Doeltreffende zege in topper

Zaterdag 10 november 2007
6e competitie wedstrijd
Tegenstander: TOGR C1

Na een uitstekende trainingsweek, waren we goed voorbereid op het toch redelijk belangrijke treffen met TOGR. En ondanks dat het er even naar uit zag dat de wedstrijd niet door zou gaan, hebben we een doeltreffende zege geboekt.

De opdracht was opnieuw: voetballen, al voor de wedstrijd begon TOGR met een psychologische oorlogsvoering, maar na Excelsior en Spartaan’20 heeft dit geen effect meer. De toon was gezet, maar in de goede zin, want we hadden daardoor de extra motivatie om met de voeten te gaan antwoorden. Zo gezegd, zo gedaan. Schiebroek voetbalde als nooit tevoren en alle neuzen stonden dezelfde kant uit.

TOGR dat nog geen wedstrijd had verloren, werd compleet verrast door het doorjagen van onze spelers, vooral de drie man in de voorhoede hadden een uitstekende dag. Simon en Yanos kregen een kans, Arthur maakte de ruimte en gaf de balletjes door.

Binnen 10 minuten was het 1-0 dankzij een doelpunt van Simon. Ook hierna gingen we door, want na de nederlaag bij Spartaan’20 ‘moest’ er toch eigenlijk wel gewonnen worden vandaag. Yanos speelde weer uitstekend vandaag en maakte de 2-0 en de 3-0.

Voor de 3-0 werd Lucas ingebracht voor Wessel en gingen we wat aanvallender spelen, ondanks dat wij tegen de wind in speelden kwam TOGR er eigenlijk nauwelijks aan te pas. In de rust werd de speelwijze definitief omgezet en kwamen we de kleedkamer uit met een gewaagd 3-4-3. Met Lucas als extra middenvelder en de twee spitsen gedekt door Quincy en Roland.

Ook dit werd goed opgepakt door de gehele groep. Yanos en Simon kregen zeeën van ruimte, omdat TOGR natuurlijk de aanval zocht, maar tegen ons blok op het middenveld hadden ze geen kans.

Simon maakte de 4-0 en nu leek de wedstrijd gespeeld. TOGR zette nog wat aan en dit leverde zowaar, met wat geluk, een doelpunt op, 4-1. Niets aan de hand, gewoon blijven voetballen. TOGR dacht hier echter anders over en schopte Bente letterlijk van het veld af. De betreffende speler werd dan ook voor vijf minuten naar de kant gestuurd. De wedstrijd stond overigens onder de bezielende leiding van scheidsrechter Giovanni Ostolani. Een vrije trap, even later, werd door Freek gescoord. Helaas door mij gemist!

Ook aan de andere kant ging er nog een vrije trap in en zo was de score opgelopen naar 5-2. De ingevallen Oemar kreeg na weer een uitstekende aanval de bal voor z’n voeten. Binnen de zestien meter legde hij de bal stil, niet wetende aan wie af te spelen. Met een puntertje, maakte hij de mooiste goal van de wedstrijd onder luid applaus van onze vaste supporters kern.

Ondanks dat iedereen er voor ging vandaag en goede pot gespeeld heeft, heb ik toch besloten één man of the match te kiezen: Roland van Deelen. Als tweede voorstopper, was hij niet te passeren!

Natuurlijk weer een passende quote: "Het verschil tussen goed en slecht spelen is zo klein. Het belangrijkste is: hard werken".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra (Van Kan), Pistoor, Suurbach, Van Deelen; Van Dam, Van ’t Land, Van der Woerd; Koeleman, Geronimo, Vermeulen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Pistoor, Suurbach, Van Deelen; Van Dam (Steenstra), Van ’t Land, Van Kan, Van de Velde (Van der Woerd); Koeleman, Geronimo, Vermeulen.