Verloren met opgeheven hoofd

Zaterdag 19 januari 2008
Oefenwedstrijd
Tegenstander: Spirit C1

De tweede algehele afgelasting van 2008 was een feit en dit betekende dat de competitiewedstrijd opnieuw niet doorging. We hadden voor deze week een wedstrijd geregeld bij Spirit in Ouderkerk a/d Ijssel een 1e klasser.

De wedstrijd werd uiteraard gespeeld op kunstgras en op de open vlakte stond er een flinke wind dwars over het veld. Een paar spelers hadden wat opdrachten meegekregen en dit pakte alles bij elkaar goed uit. We konden aardig wat druk zetten, alhoewel dit niet tot echte uitgespeelde kansen leidde. Maar grotendeels vond de eerste helft plaats op de helft van de tegenstander.

De eerste helft leek af te gaan op een 0-0 stand, maar enkele minuten voor de rust kreeg een Spirit een erg makkelijk gegeven strafschop. Elmar was dichtbij, maar helaas keken we tegen een achterstand aan.

In de rust was er toch wel teleurstelling over de achterstand, maar de boodschap was dat je wel mag verliezen, maar dat er wel wat meer inzet en werklust mocht zijn. Soms iets brutaler zijn en je niet de kaas van het brood laten eten.

Ook in de tweede helft kon de nummer 2 uit de eerste klasse geen vuist maken tegen ons. We probeerden weer veel druk te zetten en het ging zelfs nog iets beter soms. De kansen kwamen er, maar telkens klopte er iets net niet. Was het de pass, was het de concentratie, was het de tegenstander (die teveel provoceerde, zeker voor een oefenwedstrijd).

Halverwege de tweede helft kregen wij de allerbeste kans van de hele wedstrijd. Een prachtige op maat afgeleverde vrije trap van Wessel. Werd door Yanos uitstekend ingekopt, maar jammer voor hen en pech voor ons allen, zat de keeper er goed bij en restte er slechts een hoekschop.

Vervolgens brak de concentratie en het positiespel bij ons en kon Spirit in de laatste 8 minuten gemakkelijk uitlopen naar 3-0. Dat was erg jammer, maar we konden ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben er in ieder geval weer wat van geleerd en hopelijk zullen we die fouten dan ook niet meer maken.

Quote: Leren, durven, denken, doen!

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan, Van Deelen; Suurbach, Van ‘t Land, Van der Woerd; Van Dam (Koeleman), Hertstein, Vermeulen (Van Dam).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan, Van Deelen; Suurbach (Van der Woerd), Van ‘t Land, Van de Velde (Vermeulen); Koeleman, Hertstein (Suurbach), Van Dam.