Woensdag 27 augustus 2008
Tegenstander: Oranje Wit C2
Oefenwedstrijd

Na drie trainingen kreeg de nieuwe C1 afgelopen woensdag hun eerste test. De selectie, nu nog bestaande uit 17 man, ging op bezoek bij Oranje Wit C2 in Dordrecht.

Nadat eerst de terreinen van GSC en tennisvereniging Oranje Wit waren verkend, konden we ruim op tijd beginnen aan de warming-up. Van de 17 man sterke groep was Dominick van Beelen afwezig vanwege vakantie en kon Mitchell Vredebregt niet spelen vanwege een blessure. Het team bestaat verder uit de twee keepers Elmar van de Ree en Wesley Warmerdam en de spelers Ricardo Pors, Lucas van Kan, Simon Koeleman, Jeffrey Vos, Roland van Deelen, Quincy Suurbach, Daniël van Dam, Quinten van Oers, Vincent van Stiphout, Mo Mokhtari, Kwint van Leersum, Rakheem Shermarlia en Jurriën Minke.

Om iets over half acht begonnen we aan de wedstrijd. Oranje Wit nam direct het initiatief, je kon merken dat deze jongens al beter op elkaar waren ingespeeld. Wij speelden onwennig en daardoor slordig. Tijdens de rust stonden we met 2-0 achter door twee pech momenten achterin. Helemaal niet onverdienstelijk dus.

In de rust werd het enthousiasme gekweekt om de tweede helft fanatieker en allerter te zijn. We begonnen de tweede helft met opnieuw Wesley in het doel omdat Elmar vanwege een lichte blessure het zekere voor het onzekere nam en langs de kant bleef.

Het enthousiasme leek er in de tweede helft inderdaad al veel meer te zijn, we namen zelfs even het heft in handen en vervolgens golfde het spel een beetje heen en weer. Beide ploegen kregen niet heel veel kansen en bij ons ontbrak net even het ''geluk'' bij de afwerking wat de tegenstander in de eerste helft wel had.

Zoals na de wedstrijd terecht werd opgemerkt is er nog wel wat werk te doen, maar na drie trainingen en één wedstrijd zijn we zeker op de goede weg. Zaterdag volgt de volgende wedstrijd op eigen terrein tegen SHO C2.