Oefenwedstrijd
Tegenstander: Forum Sport C3

Eindelijk zijn de weergoden weer gunstig gezind en dus kan de competitie weer worden voortgezet, maar helaas voor ons zijn we dit weekend vrij van competitie voetbal. Forum Sport C3, uitkomend in de 3e klasse, was dit echter ook en was bereid om ons te ontvangen.

Op de verjaardag van de node gemiste spits Arthur speelden we zodoende een vriendschappelijke pot voetbal op het kunstgras van Forum Sport in Voorburg. Ook Yanos moest vandaag verstek laten gaan, omdat hij deze week in een schroef had gestaan.

We weken af van de vaste opstelling om te testen en speelden in een risicovolle 3-4-3 samenstelling. Al snel liepen we achter de feiten aan. Een inspiratieloze voorhoede kon niets creëren en de tegenstander kon naar hartelust aanvallen. Sluitpost Elmar had een paar katachtige reflexen, waardoor het lange tijd 0-0 bleef. Ook werd er nog een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd.

Vlak na de rust werd het 1-0 voor de thuisploeg. Even leken we wakker geschud en kwamen we wat meer uit onze schulp gekropen. Dit leverde dan ook de gelijkmaker op. Faybian maakte de 1-1 met een knap schot in de verste hoek.

We bleven vooruit kijken, maar deden dit iets te viel. Na een corner van ons, die niet goed werd verwerkt, counterde Forum Sport naar 2-1. Hierna was er geen houden meer aan, wij kwamen er nauwelijks aan te pas en helaas kwam er een negatief sfeertje op het veld. Forum Sport liep gemakkelijk uit naar 5-1 en overklaste ons op discipline en vechtlust.

Man of the match: Elmar van de Ree

Quote van de dag: "Discipline begint bij jezelf!"

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Van Kan, Van Deelen; Suurbach, Van ‘t Land, Van Dam, Van der Woerd (Van de Velde); Koeleman, Pistoor, Hertstein.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra (Van de Velde), Van Kan, Van Deelen, Suurbach, Van ‘t Land, Van Dam, Van der Woerd; Koeleman, Pistoor, Hertstein.