Simpele overwinning in de beker

Zaterdag 15 december 2007
2e ronde beker, knock-out
Tegenstander: Smitshoek C3
 
Zaterdag 15 december de laatste officiële wedstrijd van het jaar 2007. We moesten aantreden in de 2e ronde van de beker tegen Smitshoek C3 (ook een derde klasser).

Het vroege tijdstip van vandaag (8.00uur verzamelen en 9.00uur spelen) bracht wat strubbelingen met zich mee. Twee spelers hadden zich verslapen: Quincy was nog voor aanvang van de wedstrijd aanwezig en Roland moest deze wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan, hij kwam de tweede helft nog wel kijken.

Ook Wessel was vandaag niet aanwezig op het veld. Hij is deze week geopereerd aan zijn grote teen en mag zeker twee weken niet spelen. We wensen hem veel sterkte met zijn herstel!

Net als vorige week in de oefenwedstrijd tegen SEV, begonnen we slap aan de wedstrijd. Alleen was Smitshoek niet bij machte om de wedstrijd naar hun hand te zetten, zoals SEV dat wel even kon.

Arthur bracht ons op een 1-0 voorsprong na een voorzet van Simon, maar het echte werk was gedaan door Oemar. Hij zag Simon en speelde hem met een diepe bal (diagonaal) aan en verraste daarmee de tegenstander zodanig dat hun hele organisatie zoek was.

We zakten toch weer wat in en lieten Smitshoek teveel komen. Sonny, die verder eigenlijk wel goed speelde, liet zich verassen door een aanvaller van Smitshoek op de achterlijn, waarna er een moeizame situatie voor de goal van Elmar ontstond. Hij en Bente voorkwamen een doelpunt. Vervolgens werd er razendsnel een aanval opgezet en bracht Oemar ons, met een mooie trap, op 2-0.

Hierna leek de spiraal gebroken en gingen we wat makkelijker voetballen. Oemar kreeg een kans, maar zijn schot werd geweldig uit de kruising gehaald. Even later was het Faybian die dan toch de 3-0 maakte voor de rust.

In de rust werd verteld dat we onze tegenstander nog meer onze wil moesten gaan opleggen. We moeten met meer vertrouwen en passie gaan spelen. Je mag fouten maken, want er zijn altijd spelers die jou fouten kunnen corrigeren. De belangrijkste boodschap was sneller het spel verplaatsen.

Dit lukte in de tweede helft uitstekend. We zagen C1 weer zoals we ze kennen van eerdere wedstrijden. Er werd getikt en echt lekker gevoetbald. Met een speler die doorschoof van achteruit (t.w. Sonny of Lucas) werd de tegenstander totaal overdonderd.

Een voorzet van Yanos werd door Arthur verlengd, waardoor Faybian zorgde voor de 4-0 en zijn tweede doelpunt van vandaag. Hierna volgden de twee mooiste doelpunten in zowel samenspel als afronding.

Allereerst maakte Sonny vanaf buiten de zestienmeter de 5-0, na een aanval over vele schijven. En vervolgens pikte ook Yanos zijn doelpuntje mee. Een voorzet van Arthur die door Sonny netjes werd doorgekopt, werd door Yanos met een halve volley in de goal geschoten.

Hierna speelden we de wedstrijd uit en plaatsten we ons voor de 3e ronde van de beker.

Man of the match: Het was weer erg moeilijk, maar het werd…. Oemar van der Woerd.

Quote van de dag 1: "Beter een foute beslissing, dan helemaal geen beslissing".

Quote van de dag 2: "Positief denken leidt tot meer zelfvertrouwen en betere resultaten".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Suurbach, Pistoor, Van Kan, Van der Woerd; Van Dam, Van ‘t Land, Vermeulen (Van de Velde); Koeleman, Geronimo, Hertstein.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Suurbach, Pistoor (Van ‘t Land), Van Kan, Van de Velde; Van Dam, Van ‘t Land (Koeleman), Van der Woerd; Vermeulen, Geronimo, Hertstein.