Verdiend gelijkspel tegen directe concurrent

Zaterdag 23 februari 2008
11e competitie wedstrijd
Tegenstander: Overmaas C2

Nadat eerder dit seizoen de wedstrijd zowel thuis als uit al een keer werd afgelast, stond vandaag (23 februari) dan eindelijk dé topper tegen Overmaas op het programma.

Dankzij de schoolvakantie moesten we vandaag naast Arthur en Yanos, ook Quincy missen en dit zorgde ervoor dat Sybren (C2) en Mitchell (D1) waren gevraagd om ons team compleet te maken.

De wedstrijd begon om 11.30 uur op Sportpark Varkenoord. Na een korte reminder van eerdere wedstrijden dit seizoen en een toch uitstekende trainingsweek, leken we klaar te zijn voor deze belangrijke wedstrijd. Alhoewel we hier allemaal toch bewust van waren begonnen we moeizaam aan de wedstrijd. We liepen aan tegen slordig balverlies en ongeconcentreerd voetbal. De verdediging liet zich te ver terug drukken en de aanval was nagenoeg onzichtbaar, waardoor het middenveld helemaal werd overlopen.

Een verademing was invaller Mitchell, hij verving al snel de geblesseerde Bente. Mitchell kreeg de meest lastige taak van iedereen. De rechtsbuiten van Overmaas, ogenschijnlijk hun beste speler, af te stoppen. Hij dit geweldig en was daarmee de beste ‘C1-speler’.

De strijd ging dan weliswaar wat op en neer, maar Overmaas was iets overtuigender in hun spel. Het was dan ook eigenlijk wachten op het doelpunt van Overmaas, echter gebeurde dit niet. Ook na een scrimmage voor het doel van Elmar bleven we overeind.

We gingen de rust in met een 0-0 gelijke stand. In de rust moesten de neuzen dezelfde kant op komen te staan en moest het gezamenlijke doel weer terugkomen in de beleving. Het koste in eerste instantie wat moeite, maar toch leken we bij terugkeer op het veld klaar voor de strijd.

Nu konden we wel wat meer en ging de bal sneller en beter rond. Faybian kreeg een kans, maar deze ging nog over het doel van Overmaas. Enkele minuten later werd hij weer weggestuurd, deze keer door invaller Sybren, en nu deed hij het wel. Over de té ver uitgekomen keeper schoot hij de bal in de goal. We namen de leiding! Ook al liet Overmaas dit niet op zich zitten, toch bleven we net iets beter. De snelle aanvallers werden regelmatig weggestuurd tot we weer te ver achteruit gingen lopen.

De thuisploeg voerde de druk wat op en kreeg een grote kans, maar Wessel tikte de bal net op tijd weg. Niet heel veel later ontstond er opnieuw een grote kans voor Overmaas. Door het centrum van onze verdediging konden de spitsen te makkelijk combineren en zo de 1-1 maken.

De wedstrijd was nog niet voorbij, de strijd ging verder en beide teams streden duidelijk voor meer dan een punt. De enige echte kans die er nog kwam was voor ons. Faybian kreeg de bal weer in de diepte aangespeeld, maar helaas belande de bal naast het doel.

Al met al een verdiend gelijkspel voor beide partijen, een uitstekende scheidsrechter en dankzij de overwinning van TOGR op Zwaluwen is de strijd in de derde klasse weer helemaal open. Echter hebben wij twee verliespunten minder dan TOGR én Overmaas, dus we hebben alles zelf in de hand. Volgende week gaan we op bezoek bij VFC.

Man of the match: Mitchell Vredebregt (D1)

Het was moeilijk om een man of the match te kiezen, want natuurlijk was het een belangrijk doelpunt van Faybian, een belangrijk interruptie van Wessel, een goede actie van Simon en Sybren, geweldig spel van de geblesseerde Freek en goede coaching in de tweede helft van aanvoerder Sonny, maar als je op één dag twee (eerder met D1) van zulke geweldige wedstrijden kan spelen, dan verdien je deze uitverkiezing!

Quote van de dag: "Het blijft altijd een verkeerde zaak als je het eigen spelletje gaat vervormen ten gunste van de tegenstander".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Deelen, Van de Velde (Vredebregt); Van Kan, Van ‘t Land, Van der Woerd (Van Dam); Koeleman, Hertstein, Azaaj (Spit).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra (Van der Woerd), Pistoor, Van Deelen, Vredebregt (Spit); Van Kan, Van ‘t Land, Van Dam; Koeleman, Hertstein, Spit (Azaaj).