Asociale monsterzege!

Zaterdag 6 oktober 2007
3e competitie wedstrijd
Tegenstander: Ommoord C2

Op zaterdag 6 oktober moesten we, voor eigen publiek, aantreden tegen Ommoord C2. De massaal toegestroomde supporters kregen meer dan waar voor hun geld. Of het nu was omdat wij zo goed waren of dat de tegenstander zo slecht was of dat we helemaal in het nieuw waren gestoken door sponsor Capricorn, maakt eigenlijk niet zo veel uit, maar feit was wel dat het een geweldige uitslag was.

Voorafgaand aan de wedstrijd bracht sponsor/leider/grensrechter Bert van de Brink de nieuwe spullen voor C1. Tenue’s voor diegene die hier nog niet over beschikten en gloednieuwe trainingspakken voor iedereen. Die met gepaste trots direct aangetrokken werden door de spelers. We bedanken sponsor Capricorn natuurlijk van harte hiervoor!

Na wat groepsfoto’s, kon dan eindelijk de wedstrijd gaan beginnen tegen het niet al te zwak ingeschatte Ommoord C2. Ook omdat er nogal wat grote gasten bij waren en een eerder gelijkspel tegen JHR C2, deed ons vermoeden dat we het wellicht niet cadeau zouden krijgen. We kregen het ook zeker niet cadeau, maar het spitsenduo Arthur en Faybian, met op de flanken Nouredain en Simon, was vandaag ijzingwekkend gevaarlijk.

Al na vijf minuten hadden we een 3-0 voorsprong opgebouwd en de ene goal was nog mooier dan de ander. Faybian maakte de 1-0, Arthur kopte de 2-0 binnen na een voorzet van Nouredain en Faybian maakte wederom de 3-0, waar een mooie actie van Arthur en Simon aan vooraf ging. De 4-0 kwam niet veel later, na een dieptepass van Sonny kon Arthur ook zijn tweede goal van de dag maken.

Hierna (en ook even voor de 4-0) hadden we enigszins wat moeite met de lange mannen van Ommoord. Met soms wat ongelukkig ingrijpen, kregen we vrije trappen tegen en na de 4-0 ook een strafschop, maar net als woensdag op de training en net als eerder dit seizoen, liet Elmar zich niet van de wijs brengen en stopte deze strafschop!

De aanval werd hierna weer gevonden: 5-0: Simon geeft de bal aan Faybian, Faybian geeft voor, Arthur scoort, 6-0: Arthur legt de bal breed, Faybian scoort. 7-0: Oemar. 8-0: Arthur legt de bal breed en Faybian scoort in een leeg doel. 9-0: Arthur schiet op de paal, maar in tweede instantie scoort hij toch.

Vlak voor tijd was er een miscommunicatie in de verdediging en gaf Freek de bal mooi aan een Ommoordse aanvaller, die zo de 9-1 kon maken. En toen gingen we pas rusten…

In de rust waren er natuurlijk weinig of geen op- en aanmerkingen nodig, maar was wel de boodschap op deze voet verder te gaan en daarom werd er gekozen voor een nieuwe aanvalslinie. Sonny en Yanos werden de spitsen van de tweede helft.

Voorafgaand aan de tweede helft, werd een niet in functie zijnde jeugdscout van Excelsior de hand geschut en voordat we allemaal weer op onze plek zaten, had Yanos de 10-1 in de goal geschoten. Nadat ook assistent trainer Tim Häupler was aangeschoven op de bank werd het inmiddels 11-1, die kwam met een afstandsschot van Oemar, de 12-1 van Sonny en bij de 13-1 baande Lucas zich een weg door de verdediging van Ommoord en scoorde zelf.

De 14-1 kwam met een in tikkertje van Oemar, na een mislukte inzet van Sonny. Die wel de 15-1 maakte na een geweldige lange bal van Elmar. Ook de 16-1 kwam van Sonny na een steekpass van Arthur op Faybian, die de bal vervolgens voorgaf. En als afsluiting maakte ook Yanos nog een doelpunt na wederom een steekpass van Arthur, 17-1!

Ommoord werd volledig overlopen en was volledig kansloos deze wedstrijd. Een man of the match is bijna onmogelijk te kiezen, maar het werd scheidsrechter Jaap Buitelaar (ook al zal Ommoord het daar niet mee eens zijn, zoals hun coach vertelde……..en waarom dat dan was???).

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor (Vermeulen), Suurbach, Van de Velde; Koeleman (Van der Woerd), Van ’t Land, Van Dam, Azaaj (Van Deelen); Hertstein en Geronimo.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra (Hertstein), Van ’t Land (Geronimo), Suurbach (Azaaj), Van de Velde; Van der Woerd, Van Kan, Van Dam (Koeleman), Van Deelen; Pistoor en Vermeulen.

Volgende week gaan we op bezoek bij Spartaan’20. Ik waarschuw nu alvast: de wedstrijd begint weer bij 0-0…………!!!