En dan zijn we er toch ingetuind!

Zaterdag 1 maart 2008
12e competitie wedstrijd
Tegenstander: VFC C2

We waren gewaarschuwd na de uitslag van twee weken geleden, toen Overmaas verloor, hier bij VFC. We werden gewaarschuwd voor de wedstrijd, voor gemakzucht en onderschatting, maar het hielp uiteindelijk niet.

We begonnen tot mijn verbazing met de wind mee, dat maakt dan op zich niet zo heel veel uit. Waren het niet dan je er dan wel vol voor moet gaan. Dit gebeurde echter alleen bij vlagen er werd er (te) weinig gebruikt gemaakt van ‘het voordeel’. Er kwamen wel kansen, maar helaas werden deze niet goed afgewerkt en met de overige spaarzame aanvallen werd slordig omgegaan. We kwamen weliswaar op een 0-1 voorsprong dankzij wederom een doelpunt van Faybian, maar hierdoor brachten we VFC eigenlijk in hun spel.

VFC voetbalde bij vlagen lekker en dat bracht ons aardig in de problemen, we probeerden te spelen als volwaardige profs door de tegenstander of té vroeg af te stoppen of té ver te laten komen. Het lijkt soms niet door te dringen dat elke wedstrijd weer een nieuwe is en dat je niet kan beginnen waar je de vorige ben geëindigd.

VFC werd door ons in de wedstrijd gespeeld en zo viel, weliswaar wat ongelukkig, de 1-1. Met deze stand gingen we de rust in. In de rust werd er weinig serieus geluisterd en dat was in de tweede helft terug te zien.

We speelden slap, zonder inzet, zonder passie en overtuiging. Wilden we wel winnen? Wilden we die zwaarbevochten koppositie wel behouden? Het leek er allerminst op, duels werden slap ingegaan en sommige spelers zwierven over het hele veld, alsof hun basistaken er ineens niet meer toededen.  Dit leverde dan ook tien minuten voor tijd de 2-1 op, een op het middenveld onderschepte bal, werd pijnlijk afgewerkt.

Ondanks dat het een redelijk harde wedstrijd was met wat opstootjes, hebben we het ons zelf veel te moeilijk gemaakt. De waarheid werd gezegd na afloop, hoe pijnlijk dat dan ook was en is. Maar de enige manier om te overleven is de draad weer op te pakken en doen waar we goed in zijn en geen dingen doen die we niet kunnen.

Quote van de dag: "Pech, dat krijg je met een negatieve instelling en geluk bij een positieve instelling".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Suurbach (Steenstra), Pistoor, Van Deelen, Van de Velde; Van Kan, Van ’t Land, Van der Woerd; Vermeulen, Hertstein, Van Dam (Spit).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra (Van der Woerd), Pistoor, Van Deelen, Van de Velde (Suurbach), Van Kan, Van ’t Land, Van der Woerd (Van Dam), Vermeulen, Hertstein, Spit.