Winst op tweede klasser, mooi verjaardagscadeau

Donderdag 13 september 2007
Oefenwedstrijd
Tegenstander: Bolnes C1

Donderdag 13 september, speelden we onze 6e wedstrijd van dit seizoen, het betrof deze keer een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Bolnes C1. Het was tevens de dag van de 24ste verjaardag van trainer/coach Wilko Poulie.

Nadat de handen waren geschud en bij Bolnes oude bekenden gedag waren gezegd, begonnen we aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten werden we totaal overlopen door de thuisploeg, dat meteen alle wapens in de strijd gooiden.

Wij hadden nu niet, die paar minuten de tijd om even op gang te komen en om de directe tegenstander te zoeken of om onze positie te pakken. We werden totaal verrast, ook door de snelle aanvallers, maar gelukkig voor ons leverde dit geen doelpunten op. Dit dankzij soms goed verdedigen, goed keeperswerk en ook gewoon geluk.

Na ongeveer 15 minuten spelen, kwamen we er pas een keertje echt uit. Je raadt het al, het was bijna meteen raak. Een aanval over links, kwam via Daniël en Arthur uit bij Simon en die maakte de 0-1.

Hierna ging het spel redelijk gelijk op, maar Bolnes was telkens net een stukje sterker en feller. Weer was Elmar er met een uitstekende redding en ook de verdediging onder aanvoering van Sonny, was met Quincy en Wessel in vorm vandaag. Yanos verving de licht geblesseerde Faybian en dat was het sein om de slag op het middenveld te gaan winnen. In de eerste helft lukte het nog niet altijd.

Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat er een tandje bij moest in de tweede helft, want op deze manier zouden we het nooit gaan volhouden. Er moest meer gewerkt gaan worden, er moest meer strijd komen, de wil om te winnen moest er vanaf gaan stralen.

En zo gezegd, zo gedaan. Of het de speech was in de rust of het idee dat de coach jarig was, dat zullen we nooit echt weten, maar in ieder geval zagen we in de tweede helft erg mooi voetbal, met veel strijd, inzet en mooie combinaties.

Dit alles onder de bezielende leiding van Yanos. Wat speelde hij goed vandaag, altijd en overal aanspeelbaar, geen duel verloren en de splijtende passes op de buitenspelers, Daniël, Simon en later Faybian waren van ongekende klasse.

Maar even leek het erop of het allemaal te goed ging, want na ongeveer 20 minuten in de tweede helft was er een misverstand in de verdediging en zoals in de eerste helft andersom gebeurde, gebeurde nu bij ons, als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat. En zo stond het op dat moment tegen de verhouding in, 1-1.

Nog geen vijf minuten later kregen we een corner. Faybian nam deze en Yanos kon bijna ongehinderd de 1-2 binnen koppen. Zo kreeg hij z’n beloning voor het spel vandaag.

Bolnes kwam er nog wel uit en probeerde onze verdediging op de proef te stellen, maar net als in de eerste helft was er geen doorkomen aan voor de Ridderkerkers en anders was daar Elmar altijd als laatste slot op de deur.

Ook wij gingen door, op jacht naar een grotere voorsprong. Dit lukte nadat Lucas onderuit werd gehaald in de zestienmeter en de goed leidende scheidsrechter een strafschop toekende. Topscorer Arthur zette zijn gemiddelde op 5 doelpunten per wedstrijd, door feilloos in te schieten.

Een 1-3 overwinning was het mooie resultaat na het laatste fluitsignaal. Een dubbel feestje werd vervolgens gevierd in de kleedkamer. Massaal werd het "Lang zal hij leven" ingezet en natuurlijk werd er getrakteerd.

Man of the match: Yanos Vermeulen

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van Deelen; Van Kan, Hertstein (Vermeulen), Van der Woerd; Koeleman, Geronimo, Van Dam.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van der Woerd (Van Deelen); Van Kan, Vermeulen, Van de Velde; Koeleman, Geronimo, Van Dam (Hertstein).

Assistent en keeperstrainer Ashwin Meijer heeft afgelopen zondag, tijdens zijn wedstrijd met het eerste elftal van Schiebroek’94, zijn scheenbeen gebroken. Namens alle spelers en begeleiders van Schiebroek’94 C1 wensen we hem veel sterkte en beterschap. Alle spelers hebben hun naam op een kaart gezet en deze zal z.s.m. bij hem bezorgd worden.