Moeizame strijd eindigt positief

Maandag 21 april 2008 en Zaterdag 26 april 2008
19e en 20e competitie wedstrijd
Tegenstanders: Real Parbo C1 en Overmaas C2
 

Als voorbereiding op het bekertreffen met Barendrecht in de kwartfinale van de beker, speelden we de laatste twee competitie wedstrijden. Maandag Real Parbo en zaterdag Overmaas, allebei op eigen terrein.

Verslagen op inzet en beleving

Op maandagavond moesten we de inhaalwedstrijd spelen tegen Real Parbo, na veel heen en weer gebeld te hebben kwamen ze om tien voor half acht eindelijk aan (de wedstrijd had om 18.30uur moeten beginnen). Niet veel later konden we dan beginnen aan deze wedstrijd. We begonnen redelijk tegen tien man en kwamen ook op 1-0 dankzij Faybian, maar nog voor de rust zakte het in en werd het 1-1.

In de tweede helft moesten we het dan gaan oppakken, maar het werd alleen maar slechter en het werd zelfs 1-2. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten.

Quote van de dag: Als een team slechter is en met een man minder, dan moet je er ook voor zorgen dat ze slechter zijn en met een man minder.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan, Van de Velde; Vredebregt (Suurbach), Van ‘t Land, Van der Woerd; Koeleman, Hertstein, Van Dam (Van Deelen).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra (Van der Woerd), Pistoor, Suurbach, Van de Velde (Vredebregt); Van Kan, Van ‘t Land, Van Dam; Koeleman, Hertstein, Van Deelen.

3-0 achter, niks aan de hand

Een uitspraak die ooit eens werd gedaan door Gerard Cox, helaas weet ik niet na welke wedstrijd dat was en bovendien had ik niet gehoopt zijn worden ooit te herhalen.

Het werd echter wel een feit in de laatste competitie wedstrijd tegen Overmaas. Zonder Lucas begonnen we goed aan de wedstrijd en speelden niet eens onaardig. Echter misten we teveel kansen om zelf op voorsprong te komen. Overmaas strafte de fouten van ons prima af en zo stonden zij bij de rust op een 0-2 voorsprong (ook al zat er aan beide goals een luchtje van buitenspel aan). In de rust werd hetzelfde verhaal maar weer eens verteld, waar is de inzet en beleving?

De tweede helft begonnen we wederom moeizaam en leken het vandaag niet meer te gaan rechtzetten zeker nadat het 0-3 was geworden.

Terugkeer van das Tor Phantom

Ongeveer 10 á 15 minuten voor tijd werd Arthur voor het eerst sinds exact 4 maanden weer in het veld gebracht. Natuurlijk was het een risico, want hij is nog niet volledig hersteld. Hij stond echter koud in het veld of het was Daniël die ons met een bekeken schot in de korte hoek de 1-3 bezorgde, tevens ons 100ste doelpunt in de competitie.

Twee minuten later was het Faybian die op de achterlijn twee man passeerde, maar met wat eigenlijk een voorzet had moeten zijn de 2-3 maakte. Hierdoor werd het nog spannend en ging het hele team erin geloven.

Wat niemand had verwacht gebeurde dan toch echt, een uitstekende pass van Bente op Faybian, die de bal met de punt van de schoen nog net kon raken, was precies genoeg om de bal bij Arthur te bezorgen en juist hij maakte deze zeer belangrijke goal! Een emotioneel moment voor de gehele groep, na vier maanden blessure leed de terugkeer van das Tor Phantom! En op deze manier gaven we nog wat kleur aan de verjaardag van Simon, die als rechtsbuiten zelf weer ongelooflijk goed speelde.

Man of the match: Arthur Geronimo en Quincy Suurbach

Quote van de dag: Snelheid betekent niets, je moet op tijd vertrekken.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Vredebregt; Van Dam, Van ‘t Land, Van der Woerd (Van de Velde); Koeleman, Hertstein, Van Deelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Vredebregt (Geronimo); Van der Woerd, Van ‘t Land, Van de Velde; Koeleman, Hertstein, Van Deelen (Van Dam).

Een slechte generale is een goede repetitie

Als uitspraak van de week dus deze, laten we ons daar aan vasthouden en doorgaan zoals we de laatste 10 minuten tegen Overmaas speelden. Alleen dan, maar echt alleen dan kan je weer verder komen in de beker!