Ruime winst in oefenpot tegen competitie genoot

Woensdag 5 september 2007
Oefenwedstrijd
Tegenstander: Zwaluwen C2

Woensdag 5 september was voor C1 alweer de dag van de vierde wedstrijd dit seizoen. Helaas nog steeds niet in de volledige samenstelling, maar wel een uitstekende pot voetbal op eigen terrein.

Dan stond nu de wedstrijd tegen Zwaluwen C2 op het programma, dat met twee spelers van de C1 aantrad tegen ons team. Waar alleen Freek (vanwege een blessure) en Nouredain (vanwege disciplinaire maatregelen) niet aanwezig waren. Simon, Roland en Yanos waren weer terug van vakantie en mochten allen vandaag in de basis beginnen.

Terwijl nauwelijks iedereen uit de kantine was gekomen, onze nieuwe vaste grens z’n plek nog niet gevonden had, de overigens goed fluitende scheidsrechter nog niet besefte dat hij aan het fluiten was en de trainers van beide teams elkaar nog een hand gaven, was de eerste goal al tussen de palen geschoten. Arthur scoorde binnen 30 seconden de 1-0 voor ons.

Ook hierna gingen we vrolijk verder met aanvallen. Simon kwam een paar keer goed voorbij z’n man en de tegenstander werd volledig verrast aan het begin van de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook in de 2-0, wederom gescoord door Arthur.

Vervolgens werd er goed samen gespeeld en zagen de vele supporters langs de lijn mooie acties van o.a. rechtsbuiten Simon en de veelal vrijgelaten Faybian.

Na een corner kopte Roland (het blijft ongelooflijk dat één van de kleinste steeds die kopballen scoort) de 3-0 binnen. Na deze goal werd midmid Faybian uit voorzorg vervangen (als een echte professional) voor Oemar.

Hierna waren er weer kansen, een perfecte cross pass van, de definitief gekozen aanvoerder, Sonny op Yanos, die bijna vrij kwam voor de keeper, maar helaas het vizier nog niet helemaal op scherp had. Ook Arthur kreeg weer een kans na goed voorbereidend werk van Simon. Het was vervolgens toch Yanos die een doelpunt maakte, hij maakte de 4-0 na wederom een corner. Na het doelpunt van Yanos, kreeg Oemar nog een geweldige kans, hij schoot van afstand de bal vol op de kruising!

In de rust werden de spelers nog gewezen op een aantal verbeter punten, maar veel was er uiteraard niet aan te merken op het gespeelde spel. In de rust werden Lucas en Faybian ingezet voor Simon en Daniël.

Ook na de rust was Schiebroek sterker dan de tegenstander. Zwaluwen heeft eigenlijk geen enkele keer een goede kans gehad. Weer was het een corner die voor een doelpunt zorgde. Alleen deze keer was de corner zodanig dat de nemer Faybian, de bal via de tweede paal in één keer in het doel schoot. Dit betekende de 5-0.

Invaller Lucas kreeg een kans, maar jammer genoeg had hij een beetje pech, want zijn schot kwam tegen de binnenkant van de paal en terwijl bijna iedereen (inclusief zijn beide ouders) de goal al telde ging deze niet over de lijn.

Terwijl achterin beide centrale verdedigers een beetje ‘mot’ hadden over wie nu een keertje naar voren mee mocht met een corner, had Arthur de 6-0 gemaakt. Hij liet zien hoe je uit een moeilijke situatie toch nog een doelpunt kan maken.

Na de 6-0 van Arthur, werd aanvoerder Sonny vervangen en nam Faybian de aanvoerdersband over. Yanos had z’n werk gedaan en werd vervangen door Simon.

Simon had nog een paar mooie acties in huis en Oemar kreeg kans na kans, hij maakte goed gebruik van de ruimte die hij kreeg op het middenveld, maar de afstandsschoten van hem waren telkens net niet goed genoeg. Overigens maakt het hem niet uit of je de bal links of rechts aangeeft, want dat gaat allebei bijna even goed.

Vlak voor tijd werd Arthur met kramp vervangen voor Yanos, maar de ruime winst kwam natuurlijk nooit meer in gevaar.

Man of the match: Oemar van der Woerd.

Opstelling 1e helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van de Velde; Van Dam, Hertstein (Van der Woerd), Van Deelen; Koeleman, Geronimo, Vermeulen.

Opstelling 2e helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor (Van Dam), Suurbach, Van de Velde; Van Kan, Van der Woerd, Van Deelen; Hertstein, Geronimo (Vermeulen), Vermeulen (Koeleman).