Honderd!?

Zaterdag 24 november 2007
8e competitie wedstrijd
Tegenstander: Zwaluwen C2

De achtste competitie wedstrijd van het seizoen, tegen het voor ons al bekende Zwaluwen, kreeg een speciaal tintje in de laatste minuut.

We begonnen de wedstrijd tegen Zwaluwen erg moeizaam. Eerder dit seizoen wonnen we nog met 6-0 een oefenwedstrijd van hun. Na ruim tien minuten spelen bracht Daniël ons heel mooi op voorsprong, vanaf randje 16 maakte hij een soort van halve omhaal, wat zijn eerste doelpunt betekende dit seizoen.

Iets later werd het 2-0, na een lange, uitstekend uitgevoerde aanval, maakte Arthur koelbloedig het doelpunt. Even later had hij weer succes, een foute terugspeelbal bij Zwaluwen had tot gevolg dat hij de 3-0 kon scoren, na goed doorjagen van Yanos.

Maar 3-0 was de ruststand, een veel te kleine stand tegen een ploeg die zoveel minder is als wij. In de rust werd duidelijk gemaakt dat dit komt omdat er geen leiding was in het veld, op sommige momenten was het gewoon stil op het veld. Er was weinig coaching en er werd veel te weinig gepraat met elkaar.

In het begin van de tweede helft ging dit al wat beter, maar met een nieuwe samenstelling in het veld, kwam dit helaas niet altijd tot uitdrukking. We speelden namelijk weer 3-4-3, maar Zwaluwen bleef 4-3-3 spelen. Dit had tot gevolg dat er achterin 1-op-1 gespeeld moest worden, mede omdat verdedigende middenvelder Sonny veel te diep speelde. Freek, Wessel en Bente, hebben dit in samenwerking met Elmar wel geweldig opgelost en daardoor kreeg Zwaluwen nauwelijks kans op echte kansen.

Daniël maakte vandaag ook zijn tweede doelpunt, na een voorzet van rechts, kopte hij de bal in de verre hoek. Iets later werd er eindelijk weer gevoetbald, de bal deed al het zware werk en dat zorgde ervoor dat de score na de 4-0 van Daniël nog werd verdubbeld in de laatste 10 minuten.

De 5-0 kwam voort uit een rebound, na een door de keeper van Zwaluwen half gekeerd schot van Sonny, was Faybian er op tijd bij om in te schieten. Yanos kwam ook vandaag weer voor op het scorebord, want na een voorzet van Simon maakte hij de 6-0.

Faybian maakte de 7-0 na wederom een rebound, dit maal werd een poging van Yanos half verwerkt. De 8-0 was qua aanval misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Er werd goed samengespeeld, de bal ging over vele schijven en Zwaluwen was gewoon machteloos. Faybian maakte uiteindelijk het doelpunt en zoals hij als één van de weinigen wist: dit was ons 100ste doelpunt dit seizoen incl. de oefenwedstrijden!

Dit werd uitbundig gevierd, maar Yanos die hier niet van op de hoogte was, schreeuwde: "Honderd!? Ik heb er al duizend gemaakt!" Hij dacht dat dit het 100ste doelpunt van Faybian was. Het was wel een bijzondere happening van een verbouwereerde Yanos.

Na dit doelpunt was het voorbij en hadden we onze 7e competitie winst binnen. Overmaas, won de topper bij Spartaan’20 met 2-3 en blijft ons zo 1 punt voor, volgende week ontvangen we nog VFC en daarna dus Overmaas.

Man of the match: Daniël van Dam (eindelijk gescoord en sterk op het middenveld)

Quote van de dag: Als je niet in het veld praat speel je met doofstommen. Je moet in een wedstrijd wel praten. Ik kan als ik een bal onder controle moet brengen niet tegelijkertijd zien of iemand op rechts of links vrij staat of dat er iemand in mijn rug zit. De andere spelers moeten dat roepen.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van Deelen (Van de Velde); Van der Woerd, Van ‘t Land, Van Dam; Koeleman, Geronimo, Hertstein (Vermeulen).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Van ‘t Land, Van de Velde; Van der Woerd (Suurbach), Pistoor (Van der Woerd), Van Dam, Van Deelen (Suurbach/Van Deelen); Hertstein, Geronimo (Koeleman), Vermeulen.