Een zwarte bladzijde in het dagboek van C1

Zaterdag 22 december 2007
Oefenwedstrijd
Tegenstander: ROHDA'76 C1

Wat een mooie witte winterdag had moeten worden, waar een zonnetje de sneeuw deed verdwijnen en de kou wat verzachtte, werd een zwarte bladzijde in het seizoen.
 
Terwijl voetballend Nederland de winterstop is ingegaan, speelden wij nog een vriendschappelijke wedstrijd bij ROHDA’76 in Bodegraven. Een vereniging die over kunstgras beschikt, ook onze D1 en B1 zouden later op de dag hier een wedstrijdje spelen.

Daniël liet vrijdagavond weten dat hij op wintersport ging en daarom hadden we Kwint ‘s morgens gebeld om te vragen of hij mee wilde spelen. Eenmaal op de club bleek dat ook Roland op wintersport was gegaan, waardoor we met precies elf spelers afreisden naar Bodegraven.

We begonnen eigenlijk redelijk aan de wedstrijd. De strijd ging gelijk op, tot de verdediging te maken kreeg met de spitsen van de thuisploeg. De organisatie viel weg en onze gastheren konden de ene na de andere aanval opzetten. Dit leverde 3 tegendoelpunten op. De tegenstoten van ons hielden niet viel in en konden ROHDA’76 nauwelijks in de problemen brengen.

Tot dat ene moment vlak voor rust….

Een diepe bal werd door Arthur goed ingeschat, maar ook de keeper van ROHDA’76 schatte deze bal goed in. Hierdoor ontstond er een ongelukkige botsing. Waarmee Arthur, naar later bleek, zijn scheen- en kuitbeen brak. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Gelukkig waren we allemaal op tijd ter plaatse en was de ambulance er erg snel. Arthur werd naar het ziekenhuis gebracht en daar ‘s middags al geopereerd.

Wij besloten om niet meer verder te spelen en praatte er wat over na in de kleedkamer en later in de kantine. Waar we door ROHDA’76 goed werden opgevangen en een drankje op kosten van de club kregen. De helft reisde terug naar de club, een ander gedeelte van de groep, keek en speelde bij D1 en B1 later die dag.

We wensen vanaf deze plaats Arthur heel veel sterkte en liefde de komende periode.

Uitspraak van de dag: Hij is gebroken! Ik weet het zeker.

Opstelling: Hertstein; Suurbach, Pistoor, Van Kan, Van de Velde; Van Leersum, Van ‘t Land, Van der Woerd; Koeleman, Geronimo, Vermeulen.

Overigens is het inmiddels bekend geworden dat we zijn vrijgeloot voor de 3e ronde van de beker en ons dus nu geplaatst hebben voor de Achtste finales, de beste 16!