RVV Schiebroek'94


Rotterdamse Voetbalvereniging Schiebroek'94
Hazelaarweg 40
3053 PM Rotterdam
 
 
In 2003 kwam ik bij toeval (ojaa, 'toeval bestaat niet') terecht bij Schiebroek´94. Een vereniging die in, jawel, 1994 was ontstaan na een fusie tussen DESV/Schiebroek (fusie tussen DESV en VV Schiebroek), S.I.O.D. en cs Unicum.
 
In 2004 werd er besloten om een nieuw logo te introduceren wat beter paste bij 'de tijd', de wijk Schiebroek, de uitstraling van de club én er kon eindelijk een logo pronken op die prachtige groen-witte shirts!
 
 
In het jaar 2008 kwam de gemeente Rotterdam met een plan waarmee vele Rotterdamse verenigingen zouden moeten gaan fuseren. Het oorspronkelijke voorstel van de gemeente was om de verenigingen SC Duyvestein, SMV/Hillegersberg en Schiebroek´94 te laten fuseren met als complex het terrein van SC Duyvestein. Omdat Schiebroek´94 deze optie nooit serieus heeft overwogen en koste wat het kost op het eigen complex wilde blijven zijn er nooit besprekingen geweest tussen deze clubs. Wel heeft Schiebroek´94 geïnformeerd bij SMV/Hillegersberg om naar ons complex te komen, maar ze vonden dat ons complex te ver weg was. Eind 2008 begonnen SC Duyvestein en SMV/Hillegersberg aan de besprekingen en dat heeft geleid tot een succesvolle fusie, vv Hillegersberg op het terrein van SC Duyvestein. Rond diezelfde periode begon ook Schiebroek´94 de fusiebesprekingen. Echter gebeurde dat verassend genoeg met Leonidas (voor de gemeente de potentiële bespeler van ¨ons¨ complex). Leonidas haakte echter af, omdat ook zij koste wat het kost op het eigen terrein wilde blijven spelen.
 
Begin 2009 zijn er kort besprekingen geweest met DJSCR, maar deze club koos voor HOV als fusiepartner. Daarna zijn er informatieve gesprekken geweest met Aeolus, maar ook deze club had uiteindelijk andere plannen. Omdat het aantal zondag teams drastisch daalde en er in het seizoen 2010-2011 zelfs geen eerste elftal meer op de been was te brengen (overigens wel op de zaterdag, maar dat terzijde) bleef Schiebroek´94 voorzichtig op zoek naar een fusiepartner.
 
Tijdens de zomer van 2010 kwam Neptunus in beeld en dat heeft geleid tot de fusie die op 1 juni 2011 (op de 111e verjaardag van Neptunus) een feit werd, Neptunus-Schiebroek was geboren!
 
Hiermee was ook direct de laatste grote Rotterdamse amateurvereniging (SC Neptunus) gefuseerd en niet meer zelfstandig.
 
De kantine van Schiebroek'94