Naar de halve finale na knappe overwinning

Maandag 28 april 2008
Kwartfinale beker
Tegenstander: Barendrecht C3

Op deze mooie maandagavond speelden we onder ideale omstandigheden de kwartfinale wedstrijd op eigen terrein tegen Barendrecht. Het veld een beetje nat van de regen, lekkere temperatuur onder een mooi lente zonnetje en een gemotiveerde spelersgroep, het ideale recept.

Vooraf moesten we er vooral voor zorgen dat we deze tegenstander niet zouden onderschatten, want ze hadden de laatste weken goede resultaten geboekt. Onder leiding van een KNVB scheidsrechter begonnen we om 19.00uur aan de wedstrijd. Al direct vanaf het begin zochten we de aanval en dit resulteerde direct in gevaarlijke momenten voor de goal van Barendrecht.

Het duurde dan ook niet lang (4e minuut) voordat de eerste goal viel, wie anders dan Faybian scoorde de openingstreffer (1-0). We gingen verder met voetballen en lieten de tegenstander niet te ver komen, de slag werd vooral op het middenveld gewonnen. Vooral Freek speelde weer een uitstekende pot.

De 2-0 liet niet al te lang op zich wachten, een mooie aanval werd na een prachtige voorzet van Simon uitstekend ingekopt door Yanos. Via de binnenkant van de paal belandde de bal achter de verbouwereerde sluitpost van Barendrecht. Hierna zakte het iets in en moesten we het vooral hebben van een aantal counters.

Met de snelle Yanos, Faybian en Simon voorin waren deze dan ook niet ongevaarlijk. Ondertussen hield Elmar ons twee keer op de been door 1 op 1 sterker te zijn dan de spits van de bezoekers. Faybian probeerde het eerst van afstand, maar die ging nog naast. Daarna schoot hij de bal van rechts buiten de zestienmeter uitstekend boven de keeper in de goal (3-0). Een prachtig doelpunt.

Met een stand van drie tegen nul gingen we rusten. We waren ervan overtuigd dat we dit niet meer uit handen zouden gaan geven, maar moesten toch waken voor hun aanvallers. En we hadden zaterdag gezien dat 3-0 nog niet betekend dat je al hebt gewonnen.

De tweede helft begonnen we moeizaam. Barendrecht had duidelijk meekregen dat ze druk moesten gaan zetten en de aanval moesten zoeken. De ene na de andere aanval werd opgezet en we kwamen er nauwelijks meer uit. Het was Elmar die ons samen met Sonny op de been hield. Barendrecht profiteerde echter niet van de vele mogelijkheden en was erg zwak in de afronding.

Halverwege de tweede helft was het dan weer aan ons. Een vrije trap vanaf rechts werd door Yanos weer goed ingekopt. Dit betekende de 4-0 en dus de beslissing in de wedstrijd. Een paar minuten later kregen we een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Sonny nam deze en in de verre hoek scoorde hij met een geweldige trap de 5-0. Hiervoor werd ook Arthur nog wat speeltijd gegund, ook al vond ik het vandaag iets teveel risico.

We speelden de wedstrijd uit en plaatsten ons hiermee bij de laatste vier van dit bekertoernooi. De andere halve finalisten zijn Moordrecht C1 (2e klasse), Forum Sport C3 (3e klasse) en KMD C1 (2e klasse). Het is nog niet bekend waar en tegen wie we moeten spelen, maar dat zal in ieder geval op 14 mei zijn.

Quote van de dag: ‘dit smaakt naar meer’

Man of the match: Elmar van de Ree

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Suurbach, Van Deelen; Van Dam (Vredebregt), Van ‘t Land, Van der Woerd; Koeleman, Hertstein, Vermeulen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Vredebregt (Steenstra), Pistoor, Suurbach, Van Deelen; Van Dam, Van ‘t Land, Van de Velde; Koeleman (Van der Woerd), Hertstein (Geronimo), Vermeulen.