Professioneel voorbij Zwaluwen

Zaterdag 19 april 2008
18e competitie wedstrijd
Tegenstander: Zwaluwen C2

Na de uitstekende overwinning in de beker, afgelopen woensdag, speelden vandaag op het erg late tijdstip van 16.15 uur de competitie wedstrijd tegen het laag geklasseerde Zwaluwen.

Omdat we de wedstrijd moesten spelen op het eerste veld, begon deze pas na 16.30 uur. Eén en ander had te maken met de periodewinst van het eerste elftal. Vooraf werd ook deze wedstrijd besproken, want afgelopen donderdag wist Zwaluwen nog te winnen bij Spartaan’20. Net als Spartaan’20 kregen ook wij te maken met een mix van C1 en C2 spelers, waardoor er ook nog eens 6 spelers op de bank moesten plaatsnemen. Wat tot ergernis van velen leidde tot heel veel wisselen.

Ondanks dat de thuisploeg met aardig wat C1 spelers speelde, kwamen we halverwege de eerste helft op 0-1. Een mooie aanval en voorzet van Lucas werd door Faybian eenvoudig in het doel geschoten. Hiervoor was het nog even zoeken naar de combinatie, waarschijnlijk was het tijdstip waarop gespeeld moest worden gewoon niet ideaal.

Niet veel later na de 0-1, maakte Lucas de 0-2 na een mislukte poging van Faybian, die de bal maar half raakte. Met deze stand gingen we de rust in. In de kleedkamer werd besproken dat bepaalde beslissingen best in het veld genomen mogen worden. Nu werd in de rust het systeem omgezet, we gingen na een aantal maanden eindelijk weer eens 3-4-3 spelen.

De tweede helft begon moeizaam. De combinaties werden wel gezocht, maar nauwelijks of niet lukte het. We moesten tot een kwartier voor tijd wachten voordat we weer een doelpunt zouden zien, maar helaas deze keer niet voor ons. Zwaluwen maakte de aansluitingstreffer (1-2). Overigens was dit het eerste doelpunt in bijna drie duels die we van hen tegen kregen.

Deze aansluitingstreffer zorgde ervoor dat de lange verdediger (C1 speler) die tot nu daar alle aanvallen tegenhield, voorin ging spelen en wij gedwongen werden weer 4-3-3 te gaan spelen. Uiteindelijk bleek dit voor ons erg gunstig uit te pakken.

De tien minuten ‘Faybian show’ waren begonnen: eerst stuurde hij met meerdere acties, maar liefst vier/ vijf tegenstanders het bos in. Overigens was dit nog net niet genoeg voor een doelpunt, maar even later maakte hij wel de belangrijke 1-3 en 1-4, na passes van Sonny en Lucas.

Twee minuten voor tijd maakte aanvoerder Sonny zijn tweede doelpunt van deze week alweer, dit maal was het geen vrije trap, maar een afstandsschot die de keeper van de tegenstander kansloos liet (1-5). Schiebroek speelde hiermee deze ‘verplichte’ opgave professioneel uit en liet opnieuw zien voor elke tegenstander moeilijk te bestrijden te zijn. Maandag en zaterdag wachten de laatste tegenstanders in de competitie. Real Parbo en Overmaas brengen een bezoek aan onze thuishaven.

Man of the match: Faybian Hertstein (lijkt me duidelijk)

Quote van de dag: ‘Voetbal is een spel van fouten. De ploeg die de minste maakt is de beste. Wij wachten niet op die fouten, maar dwingen ze af.’

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van Deelen; Van der Woerd, Van ‘t Land, Van Dam (Van de Velde); Koeleman (Van Grieken), Hertstein, Van Kan.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Pistoor, Suurbach (Steenstra), Van Deelen; Van Kan, Van ‘t Land, Van Dam, Van de Velde; Koeleman, Hertstein (Van der Woerd), Van Grieken (Hertstein).