Virtueel koploper na overtuigende winst

Zaterdag 16 februari 2008
10e competitie wedstrijd
Tegenstander: GLZ Delfshaven C1

In alle vroegte moest de C1 op 16 februari om 8.30uur al aantreden tegen GLZ Delfshaven. Dankzij de ruime overwinning die werd behaald en de nederlaag later die dag van Overmaas bij VFC, zorgde ervoor dat we virtueel de nieuwe koploper zijn.

Vandaag niet zo’n heel uitgebreid verslag, want de vele doelpunten en de kou heden ochtend zorgden ervoor dat een juiste weerspiegeling van de feiten onmogelijk werden. Op het nog bevroren veld in onze eigen vertrouwde thuishaven, begonnen we moeizaam aan de wedstrijd. We moesten even allemaal wakker worden denk ik zo, maar toen het eenmaal liep…….

Faybian was meer dan eens in vorm en de rest van het team deed hier vrolijk aan mee. Faybian maakte dan ook de 1-0, na tweemaal vermeend buitenspel. Niet veel later maakte hij ook de 2-0 en begon GLZ Delfshaven met alles behalve voetballen. Eindelijk lieten we ons hier een keer niet door van de wijs brengen.

Roland die weer als linksbuiten was gestart maakte de 3-0 en even later ook de 4-0, ook al was dat een mislukte voorzet. Nog voor de rust maakte Faybian ook nog de 5-0! In de rust besloot scheidsrechter Ruud Verbrugh dat het eerste doelpunt werd afgekeurd. Wij besloten zonder morren deze beslissing te accepteren, maar het betreffende doelpunt wel mee te rekenen in het topscorers klassement.

De tweede helft begon dus met een 4-0 stand, maar al snel werd dan toch de 5-0 gemaakt. Simon was de gelukkige. Er werd weer lekker gevoetbald en het was een goede warming-up voor het belangrijke treffen met Overmaas, volgende week. Faybian maakte weer een onvervalste hattrick en dat betekende dat we waren uitgelopen naar een 8-0 voorsprong. Nog steeds werd er goed gespeeld en zijn we eigenlijk geen enkel moment verzwakt deze keer, dat werd ook wel eens tijd. Ondertussen speelden we ook met 7 man vóór de bal (4 aanvallers en 3 middenvelders). Dit zorgde ervoor dat we nog verder uitliepen.

Simon maakte de 9e, Faybian de 10e, Sonny de 11e en weer Faybian de 12e. Oemar en Nordin hadden wat pech met de afwerking, maar de 12-0 zege was een meer dan juiste weerspiegeling van de voetbalkwaliteiten (ook al eindigde GLZ Delfshaven met 9 man), maar vooral het opereren als team, als eenheid.

Man of the match: Faybian Hertstein (7 officiële doelpunten!!)

Deze week geen uitspraak, maar een feit: Ik moest ver teruggaan in de geschiedenis van het voetbal, maar het gebeurde echt een keer eerder: Een officieel goedgekeurd doelpunt dat later werd afgekeurd!

Het gebeurde in 1921 (ook in Rotterdam). "Ajax stapt met een 2-3-overwinning op Feyenoord van het veld. Tenminste, dat dachten ze. In een onverwachte verlenging buiten het veld sloegen de Rotterdammers namelijk alsnog toe. Na afloop diende Feyenoord een protest in tegen het eerste Amsterdamse doelpunt, omdat de bal niet over de doellijn zou zijn geweest. De bond was het daarmee eens en annuleerde het doelpunt gewoon. Eindstand: 2-2". Gelukkig had het bij ons niet zulke consequenties.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van de Velde; Van Kan, Van ‘t Land (Koeleman), Van der Woerd; Koeleman (Azaaj), Hertstein, Van Deelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Suurbach, Pistoor, Van Kan, Van de Velde; Van der Woerd, Van ‘t Land (Azaaj), Hertstein; Azaaj (Steenstra), Koeleman, Van Deelen.