Woensdag 9 april 2008
17e competitie wedstrijd
Tegenstander: VFC C2

Zorgde VFC er nog voor dat we enkele weken geleden afstand moesten doen van de koppositie, vandaag hadden de Vlaardingers echter helemaal niets in te brengen tegen een ploeg die uit was op een sportieve revanche!

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en hadden al snel een voorsprong te pakken, na nog geen vijf minuten gaf Yanos de bal voor op Faybian die vervolgens de 1-0 maakte. Even later was het opnieuw Yanos die goed doorjaagde op de keeper van VFC, daarmee de bal veroverde en in een leeg doel simpel de 2-0 kon maken.

Heel even zakte het iets in en lieten we VFC wat terugkomen in de wedstrijd, echter was de tegenstander vandaag geen schim van de ploeg die we in Vlaardingen zagen spelen en het ons dan ook geen moment lastig kon maken. Wij daarentegen probeerden lekker te voetballen en dat lukte behoorlijk.

Na ongeveer 20 minuten spelen kon Lucas een mooie aanval helaas niet afronden met een doelpunt, zijn bal (over de keeper van VFC) belandde op de lat, in de rebound stapte hij opzij voor Roland die vervolgens wel de 3-0 kon maken.

We gingen hiermee de rust in en eindelijk was de sfeer weer echt helemaal terug, misschien wat rommelig, maar de sfeer is er weer en de wil om te winnen is ook terug.

Weliswaar begonnen we de tweede helft nog wat zwak en even maakten we het ons zelf wat moeilijk, maar al snel grepen we de macht en liepen we qua score simpel weg van onze tegenstander.

Faybian maakte zijn tweede goal van de dag (4-0), waarna hij, Daniël, Oemar en Yanos (op de paal) één of meerdere kansen kregen. Geen van deze eindigde achter de keeper van VFC. Na een vrije trap van Faybian die in de muur belandde, kon Freek van afstand een hele mooie 5-0 maken.

We bleven lekker voetballen en zette de ene na andere mooie aanval op over vele schijven, we kregen gewoon een dejavu te zien van het begin van het seizoen. Na een assist van Oemar maakte Faybian zijn derde en onze 6-0 van vandaag.

Tegen het einde van de wedstrijd ‘mocht’ laatste man Sonny ook nog even naar voren, nadat hij nog geen minuut in de spits stond, lag de bal al in de goal. Faybian gaf een strakke voorzet, waarna Sonny de zevenklapper compleet maakte in de korte hoek.

Man of the match: Yanos Vermeulen en Faybian Hertstein (vandaag een onverslaanbaar aanvalsduo)

Na een moeizame periode lijken we terug te zijn op de weg terug, daarbij een passende quote van de dag: "Ik heb ontzettend veel respect voor mensen die fouten maken, maar zich steeds weer voor de volle 100% kunnen inzetten".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Vredebregt (Van der Woerd); Van Kan (Koeleman), Van ‘t Land, Van Dam; Vermeulen, Hertstein, Van Deelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach (Van Kan), Van Deelen; Koeleman (Vredebregt), Van ‘t Land, Van der Woerd; Vermeulen (Suurbach), Hertstein, Van Dam (Koeleman).