RVV H.O.V.


Rotterdamse Voetbalverening Hoop Op Vooruitgang (H.O.V.)
Bosdreef 120
3062 CA Rotterdam
 

Op 1 juli 2009 is de beroemde voetbalvereniging H.O.V. gefuseerd met D.J.S.C.R., een fusie die ik niet zelf heb meegemaakt. Mijn periode daar was van 1994 t/m 1999. De vereniging is blijven spelen op het mooie complex aan de Bosdreef. Op de nieuwe website, www.hovdjscr.nl, is een stukje archief opgenomen.
 
De afkorting H.O.V. betekend oorspronkelijk, zoals je hier boven kan zien, Hoop Op Vooruitgang, H.O.V. was een aftakking van Sparta, Spartanen die het niet redde in het eerste elftal richten in 1912 hun eigen vereniging op. De Spartanen bedachten daarop een andere betekenis voor de letters H.O.V.: Hup Ouwe Vrouwen!

H.O.V. was een aantal jaar een grote vereniging en speelde zelfs in de eerste ronde van het K.N.V.B. beker toernooi tegen Ajax. Wat een happening moet dat geweest zijn, de gouden plaquettes (krantenknipsels) hangen nog steeds in de kantine (zeker de moeite waard om eens te bekijken als je er toch ben). Verder stond H.O.V. bekend om het grote Internationale A junioren toernooi met de Pinksteren.
 
 
 
 
In het verleden heeft H.O.V. diverse spelers aan het betaalde voetbal geleverd. Het onderstaand rijtje namen getuigt hiervan. Bij de spelers is aangegeven waarnaar zij zijn vertrokken. Sommige hebben bij verscheidene betaalde verenigingen in binnen- en buitenland gespeeld, en zijn later het trainersvak ingegaan.

Jan Allart (Sparta), Wim Blok (DOSKO), Henk Bolman (DOSKO), Jan Boskamp (Feyenoord), John van Diggele (Excelsior), Cees van Herpen (SVV), Arie Huizer (Sparta), Frits de Kok (DOSKO), Hans de Koning (AZ), Hans Loovens (FC Twente), Rodney van Ooyen (Sparta), Cor Peitsman (SVV), Bep de Ruyter (Sparta), Rinus Steenbergen (Excelsior), Aad van der Vall (Feyenoord), Kick van der Vall (Feyenoord), Leen van der Weel (Sparta), Wim Wolffers (Xerxes), Nourdin Boukhari (Sparta) en Glenn Loovens (Feyenoord).