C1 krijgt te weinig bij koploper

Zaterdag 29 maart 2008
15e competitie wedstrijd
Tegenstander: TOGR C1

Na drie nederlagen op rij stond vandaag de uitwedstrijd tegen koploper TOGR op het programma. Nadat de motivatie toch redelijk was teruggekomen in de laatste trainingen, was dit niet de ideale wedstrijd om nu te spelen en ook ontbrak het vandaag vooral aan simpelweg geluk…

We begonnen voorzichtig in een 5-3-2 samenstelling. Dit was de eerste maal dit seizoen dat we zo startten en dat was maar goed ook, want TOGR wilde vandaag koste wat kost de forse 6-2 nederlaag op ons terrein wegpoetsen en startte in een 4-2-4 opstelling. Doordat wij zo verdedigd waren ingesteld kwam TOGR er niet of nauwelijks aan te pas. Ze kregen wel een enkele kans, maar de meeste vlogen van afstand hoog over de goal.

Wij hadden op 0-1 moeten komen, maar het zat ons net niet mee. Na de daaropvolgende counter kon TOGR ons wel verrassen achterin en zo de 1-0 maken. Vervolgens namen we het heft in handen en lieten we ons weer eens van onze beste kant zien. Er werd goed gevoetbald en drukten de tegenstander helemaal weg op hun eigen helft. Faybian raakte de bal verkeerd na een voorzet van de uitstekend spelende Simon, maar in de scrimmage kon Daniël ons alsnog op 1-1 zetten. Een meer dan terechte tussenstand om de rust mee in te gaan, althans dat dachten we.

De scheidsrechter dacht daar echter anders over en gaf de thuisploeg vlak voor een rust een twijfelachtige strafschop. De straf was extra zwaar omdat er in de hele eerste helft geen bijzondere dingen waren gebeurd. Eén vrije trap aan beide kanten en meer was er niet gebeurd, maar goed deze strafschop leverde de 2-1 op. Met deze stand gingen we vervolgens wel de rust in.

In de rust mochten we toch tevreden terugkijken naar de eerste helft. Eindelijk zagen we wat passie en goed samenspel. Dit verdiende dan ook zeker de aandacht en we waren echt scherp om de tweede helft te gaan starten.

Vlak na rust gebeurde er een vervelend moment voor onze goal. Elmar pakte de ‘terugspeelbal’ van Sonny in z’n handen en dit leverde dus een indirecte vrije schop op. Overigens terecht, maar dit gebeurde in het vijfmeter gebied en moet de bal daar op de lijn liggen en niet op de rand van de zestienmeter zoals nu gebeurde. Hierdoor was het natuurlijk makkelijk inschieten. Dit betekende zodoende de 3-1.

Dit was natuurlijk een enorme domper na de motiverende woorden in de rust. In het tweede gedeelte van de tweede helft namen we opnieuw het heft in handen. TOGR kwam er niet of nauwelijks aan te pas. We maakten de 3-2 dankzij Faybian en er zat zeker nog meer in, maar het geluk stond vandaag duidelijk niet aan onze zijde.

Hoe dan ook hebben we vandaag weer eens een goede wedstrijd gespeeld en ons van onze goede kant laten zien. Nu op weg naar wat makkelijkere tegenstanders, alhoewel in onze competitie zegt dat volgens mij helemaal niets!

Quote van de dag: Hé Wil, ik ben topscorer! (Faybian Hertstein)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Hertstein, Van Deelen; Van Kan, Van ‘t Land, Van der Woerd; Koeleman, Van Dam.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van Deelen; Van Kan, Van ‘t Land, Van der Woerd; Koeleman, Hertstein, Van Dam (Van der Velde).