C1 geeft voetballes op Woudestein

Zaterdag 9 februari 2008
9e competitie wedstrijd
Tegenstander: Excelsior R. C3
 
Eindelijk weer eens een competitie wedstrijd (sinds 24-nov) en gelijk niet zomaar eentje, de uitwedstrijd bij Excelsior. Onder een stralende zon liep het allemaal met een sisser af, maar wat had het ook anders kunnen lopen.

Na de rumoerige strijd bij ons thuis, aan het begin van het seizoen, moesten we vandaag na een mindere periode deze belangrijke wedstrijd spelen. We waren op onze hoede en we waren gewaarschuwd, maar toch blijft het moeilijk om om te gaan met een dominante tegenstander.

Vandaag was Yanos afwezig vanwege audities voor toneel en Daniël was dit weekend op vakantie, waardoor Mitchell en Rakheem uit D1 meededen. Nouredain kreeg een laatste herkansing in de groep.

We begonnen erg geconcentreerd aan de wedstrijd. En we probeerden de wedstrijd naar onze hand te zetten. Nadat een aantal maal buitenspel was geconstateerd kregen we niet heel veel kansen, maar toch kwamen we snel op een voorsprong. Simon kreeg de bal in de diepte aangespeeld en schoof de bal langs de ver uitgekomen keeper.

De voorsprong was een feit, maar alsof we al hadden gewonnen zakten we langzaam weg, mede doordat Excelsior vandaag met ‘12 man’ speelden. Door onoplettendheid achterin werd het 1-1 en even leek het erop of Excelsior langszij zou gaan komen, maar na opnieuw een moment van onoplettendheid belandde de bal, gelukkig voor ons, op de paal.

We waren duidelijk wakker geschud en mede onder aanvoering van aanvoerder Sonny gingen we meer druk zetten op de helft van Excelsior en ondanks een aantal mogelijkheden ging de bal er niet in en moesten we tijdens de rust genoegen nemen met een 1-1 gelijke stand.

In de rust werd ‘het probleem’ van vandaag goed besproken. Iedereen deed z’n zegje en de evaluatie van Sonny was een perfecte inleiding van de peptalk zoals ik hem bedacht had. We gingen het veld weer op met hele goede moed. En hoe….

Al snel in de tweede helft bracht Faybian ons op een 1-2 voorsprong, eindelijk werd er doorgejaagd en vol ingezet op dat ene doel….

De wedstrijd ging wat op en neer, maar er werd als eenheid gestreden. Zo heb je kunnen zien dat een eenheid van 11 spelers, sterker is dan 12 individuen. Even later werd er een diepe bal, over de verdediging van Excelsior heen, gegeven op Faybian. Hij werd meer dan alleen maar een beetje vastgehouden, maar hij ging door en maakte een heel mooi doelpunt in de rechterbovenhoek, onbereikbaar voor de kleine keeper (1-3)!!

Niet heel veel later maakte Faybian ook nog de belangrijke 1-4, en na deze onvervalste hattrick werd het feestgedruis gevierd langs de kant bij en met Arthur, een kippenvel moment…..

Excelsior probeerde het nog wel en kreeg ook weldegelijk kansen, omdat ze massaal de aanval zochten hadden wij daar niet direct een antwoord op. De 2-4 werd gemaakt en hierna zakte Faybian naar het middenveld. Vanwege de vermoeidheid kwamen we er niet veel meer uit en zijn de laatste 10 minuten op de counter gaan spelen, dit resulteerde in de 2-5 van Simon en een grote kans voor Nouredain, die er helaas niet in ging.

Aan het einde van de wedstrijd werd de moe gestreden Faybian vervangen door Mitchell en speelden we de wedstrijd netjes uit. Excelsior heeft in de tweede helft 25 minuten lang voetballes gekregen, van een echte eenheid. Klasse mannen (en dame)!!

Quote van de dag 1: Soms moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt.

Quote van de dag 2: Iedere scheidsrechter fluit goed, sommige alleen op het verkeerde moment.

Man of the match: Eigenlijk is iedereen vandaag de man of the match, maar er waren er vandaag twee die (eindelijk) lieten zien waarom zij aan het begin van het seizoen gekozen zijn als aanvoerder en reserve aanvoerder: Sonny & Faybian.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach (Vredebregt), Van de Velde (Shermarlia/ Van de Velde); Van Kan, Van ‘t Land, Van der Woerd; Koeleman (Azaaj/ Koeleman), Hertstein, Van Deelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan, Van de Velde (Suurbach); Vredebregt (Azaaj), Van ‘t Land, Van der Woerd; Koeleman, Hertstein (Vredebregt), Van Deelen.

Bedankt: Graag wil ik nogmaals Mitchell Vredebregt en Rakheem Shermarlia bedanken voor hun inzet vandaag. Jullie hebben een uitstekend debuut gemaakt!