Zaterdag 20 oktober 2007
Oefenwedstrijd
Tegenstander: Victoria 04 C2

De herfstvakantie is aangebroken en dat betekent geen competitie voetbal, want er is nog niets afgelast. Daarom speelden we een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Victoria’04 C2.

Omdat er bij Schiebroek geen groot programma was, konden we een thuiswedstrijd spelen. Na de nederlaag van vorige week bij Spartaan’20, was de gehele groep weer scherp en wisten ze weer dat ze voor elk punt moesten strijden. Gehavend begonnen we aan de wedstrijd, Bente en aanvoerder Sonny ontbraken vanwege vakantie en keeper Elmar moest verstek laten gaan vanwege een gekneusde teen. Daarom werd Faybian niet alleen de aanvoerder vandaag, maar ook de doelman!! Een kleurrijke doelman...

In de eerste helft speelden we veel op de helft van Victoria en kregen we aardig wat kansen, maar o.a. Yanos en Nordin hadden pech. De lat en de keeper stonden zeker vier maal een doelpunt in de weg. Er werd eindelijk weer goed gevoetbald en de bal ging aardig rond.

Tijdens de rust stond nog de stand van 0-0 op het bord en dat was reden om de groep even extra scherp te krijgen. De verdediging van ons had wat moeite met de 4-4-2 speelwijze van de tegenstander en dus werd dit uitvoerig besproken en uitgelegd.

De tweede helft ging van start en meteen was duidelijk dat we ook nu de betere zouden zijn. Echter duurde het nog wel lang voordat het eerste doelpunt viel. Nadat hij vorige week niet had gescoord, bracht Arthur ons op een 1-0 voorsprong.

Meteen daarna was er een moment van onoplettendheid, Faybian kwam eigenlijk te snel de goal uit en zo kon Victoria de 1-1 maken. Hierna werd het spel weer goed opgepakt. Werd het team vanuit achter naar voren gecoacht door Faybian en Lucas en met Freek continue vrij op het middenveld werd telkens een nieuwe aanval opgezet. Arthur zorgde dan ook voor de verdiende 2-1 voorsprong.

Vervolgens werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld, met goed voetbal hielden we de bal in de ploeg en kon ook Yanos nog een doelpuntje meepikken, 3-1. Achterin hielden Lucas, Wessel, Roland en Quincy de deur op slot (ook de 4-4-2 van de tegenstander was onder controle) met Oemar en Yanos als ondersteuning. Op de flanken maakten Simon en Nordin hun inmiddels wel bekende rushes. En met Daniël, die uitstekend inviel als midmid, werd Victoria vrijwel kansloos gelaten vandaag.

De absolute man of the match van vandaag is Lucas van Kan, als laatste man was hij onaantastbaar, hij bracht rust in het spel en in de ploeg, uitstekend gespeeld!!

Quote van de dag: "Als iedereen scherp speelt, sta je kort bij je tegenstander, je dekt ook kort en kan de wedstrijd vaak bepalen. Als de concentratie niet optimaal is, kom je steeds te laat en moeten tien man bloeden voor het verzaken van één speler."

Opstelling eerste helft: Hertstein; Steenstra (Van Deelen), Van Kan, Suurbach, Van der Woerd; Van Dam, Van ’t Land, Vermeulen; Koeleman, Geronimo, Azaaj.

Opstelling tweede helft: Hertstein; Steenstra, Van Kan, Suurbach (Van Dam), Van Deelen; Van Dam (Van der Woerd), Van ’t Land, Vermeulen; Koeleman, Geronimo, Azaaj.