Woensdag 19 september 2007
Oefenwedstrijd
Tegenstander: Alexandria 66 C3

Woensdag 19 september de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie, we gingen op bezoek bij Alexandria’66. Ondanks het slechte weer, waren de toeschouwers weer volop aanwezig en niet voor niets, want er werd weer gewonnen van een tweede klasser!

Kwart voor zeven werd er afgetrapt tegen de C3 van Alexandria’66, allemaal eerstejaars. De meeste spelen al vanaf de E3 samen en dus zou het zeker wel zwaarder worden dan vorige week tegen Bolnes.

In het begin moest iedereen nog wat zoeken naar z’n positie en probeerde beide teams de aanval te zoeken. De snelle spits(en) van Alexandria maakte het ons wel redelijk lastig. Maar wij waren het, die op voorsprong kwamen. Een corner genomen door Faybian, werd door de vrijstaande Yanos goed ingekopt.

De 0-2 kwam nog binnen de 20 minuten van de voet van Arthur. Het middenveld van Alexandria maakte het ons regelmatig lastig. Daarom werd het geprobeerd met twee nieuwe mensen, maar helaas pakte dit niet helemaal goed uit. Alexandria werd een stukje feller, terwijl wij het allemaal maar lieten gebeuren. Zo kon het gebeuren dat het nog voor de rust 2-2 stond. Elmar hield ons nog op de been, want het had ook zomaar nog 3-2 kunnen worden.

In de rust werd duidelijk uitgelegd waar het fout ging en wat de bedoeling was van de twee nieuwe middenvelders. Na enkele omzettingen werd het strijdplan voor de tweede helft neergelegd en het ging vervolgens dan ook stukken beter.

We begonnen fel en roken kansen voor een nieuwe overwinning. Arthur ‘schrok’ van een kans alleen voor de keeper, maar even later was hij toch succesvol, 2-3. Na deze goal moest iedereen pas echt aan de bak. Wind tegen, regen schuin over het veld en een stormloop van aanvallen van Alexandria, maar met strijd, inzet en goed spel werden de meeste aanvallen afgedaan en anders waren Sonny en Elmar er altijd op tijd bij. Echte uitgespeelde kansen heeft Alexandria eigenlijk niet meer gehad.

Na een mooie pass van Yanos kon Roland in de laatste minuut, een dag voor zijn verjaardag, de beslissende 2-4 maken!!

Man of the match: het hele team!! (vanwege inzet en werklust)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van de Velde; Hertstein (Van Kan), Vermeulen, Van Deelen (Van Dam); Koeleman, Geronimo, Azaaj.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra (Van de Velde), Pistoor, Van ‘t Land, Van der Woerd; Van Kan, Hertstein, Van Dam; Koeleman (Suurbach), Geronimo (Vermeulen), Azaaj (Van Deelen).