Met beide benen terug op de grond

Zaterdag 13 oktober 2007
4e competitie wedstrijd
Tegenstander: Spartaan 20 C4

Zaterdag 13 oktober, moesten we voor de vierde wedstrijd in de competitie naar de nummer 2, Spartaan’20 aan de Oldegaarde. Het beloofde een spannende ontmoeting te worden, te meer omdat de ambities van Spartaan’20 C4 eigenlijk ook in de tweede klasse lagen.

Om het weliswaar vervelende tijdstip van 15.00uur begon de wedstrijd in een stralend zonnetje. We starten redelijk en hadden wat mogelijkheden om een aanval op te zetten. Vooral over rechts, met Oemar en Faybian waren we wat gevaarlijk. Maar na drie kansen op een doelpunt werd snel duidelijk dat de ploeg, na de monsterzege van vorige week, niet helemaal scherp genoeg was, ondanks dat daar toch meerdere malen voor gewaarschuwd was!

En zoals de ongeschreven voetbalwetten voorschrijven: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat. In een mum van tijd stonden we 3-0 achter. We misten scherpte, er werd geen duel goed aangegaan, laat staan gewonnen. Er werd slapjes uitverdedigd of op andere momenten weer te gehaast. De individuele klasse van de spelers van Spartaan’20 bezorgde ons zo een fikse kater met de rust.

In de rust werd weer gesproken over dezelfde fouten als voorheen, tegen Excelsior thuis en GLZ uit. Concentratie, niet praten tegen de scheidsrechter of tegenstander en de bal het werk laten doen. Niet lopen of blind naar voren schieten, maar de combinatie aangaan en als team de wedstrijd spelen.

We begonnen sportief-agressief aan de tweede helft en dat leverde al snel kansen op, maar helaas waren we voor de goal niet scherp genoeg. Faybian maakte wel één van de kansen en even geloofde iedereen nog in een stunt, maar ook hierna werden kansen gemist en werd er nog teveel gepraat tegen de scheidsrechter.

Na één van de weinige tegenaanvallen van Spartaan’20 in de tweede helft werd het 4-1. Vervolgens werd Sonny doorgeschoven en maakte hij vlak voor tijd de 4-2, maar uit een corner aan de andere kant werd het nog 5-2.

De tweede helft was in ieder geval een stuk beter, maar vooral op inzet. Ondanks de nederlaag heb ik toch besloten om een man of the match te verkiezen. Dit is voor vandaag, de nog een beetje zieke, Freek van ’t Land.

Quote van de dag: "winnen en verliezen, het hoort er allemaal bij!"

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van Deelen (Van de Velde); Van der Woerd (Koeleman), Van ’t Land (Van Kan), Van Dam, Vermeulen; Geronimo, Hertstein.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van der Woerd, Pistoor, Suurbach (Steenstra), Van Deelen (Van de Velde); Koeleman, Van ’t Land, Van Kan, Vermeulen (Geronimo (Suurbach)); Geronimo (Van Dam), Hertstein.

We kunnen even tot rust komen, een aantal spelers gaan deze week op kamp en weer andere gaan volgende week met vakantie. In de tussentijd spelen we een wedstrijd tegen 2e klasser Victoria’04 volgende week en die week erop zijn we even lekker vrij. De competitie wordt op 3 november hervat met een thuiswedstrijd tegen JHR.