dus tegen Loenermark. Weer een lastige wedstrijd, tegen eens stugge tegenstander. De wedstrijd ging lang gelijk op met aan beide kanten een aantal kleine kansjes totdat Loenermark op 1-0 kwam, voor de eerste keer dit toernooi stonden we op achterstand. We kwamen terug en toonden veerkracht, maar we kwamen niet tot scoren terwijl de kansen er echt wel waren. Dave werd als pinchitter ingebracht en kreeg een kans!!!, maar… Even later gaf hij de beslissende pass op Mark en die schoot via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen. Ook al had er tegen deze tegenstander meer ingezeten mochten we tevreden zijn over het gelijke spel. Ondertussen was gebleken dat een tegenstander die geblesseerd het veld had verlaten na een duel met Rutger een open botbreuk had opgelopen. Rutger ging nog even excuses maken, maar het gebeurde in een onschuldig duel waar Rutger er gewoon feller in ging.

De voetbaldag zat er om 13.00 uur op. Hierna kon er gedoucht worden en werd er wat gegeten. Hugo en Jeffrey vertrokken samen met Quincy en Roland naar Rotterdam. De laatste twee hadden op zondag namelijk nog een Albert Heijn toernooi in Utrecht.

‘s Middags werd er eerst gekeken naar het Nederlands Elftal dat uitkwam tegen Hongarije. Wilko ging de laatste uitslagen noteren en kreeg van de toernooi leiding een geprinte versie van de tussenstand. Hierdoor kwam hij erachter dat er een verkeerde uitslag was genoteerd van het duel met Rood Zwart, hier had de scheidrechter 2-2 genoteerd i.p.v. 3-1. De toernooi leiding zou het met hem gaan overleggen. Aan het einde van de eerste helft van Oranje ging de groep kijken bij de eerste wedstrijd van Trynwalden tegen Be Quick. Binnen 5 minuten stonden onze Friese vrienden met 3-0 achter en verloren hun eerste wedstrijd met 4-1. Hierna werd de kantine weer opgezocht voor het vervolg van Nederland-Hongarije. Een paar jongens zagen de scheidsrechter lopen van de bewuste wedstrijd tegen Rood Zwart. Wilko sprak hem aan en hield eerst stand aan de 2-2. Na een beschrijving van het derde doelpunt en de bijgehouden doelpuntenmakers in de opstelling konden hem toch overtuigen om de uitslag te wijzigingen. En terecht! De tweede wedstrijd van Trynwalden tegen Berghuizen begon hierna en deze wonnen ze eenvoudig met 3-0.

De groep ging zich dan toch wat vervelen en men wilde graag even naar het dorp om daar bij de plaatselijke pizzeria ‘Fantasia’ te gaan eten. Het duurde even, maar het was het wachten waard… een enkeling nam nog een ijsje waarna we terug gingen naar het complex. Hier was Trynwalden zojuist op een 2-0 voorsprong gekomen tegen Legmeervogels en ging de beste nummer 2 worden van hun poule, waardoor de finale poule gehaald zou worden! Hierna werden er hier nog wat wedstrijdjes bekeken op het hoofdveld en sommige daarna nog even voetballen (ook al leverde dit wat blessures op). Rond 22.00 uur vroegen sommige zich af of we nog wat gingen ondernemen, want de avond zou nog lang gaan duren. Hierdoor gingen we weer naar het dorp om bij de bowlingbaan nog een uur te bowlen. Bij terugkomst op het complex werd er nog gevoetbald, gepraat, gelachen en… vooral onderling omdat vele tegenstanders het dorp in waren of naar Assen waren gegaan. Tegen 2.00 uur gingen we de tent in, omdat het licht uit zou gaan. Een aantal sliepen direct en sommige praatten nog wat na.

