Strijdend geheel pakt verdiende punten

Zaterdag 1 september 2007
1e ronde beker, 1e wedstrijd
Tegenstander: NSVV C2

Na de doordeweekse oefenwedstrijd bij RVC in Reeuwijk, waar ruim werd verloren, stond zaterdag 1 september de eerste bekerwedstrijd op het programma en ondanks dat het ons niet altijd meezat en niet iedereen in de eerste helft scherp was. Gingen de punten verdiend mee terug naar Rotterdam.

Na het bekent maken van de beker indeling kwamen er drie vrij onbekende ploegen uit de koker voor C1. HBS uit Den Haag, VELO uit Wateringen (beide thuis), maar de eerste wedstrijd zou gaan naar Numansdorp oftewel NSVV. Na een trip van zo’n 40 minuten kwamen we mooi op tijd aan op het terrein van NSVV.

Al bijna is het team compleet en bovendien gingen we na vandaag de voorlopige eerste 14 spelers van de nieuwe C1 bekend maken. Na een goede warming-up, begonnen we vrij sterk aan de wedstrijd. Helaas kwamen we echter na een miscommunicatie tussen Sonny en Quincy op een 1-0 achterstand. Niet heel lang daarna zorgde spits Arthur voor de gelijkmaker, waarna wij de kansen kregen, maar NSVV vervolgens weer het doelpunt maakte. Deze keer niet één, maar twee goals, waaronder wederom een miscommunicatie in de verdediging (of eigenlijk geen communicatie). 3-1 achter dus. Gelukkig zorgde Arthur nog voor de rust dat de schade niet al te groot werd, 3-2.

In de rust, die overigens op het veld gehouden werd vanwege de té kleine en té warme kleedkamers, werd iedereen duidelijk gemaakt dat er met een beetje meer strijd en inzet voor en met elkaar, hier absoluut een overwinning te behalen viel. Na een enkele omzetting gingen we van start aan de tweede helft.

Ook nu waren we net even iets beter dan onze tegenstander. Na een actie van Faybian in het strafschopgebied van NSVV, werd hij neergelegd en de uitstekend fluitende scheidsrechter gaf onverbiddelijk een strafschop. Deze werd door Arthur feilloos verzilverd en hierdoor stonden we nog voor halverwege de tweede helft op 3-3.

Hierna ging de strijd verder, er werd een aanvaller bijgebracht en midmid Faybian ging steeds aanvallender voetballen. NSVV werd helemaal teruggedrongen op de eigen helft. En de 3-4 kon eigenlijk niet meer uitblijven, maar voor iedereen langs de kant duurde het toch nog een hele tijd voordat het doelpunt viel, maar het was wederom Arthur die scoorde en daarmee ons eindelijk op een voorsprong zette.

Hierna werd Freek weer ingebracht voor Quincy en ging het slot op de deur achterin. Een paar keer kwam NSVV eruit en werd het soms nog een klein beetje gevaarlijk voor het doel van Elmar, maar echte kansen zijn er nauwelijks meer geweest.

Aan de andere kant werd Faybian vastgehouden in de zestienmeter en opnieuw paste de scheidsrechter de regels toe en wees naar de stip. Deze keer was het aanvoerder Sonny die de strafschop verzilverde en daarmee de definitieve beslissing bracht in deze enerverende wedstrijd. Faybian had z’n werk gedaan en werd vervangen voor Lucas.

De 3 punten gingen, dankzij strijd en inzet (én bij vlagen ook met goed voetbal), mee naar Rotterdam!