Sportieve strijd op kunstgras in Leidschendam

Zaterdag 8 december 2007
Oefenwedstrijd
Tegenstander: SEV C2

Ondanks een algehele afgelasting in West II categorie B, waardoor de topper tegen Overmaas niet doorging, speelden wij een vriendschappelijke wedstrijd bij gastheer S.E.V. uit Leidschendam.

De wedstrijd op het uitstekende kunstgrasveld begon om 10.45uur. We begonnen wat slapjes aan de wedstrijd. Het leek allemaal als vanzelfsprekend te moeten gaan, maar dat gebeurde niet.

Stom balverlies en slecht dekken, veroorzaakte dan ook de 1-0 achterstand. Dat was ons nog niet vaak overkomen dit seizoen. Er moest nu echt een stapje bij gedaan worden. Er moest geknokt en gewerkt worden. Aan de hand van Faybian en Freek gebeurde dat ook. Duels werden zo af en toe weer gewonnen en de kansen kwamen. Oemar raakte de lat en even later trof Arthur dan eindelijk het doel. Hierna kreeg hij nog een kans, maar deze ging er niet in.

We gingen rusten met een 1-1 stand. In de rust werd verteld, dat je in sommige wedstrijden veel kansen krijgt en in sommige wedstrijden heel weinig, maar ook dan moeten ze er dus in. Schieten als je de kans hebt of dat nu met het goede of slechte been is, behalve als iemand anders er beter voor staat. Een mooi voorbeeld uit de eerste helft werd aangehaald en daarna gingen we weer het veld op.

Faybian die niet bij de bespreking was, maar al warm was gaan lopen na zijn blessure in de eerste helft, startte als rechtsbuiten. Hij was het die de 1-2 maakte in de eerste minuut na rust, met het linkerbeen! Uitstekend schot.

Hierna konden we meer en meer druk zetten, we namen het heft in handen en de ene na de andere aanval werd opgezet. SEV kon alleen nog maar counteren, dit deden ze erg goed, maar dankzij vooral Freek en Wessel kwamen ze er nooit echt aan te pas. En als het dan toch gevaarlijk werd, was Elmar er om te redden.

We kregen veel kansen, maar Faybian, Daniël, Sonny en Yanos waren niet gelukkig in de afwerking. Tot Yanos met een mooie trap de bal op de kruising schoot en Faybian in de rebound, via de uitstekende keeper, de 1-3 maakte.

Een man of the match is deze keer moeilijk te kiezen, want eigenlijk is het de keeper van SEV. De spelers die bij ons het meeste opvielen waren Faybian, Wessel en Freek.

Quote van de dag: Je moet schieten, anders kan je niet scoren.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van ‘t Land, Van Deelen; Van Kan (Suurbach), Hertstein (Geronimo), Van der Woerd; Koeleman, Geronimo (Vermeulen), Van Dam.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Van Kan, Van ‘t Land, Van Deelen (Koeleman); Suurbach, Geronimo, Van der Woerd; Hertstein, Vermeulen, Van Dam (Pistoor).