De volgende ochtend ging de wekker om 7.30 uur en iets na 8.15 uur werd iedereen wakker gemaakt. De tenue’s werden aangetrokken en er werd snel wat gegeten in de kantine. Hierna stonden de elf overgebleven spelers (waarvan 3 geblesseerden) nog half slaperig op het veld. Het duel met Sparta Enschede begon redelijk en ondanks dat we in het nadeel waren kregen we een aantal kleine kansen. We namen zelfs een voorsprong na een prima uitgevoerde aanval scoorde Mitchell V op de doellijn de 1-0. Vlak voor het verstrijken van de tijd werd een typisch zondagsschot via de binnenkant van de paal en de andere kant binnenkant paal ingeschoten. Terwijl onze Friese leider Wico de vlag had gehanteerd in het eerste duel en dit ook in de tweede wedstrijd op rij zou doen, moesten we dus direct weer aan de bak tegen Geinoord. Een concurrent om de tweede plaats. Ze hadden ons even hiervoor gepasseerd door met 6-0 te winnen van Rood Zwart B1.

We leken kansloos, maar hielden lang de 0-0 stand vast. Totdat we ongelukkig op 1-0 achter kwamen en we vrij snel daarna vanuit een onterechte vrije trap de 2-0 tegen kregen. Hier bleef het echter bij in de enige wedstrijd dat we kansloos waren. Uiteraard werd Wico door alle spelers bedankt voor de assistentie! Ondanks het gelijke spel en de nederlaag behielden we de derde plaats en dat was een puike prestatie! Ook in sportiviteit hebben we ons van onze beste kant laten zien en mogen we, als Schiebroek’94 zijnde, trots zijn op zulke fijne gasten!!

Nadat er gedoucht was werd er begonnen aan het opruimen van de tent en het inpakken de tassen en de auto’s, die we voor de gelegenheid het tentenkamp hadden opgereden. Omdat een merendeel van de groep graag terug naar Rotterdam wilde werd er een compromis gesloten. En dat was dat we nog een wedstrijd naar Trynwalden gingen kijken in hun finale poule. In de (revanche)wedstrijd tegen Be Quick kwamen ze met 1-0 voor en heel ongelukkig kwamen ze na een vrije trap op 1-1 te staan. Nadat een bal werd uitgeschoten, kon men deze niet vinden en besloot de scheidsrechter te stoppen omdat er geen andere bal beschikbaar was. Na een paar minuten kwam er toch een bal tevoorschijn en werden de resterende vijf beschikbare minuten gespeeld. Voor de stand maakte dit niets meer uit en dus bleef het 1-1. We wensten ze veel succes in het laatste duel en de coach Wico wenste ons een goede terug reis! In de tent werden de laatste spullen ingepakt en werd er in de kantine nog een broodje hamburger gegeten. We kregen een bal (voor het team) als prijs en een Daniel Ray (=hoofdsponsor) tas per persoon met een waarde van 30 euro. Waarschijnlijk zullen de meeste tassen worden weggeven of verkocht aan derden…

Peter was fit genoeg om zelf rijden en rond 12.30 uur reden we weg uit Rolde (op dat moment stond Trynwalden met 1-0 achter tegen Rolder Boys, de eindstand is helaas nergens te vinden!). Waarna we na een tussenstop voorbij Utrecht om 15.00 uur terugkeerden bij Schiebroek’94. De deelnemers werden bedankt voor hun bijdrage en we namen afscheid van een geslaagd weekend!

De zelf gemaakte foto’s vind je hier en de foto’s gemaakt door Rolder Boys vind je hier. Wil je ook alle andere foto’s zien? Klik dan hier.


Staand vlnr: Elmar van de Ree (B2), Mitchell Romijn (Alexandria66), Quinten van Oers (B2), Thomas van Kan (A1/zat2), Dave Bierhuizen (A1/zon1), Quincy Suurbach (B2), Harold van der Lee (B2), Rutger van de Ree (A1/zat2) en Mitchell Vredebregt (B2, officieel C speler).

Zittend vlnr: Vincent van Stiphout (B2), Jeffrey Vos (B2), Maarten Maissan (B1), Roland van Deelen (B1), Mark van Leeuwen (16hoven) en Wilko Poulie (trainer B2)