Geplaatst voor 2e bekerronde na ruime overwinning

Zaterdag 15 september 2007
1e ronde beker, 3e wedstrijd
Tegenstander: VELO C3

Na de derde overwinning in de voorronde van de beker, heeft C1 zich geplaatst voor de 2e bekerronde. Dit maal was VELO C3 het slachtoffer.

De derde bekerwedstrijd begon met de wetenschap dat VELO hun twee eerdere wedstrijden tegen NSVV en HBS had verloren. Normaal gesproken moest de ploeg uit Wateringen dus makkelijk te doen zijn voor onze C1.

Niet te makkelijk denken is dan toch wel aanwezig, want je begint tenslotte weer gewoon op 0-0. Er werd zeker niet te makkelijk gedacht in het begin en dat resulteerde al in de 2e minuut een doelpunt op, Arthur was weer de doelpuntenmaker.

Hierna was, de als rechtsbuiten gestarte, Lucas succesvol voor de 2-0. Zijn schot van buiten de zestienmeter werd door de keeper slecht ingeschat en glipte zo door z’n handen. Na een corner was de mee op gekomen Wessel ook succesvol met een afstandsschot, van richting veranderd, maar wel 3-0.

Ook de 4-0 kwam door een afstandsschot, de inmiddels moedeloos wordende kleine keeper van VELO, was ook deze keer kansloos. Faybian scoorde een prachtige goal.

Vervolgens was ook Lucas nogmaals succesvol, maar zijn doelpunt werd helaas niet gezien door de scheidsrechter. Hij schoot van afstand de bal op de binnenkant van de linkerpaal en ging via het net aan de rechterkant terug het veld in, maar de scheidrechter dacht dat de bal tegen de rechterpaal kwam.

Dit gebeurde allemaal in de eerste 20 minuten van de wedstrijd, op dat moment kwam Bente, Roland vervangen en werd er tot de rust niet meer gescoord.

In de rust werd iedereen nog eens aangemoedigd om lekker door te gaan en er nog een paar bij te maken. Ook werd er voor het eerst een ander systeem gespeeld. In plaats van 4-3-3 speelden we in de tweede helft 4-2-4.

Dit pakte direct goed uit in de tweede helft. De hierdoor doorgeschoven Sonny wist meteen te scoren en zo werd het, even verlaat dus, toch 5-0.

Na een uitstekende combinatie over de as van het veld, met Freek als regisseur op het middenveld, gaf Yanos een steekpass op de meegekomen Sonny en zo kwamen we op 6-0.

Hierna sloeg de gemakzucht weer toe en kregen we zelfs een tegendoelpunt. De groep werd weer opgezweept vanaf de kant en uit een corner, kopte de ingevallen Roland de bal tegen een tegenstander, die de bal vervolgens in eigen doel werkte.

Arthur en Sonny werden vervolgens vervangen voor Daniël en Faybian, waardoor Simon in de spits ging spelen. Na zeer goed voorbereidend werk van Freek, die heel makkelijk de ene na de andere tegenstander passeerde vandaag. De bal breed speelde op Daniël, die op zijn beurt ook een tegenstander z’n enkels liet zien en zo Simon vrij zette voor de goal. Simon maakte vrij eenvoudig de 8-1.

Woensdag spelen nog een oefenwedstrijd, tegen tweede klasser Alexandria’66 C3 en dan kan wat ons betreft de competitie gaan beginnen. Ongeslagen plaatsen we ons dus voor de 1e bekerronde, met 19 doelpunten voor en 5 tegen. Tegen de winterstop zal ons bekeravontuur een vervolg krijgen.

Man of the match: Freek van ‘t Land

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van Deelen (Van de Velde); Van Dam, Hertstein, Van der Woerd; Van Kan, Geronimo, Vermeulen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Van Kan, Suurbach, Van de Velde; Vermeulen, Van ‘t Land; Koeleman, Pistoor (Van Dam), Geronimo (Hertstein), Van der Woerd (Van Deelen).