Zaterdag 15 maart 2008
14e competitie wedstrijd
Tegenstander: JHR C2

Terwijl de regio geteisterd wordt met donkere wolken en regen, waardoor er de afgelopen week niet werd getraind, worden de donkere wolken boven C1 ook steeds dikker.

We gingen het veld op met nu kan het toch eigenlijk niet fout gaan vandaag. Thuis werd tegenstander JHR nog op een 12-0 nederlaag getrakteerd, maar op de verjaardag van Quincy viel er vrij weinig te vieren voor het elftal dat momenteel geen schim meer is van de gedoodverfde titelkandidaat voor de winterstop.

In de eerste helft kwamen we nog wel op een terechte voorsprong, dankzij een hele mooie pass van Sonny op spits Faybian die de 0-1 maakte. Even daarvoor waren we echter wel aan een achterstand ontsnapt, toen de bal nog voor de lijn werd gekeerd door Lucas. De eerste helft liet zich verder optekenen van de gemiste kansen. Wat hadden we een mogelijkheden om de score verder uit te breiden.

De rust gingen we in met de matige 0-1 voorsprong. De tweede helft werden we overklast door een scherper en gemotiveerder JHR. Allereerst werd het 1-1 toen niemand de ingevallen spits van JHR aanpakte en zo mocht doorlopen door het centrum van de verdediging en tot overmaat van ramp ook nog kon scoren. Even later klapte de buitenspelval verkeerd open en kon diezelfde spits de 2-1 maken. Twee slordige momenten achterin leidde deze tussenstand in.

Vervolgens probeerden we het nog wel, maar tot echte kansen leidde dit niet meer. Waardoor de teleurstelling alleen maar groeide en de motivatie nog verder daalde. We zullen weer een eenheid moeten worden om tot betere resultaten te komen en daar mag niemand buiten vallen, want je ziet wat er dan gebeurd.

Ik denk terecht geen man of the match vandaag, want wat waren we slecht vandaag. Ook heb ik deze week geen quote, maar een feit (waar we overigens vrij weinig aan hebben momenteel, of toch wel….): Voetbal is de meest onvoorspelbare sport!

Voetbal is de sport waarbij uitslagen het meest verrassend zijn en dus het moeilijkst te voorspellen. Dat is de uitkomst van een onderzoek uit 2006 van de Los Alamos in New Mexico, VS. De onderzoekers vergeleken eindstanden van wedstrijden in de laatste honderd jaar in de sporten ijshockey, American football, basketbal, honkbal en dus voetbal. Bij voetbalduels bleken de underdogs verhoudingsgewijs het vaakst in staat tot een stunt. En daarom is voetbal de leukste sport om naar te kijken, oordeelde Eli Ben-Naim namens de statistici. ‘Als er geen schokkende dingen gebeuren, is elke wedstrijd voorspelbaar en dus saai.’

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan, Van Deelen; Suurbach, Van ‘t Land, Van der Woerd; Azaaj (Koeleman), Hertstein, Van Dam (Van de Velde).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan, Van de Velde (Van der Woerd); Suurbach, Van ‘t Land, Van Deelen; Koeleman (Van de Velde), Hertstein (Azaaj), Azaaj (Van Dam).