Zaterdag 5 april 2008
16e competitie wedstrijd
Tegenstander: Ommoord C2

Na vier nederlagen op rij werd vandaag toch een redelijk eenvoudige zege geboekt bij hekkensluiter Ommoord C?. Terwijl de enige ploeg van wie wij twee keer verloren, Spartaan’20, hier nog gelijk speelde…

We begonnen de wedstrijd met veel overtuiging nadat vorige week TOGR toch de nodige tegenstand werd geboden. We kregen heel veel kansen tegen een ploeg die met een stabiele mix van C1 en C2 spelers speelde. We speelden opnieuw met veel overtuiging, maar ondanks de vele kansen bleef het lang 0-0.

En dan is het altijd maar afwachten waar het eerste doelpunt valt, want ook in de wedstrijden tegen VFC en JHR was gebleken dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat dan wel doet. Echter was dat in deze wedstrijd dus niet het geval.

Er werd vaak goed gevoetbald tegen een tegenstander die duidelijk niet op elkaar was ingespeeld. Het middenveld lag vaak open en daar werd redelijk tot goed van geprofiteerd. Uiteindelijk was het Faybian die na goed doorjagen de 0-1 maakte, na een fout achterin bij Ommoord. Het hele team ging als geheel dit doelpunt vieren en dit gaf dus maar weer eens aan dat ‘hét gevoel’ dus zeker nog niet helemaal vervlogen is, sterker nog, het is juist weer aan het terugkomen.

Ook de 0-2 kwam van Faybian. Opnieuw een belangrijk doelpunt tegen het toch lastige Ommoord (met C1 spelers dan..). Hiermee gingen we de rust in. In de rust heerste vooral de opluchting, na zo’n slechte maand was dat natuurlijk ook wel terecht. Ondanks een kleine onenigheid tussen coach en aanvoerder gingen we de tweede helft voortvarend van start.

We overklasten de tegenstander voetballend, het punt waarin we voor veel tegenstanders gewoon te sterk zijn! We kregen ook in de tweede helft een aantal kansen en nu gold wel de ongeschreven voetbalwet: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. Het werd 1-2, maar dit was juist het sein om er een stapje bij te doen.

De aanval werd weer gezocht en in de scrimmage maakte Roland de 1-3. Een belangrijk doelpunt en hiermee bevestigde hij toch weer zijn kwaliteiten als aanvaller. Zo wordt het natuurlijk wel erg lastig om een geschikte opstelling te maken.

Als klap op deze vuurpijl, werd ook de 1-4 nog gemaakt, de als rechtsbuiten ingevallen Lucas maakte deze goal. Ook hij bewees vandaag op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Eerder dit seizoen werd hij nog geprezen als laatste man, daarna als voorstopper onmisbaar en als middenvelder niet te benijden en nu als rechtsbuiten één van de belangrijkste goals te maken….

Overigens mogen we het niet onbelangrijke voorbereidende werk van spits Faybian niet vergeten, die voor de goal van Lucas maar liefst vier verdedigers het nakijken gaf!

Saillant detail was nog dat grensrechter Bert uitviel met een blessure en dat ik zelf als vervanger op moest treden. Dit natuurlijk zonder enige moeite ;-). Ook al is het natuurlijk een pré dat er iemand vlagt.

Het was toch wel zoeken naar een man of the match vandaag, maar ondanks de zéér belangrijke bijdrage van Faybian, de belangrijke doelpunten van Roland en Lucas, terwijl ze op een voor hun normaal gesproken, andere positie stonden, is de keuze niet op één van hen gevallen.

Man of the match: Sonny Pistoor (als aanvoerder voorop in de strijd)

Quote van de dag: "Jullie zijn de meest sportieve en best voetballende ploeg, die ik in de competitie ben tegengekomen" (trainer/coach SV Ommoord)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Vredebregt; Van Kan, Van ’t Land, Van der Woerd (Van Dam); Koeleman, Hertstein, Van Deelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Leersum, Pistoor, Suurbach (Vredebregt), Van de Velde; Van Kan (Van der Woerd), Van ’t Land, Van Dam; Koeleman (Van Kan), Hertstein, Van Deelen (Steenstra).