Lastige wedstrijd zonder kleerscheuren

Zaterdag 17 november 2007
7e competitie wedstrijd
Tegenstander: Real Parbo C1

Zaterdag 17 november traden we aan voor onze 7e competitie wedstrijd alweer dit seizoen. Opnieuw brachten we een bezoek aan sportpark Nieuw Vreelust, maar ditmaal was Real Parbo de tegenstander. Regelmatig dachten we dit seizoen dat Real Parbo een tegenstander zou zijn, waar we rekening mee moesten houden. Na de 17-1 overwinning op DHZ (die later werd terug getrokken) en waarschijnlijk een gelijkspel tegen Spartaan’20. Maar niets bleek minder waar, al moesten we er wel zelf voor zorgen dat we scherp bleven.

Vandaag kwamen we ‘pas’ na zeven minuten op een 1-0 voorsprong. Het was Arthur die na goed voorbereidend werk van Simon kon scoren. Hierna maakten we het onszelf gewoonweg onnodig hartstikke moeilijk. We gingen teveel mee in het rommelige spel van de thuisclub. Waardoor Real Parbo wat meer kon komen en wij nauwelijks kansen creëerden.

Ongeveer een kwartier voor de rust kregen we een meer dan terechte strafschop. De doorgebroken Faybian werd hard onderuit gehaald door de keeper van Real Parbo. Arthur verzilverde de strafschop en zo hadden we een iets comfortabeler voorsprong, althans dat dachten we. Want direct na de aftrap kon Real Parbo een aanval opzetten en, met een beetje hulp van het veld, werd het 1-2.

Met deze stand gingen we ook de rust in. In de kleedkamer werd besproken dat we ons niet moesten verleiden door het rommelige spel van de tegenstander, maar gewoon ons eigen spelletje moesten gaan spelen.

Dit lukte in de tweede helft ook alweer een stuk beter. We schakelden al snel naar 3-4-3 en konden zo (nog) meer druk zetten op het doel van de grabbelende Real Parbo-keeper. Arthur maakte vervolgens de belangrijke 1-3.

Even later kreeg Real Parbo een vrije trap op ongeveer 25 meter van de goal, niemand van ons of van de tegenstander had dit zien aankomen, maar het was een wonderschone goal in de linkerkruising! Onhoudbaar voor keeper Elmar. Hoe mooi deze goal ook was, wij moesten door, want 2-3 was een stand die zomaar alle kanten op had kunnen gaan.

Gelukkig voor ons was Simon (nu, na een paar gemiste mogelijkheden) scherp na een diepe bal van Arthur en kon hij de 2-4 maken. Vlak voor tijd kregen we opnieuw een strafschop, deze keer nadat Freek was geraakt in de zestienmeter. Of het wel echt een strafschop was vraag ik me nog steeds af, maar niemand klaagde erover aan de kant van Real Parbo, dus het zal wel zo zijn geweest. Omdat Arthur en Sonny inmiddels waren gewisseld, was het Faybian (die toch wel weer een goede wedstrijd speelde) die de strafschop nam en feilloos inschoot, de wedstrijd eindigde hierdoor in 2-5.

Man of the match: Simon Koeleman (belangrijke goal, belangrijke passes en een beetje pech met de afwerking).

Quote van de dag: Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten spelen.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Suurbach (Steenstra), Pistoor, Van ’t Land, Van Deelen; Van Kan, Hertstein, Van der Woerd; Koeleman, Geronimo, Van Dam (Vermeulen).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor (Suurbach), Van ’t Land, Van de Velde; Van Kan, Hertstein, Van Deelen (Van Dam); Koeleman, Geronimo (Van der Woerd), Vermeulen.