Karaktervolle overwinning in de beker

Woensdag 16 april 2008
Achtste finale beker
Tegenstander: DEHMusschen C1

Eindelijk was het dan weer eens zover dat we voor de beker mochten spelen. In de 3e ronde waren we vrijgeloot en dus moesten we nu in de achtste finales op bezoek bij DEHMusschen C1, de koploper in de 2e klasse.

Na een vermoeiend, maar gezellig kamp en de laatste overwinningen in de competitie is de groep weer een eenheid en dat zien we terug op veld, tijdens zowel wedstrijden als trainingen. Hierdoor zullen we voor elke tegenstander moeilijk zijn om te verslaan.

Vooraf werd de wedstrijd uitgebreid besproken en dit had een positief gevoel over het team. We begonnen voortvarend en lieten de tegenstander niet de kans om te gaan voetballen met hun individuele technische spelers. Ondanks dat we het redelijk onder controle hadden in het begin van de wedstrijd, kwamen we op een 1-0 achterstand na een foutje achterin.

Langs de kant werd er met een dubbel gevoel de hierop volgende minuten gekeken naar de wedstrijd, want als je al zo snel achterstaat tegen een ploeg waar je normaal gesproken maar moeizaam van wint, dan gaan meestal de kopjes hangen. Nu was dit echter niet het geval en werd er op karakter verder ‘gevoetbald’. De combinaties werden gezocht en zo kwamen we vanzelf richting de goal van onze gastheren.

Nadat eerst Faybian nog een kans had gemist was het even later Simon die de 1-1 maakte. Ondanks dat hij de bal niet vol raakte, verdween deze in het net! Dit was het sein om door te gaan en dat gebeurde ook met volle overtuiging. Een prachtige aanval met een combinatie door het hart van de verdediging van DEHMusschen van Faybian en Simon werd door Yanos afgerond. Hierdoor namen we de leiding en die zouden we niet meer uit handen geven, 1-2.

De wisselvallig fluitende scheidsrechter gaf ons ongeveer halverwege de eerste helft een vrije trap na een overtreding op Yanos. Het was even zoeken naar de nemer, maar aanvoerder Sonny nam de verantwoordelijke taak door deze te nemen. De muur brak en Sonny bracht ons met een geweldig vlammend schot op 1-3.

Nog voor de rust namen we een (bijna) onoverbrugbare voorsprong. Faybian maakte de 1-4 en zo gingen we in een zetel de rust in. In de rust werd de rust gepakt en vertelt dat we ons niet gek moesten laten maken door de individualisten van DEHMusschen.

De tweede helft begonnen we zoals de eerste helft geëindigd met aanvallend voetbal. Alleen de scheidsrechter gaf bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg meteen een strafschop, iedereen vroeg zich af waarom omdat je duidelijk kon zien dat Sonny de bal speelde. De strafschop werd verzilverd (2-4). Voor de zekerheid werd Faybian naar achteren gehaald en even later Yanos ingebracht voor de snelheid voor in te waarborgen.

Uiteindelijk was het een nuttige zet, want Faybian haalde nog een bal van de lijn en kregen we met Yanos nog een geweldige kans op een doelpunt. Zelfs kon er in de scrimmage door Yanos, Lucas of Daniël gescoord worden, maar helaas gebeurde dit niet. De thuisploeg kon ook in de tweede helft nooit echt doordrukken en het ons lastig maken, voor hen nog één troost, ze spelen nog voor de titel in de tweede klasse. En wij…. wij gaan naar de kwartfinale van de beker!

Man of the match: ik denk niet dat het niet eerlijk is om er eentje uit te zoeken. Iedereen was goed vandaag. Hét team heeft gewonnen!

Quote van de dag: ‘voetbal wordt met de benen gespeeld, maar met de kop gewonnen’

Detail: Vandaag werd de derde grensrechter van dit seizoen ingezet, 1e grensrechter en leider Bert heeft een spiertje gescheurd en moet voorlopig rust houden. 2e grensrechter Roland, bezocht nog wel de tweede helft, maar kon vanwege privé omstandigheden vandaag niet assisteren. We wensen beide veel sterkte (en spoedig herstel). Henk Suurbach was daardoor onze grensrechter vandaag. Sterk gevlagd Henk! Thanx..

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan, Vredebregt; Suurbach (Van der Woerd), Van ‘t Land, Van Deelen; Koeleman, Hertstein, Vermeulen (Van Dam).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra (Suurbach), Pistoor, Van Kan, Van de Velde; Van der Woerd, Van ‘t Land, Van Deelen (Vermeulen), Koeleman, Hertstein, Van Dam.