Collectief maakt verschil in de eerste helft

Zaterdag 8 september 2007
1e ronde beker, 2e wedstrijd
Tegenstander: HBS C3

Zaterdag 8 september stond voor C1 alweer de tweede bekerwedstrijd op het programma en ondanks dat de uitslag veel hoger had kunnen uitvallen, was het een mooi resultaat tegen de Hagenezen van HBS.

Om 10.15uur moest er worden afgetrapt voor deze wedstrijd, maar omdat de Doenkade onze kant op was afgesloten. Konden onze tegenstanders niet helemaal op tijd arriveren. Toen inmiddels tien spelers wel aanwezig waren, moest scheidsrechter Giovanni Ostolani van de wedstrijdleiding gaan beginnen. Dit tot ergernis van onze Haagse gasten.

Zo gezegd, zo gedaan, maar dit bracht alleen maar onrust bij ons. Niemand hield z’n positie en het middenveld werd compleet verrast door het spel van HBS. Ze speelden 4-3-3, maar in de aanval 3-3-4. Waardoor er telkens een speler van hun vrij was voorin.

Arthur maakte ondanks de onrust, iets minder snel dan woensdag, de 1-0. Hierna kwam de elfde man van HBS in het veld en kwamen we nog meer onder druk te staan. Dit resulteerde dus ook in de 1-1. Nog meer onrust leek te komen, maar na enkele omzettingen gingen we ons ‘eigen’ spelletje weer spelen.

Nadat beide teams vervolgens over en weer kansen kregen en de Haagse coach keer op keer probeerde om iets te forceren bij de scheidsrechter, was het Freek die vanaf randje zestien met een prachtig doelpunt de 2-1 maakte. O wat was die goal belangrijk én mooi!

Ook hierna was het niet voorbij met de kansen, maar niet alleen wij kregen ze, ook HBS had een speervuur van aanvallen op ons doel. Hun hadden alleen last van één opstakel vandaag, onze keeper Elmar! Na een paar mooie reddingen en een snelle tegen aanval van ons, was het Yanos die op snelheid hun verdediging het nakijken gaf en met een mooie boogbal over de ver uitgekomen keeper de 3-1 maakte.

De Hagenezen zaten echter vol strijdlust en bleven komen, nog steeds hadden we wel moeite met hun spel en dat was de reden om twee middenvelders naar de kant te halen.

F
reek en Oemar maakten plaats voor Lucas en Roland. Die met hun instructies het heft in handen namen op het middenveld. Steeds vaker werd er een duel gewonnen en dat leverde de 4-1 op. Topscorer Arthur maakte z’n tweede doelpunt van de dag.

Hierna was HBS nog maar een enkele keer bij machten om eruit te komen. Bij een actie in onze zestienmeter kreeg Quincy de bal per ongeluk tegen z’n handen, maar desondanks moest ook ik toegeven dat het een terechte strafschop was.

Met een aantal uitstekende reddingen hiervoor, was Elmar ook deze keer de tegenstander de baas en stopte deze strafschop! Op dat moment brak er wat bij de tegenstander en konden wij feilloos uitlopen naar 5-1. Een mooie aanval over rechts van de zojuist ingevallen Simon, leverde een doelpunt op doordat hij niet zelfzuchtig was en alleen voor de keeper de bal breed legde op de meegelopen Arthur. Die kon zo in een leeg doel zijn 3e doelpunt maken.

In de rust werd het spel dat werd gespeeld door HBS uitgebreid uitgelegd aan de gehele groep. Echter was dit in de tweede helft veel minder van toepassing, want de ploeg uit Den Haag was helemaal leeg gespeeld en kon geen vuist meer maken.

Wij daarin tegen hadden heel wat kansen, maar helaas wilde iedereen scoren. Als we dit gewoon hadden uitgespeeld was het 10 of 12-1 geworden, maar nu was er alleen nog de 4e goal van Arthur en werd de eindstand bepaald op 6-1.

Halverwege de tweede helft werd de bijna onvermoeibare Faybian vervangen voor Freek. Faybian speelde vandaag uitstekend op het middenveld. Dit ondanks het voor ons vreemde spel van de tegenstander.

We bedankten onze Italiaanse scheidsrechter voor de uitstekende leiding vandaag en de tegenstander………… dat is een heel ander verhaal.

Man of the match: Faybian Hertstein

Opstelling 1e helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van de Velde; Van ‘t Land (Van Kan), Hertstein, Van der Woerd (Van Deelen); Azaaj (Koeleman), Geronimo, Vermeulen.

Opstelling 2e helft: Van de Ree; Steenstra (Vermeulen), Pistoor, Suurbach, Van de Velde (Van der Woerd); Van Kan, Hertstein (Van ‘t Land), Van Deelen; Koeleman, Geronimo (Azaaj), Van Dam.