Zaterdag 22 september 2007
1e competitie wedstrijd
Tegenstander: Excelsior R. C3

Zaterdag 22 september, eindelijk begint dan de competitie. We starten met een thuiswedstrijd tegen Excelsior R. C3. De boodschap was, niet te makkelijk denken, maar o wat is dat toch moeilijk……

De eerste competitie wedstrijd startte om 10.30uur, vooraf werd toch duidelijk verteld dat we weer bij 0-0 zouden beginnen en dat de gewonnen wedstrijden in de beker en in de oefenwedstrijden tegen 2e klassers vandaag niet zouden tellen. Maar toch begonnen we moeizaam aan de wedstrijd. De duels werden slapjes aangegaan en eigenlijk had geen van beide teams recht op ‘iets’ in de eerste 15 minuten.

Echter was het vervolgens de individuele kwaliteit van onze spits Arthur, die het verschil maakte. Met een mooie lob passeerde hij de keeper van Excelsior. Dit was helaas ook het sein voor Excelsior om direct protest aan te tekenen bij de scheidsrechter.

Voor ons was dit echter het moment om nog beter te gaan voetballen, Faybian schoot op de goal, maar terwijl iedereen de goal al telde, was de keeper van Excelsior er met een geweldige redding. Maar even later kon Arthur toch de 2-0 maken.

Hierna ontvlamde de wedstrijd pas echt. Een vermeende overtreding van Faybian, werd met erg veel misbaar opgepakt door de Excelsior leiding. Zowel de scheidsrechter als de Schiebroek leiding had het voorval niet meegekregen, maar volgden het spel. Na enkele bedreigingen werd Faybian uit voorzorg naar de kant gehaald.

We lieten ons hierdoor teveel uit ons spel brengen en zo kon Excelsior terugkomen tot 2-1. Met deze stand eindigden we de eerste helft. In een andere kleedkamer dan dat ons eigenlijk toe was gewezen, gaven de leiders wat tactische én praktische tips voor de tweede helft. En ondanks dat het leek alsof iedereen echt op scherp stond werd het snel 2-2.

Maar het was vooral Lucas die direct na de 2-2 met een geniale actie het spel verplaatste, waardoor Oemar zijn eerste doelpunt in dienst van Schiebroek’94 kon maken. Ondanks dat Excelsior bleef proberen om zowel ons als de scheidsrechter te beïnvloeden, was het de zojuist weer ingevallen Faybian die scoorde. Yanos, die weer erg goed speelde vandaag, gaf hem de bal en met links schoot hij de bal via de paal binnen. We namen eindelijk weer een iets ruimere marge, maar door wat knullig verdedigen werd het snel weer 4-3.

De scheidsrechter had intussen zijn handen vol aan teveel randzaken, voetbal was nauwelijks mogelijk en een speler van Excelsior werd van het veld gestuurd, maar het was Freek die de verlossende 5-3 maakte. Overigens was deze goal weer van uitzonderlijke schoonheid. Als afsluiting maakte Arthur de 6-3 en waren alle Kralingse monden definitief gesnoeid, althans dat dachten we………

Man of the match: Arthur Geronimo (met drie doelpunten erg belangrijk vandaag!)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van ‘t Land, Van Deelen; Van Kan, Hertstein (Suurbach), Van der Woerd; Koeleman, Geronimo, Van Dam (Vermeulen).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra (Van Deelen), Pistoor, Suurbach, Van de Velde; Van Kan (Van Dam), Van ‘t Land, Vermeulen, Van der Woerd (Hertstein); Azaaj, Geronimo (Koeleman).

‘s Middags openden we het nieuwe seizoen met een etentje bij restaurant de Bergsche Plas. Met 36 man (en vrouw) hadden we een gezellige middag. En zijn er weer wat nieuwe ideeën boven tafel gekomen. Wie weet wat daar dan weer van terecht zal komen. Op naar een positief, goed, gezellig en vooral leuk seizoen! Met en voor elkaar!