Nieuwe oefenzege, nu tegen eerste klasser

Woensdag 3 september 2008
Tegenstander: VVOR C1
Oefenwedstrijd

De oefenwedstrijd op eigen terrein tegen VVOR was opnieuw goed voor een overwinning. De definitieve selectie is bekend gemaakt, maar door een aantal blessures konden we niet op volle sterkte aantreden.

Vooraf melde Daniël dat hij nog geblesseerd was en ook voor de wedstrijd lieten Jurriën en Rakheem weten niet in goeden doen te zijn. Na afloop van de warming-up besloot Rakheem, ziek, naar huis te gaan.

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en lieten ons niet van de wijs brengen door het aanvallende spel van VVOR. Het aanvallende spel van de tegenstander zorgde, eigenlijk logisch, voor veel ruimte in onze aanvalslinie. De tot reserve aanvoerder gekozen Simon was in de voorhoede oppermachtig en veel te snel voor de vervelend, lastige verdedigers van VVOR.

De gecreëerde ruimte werd goed benut, een voorzet van de doorgebroken Simon werd al na 5 minuten ingeschoten voor de vogelvrije midmid Mitchell. Hij had zoveel tijd en ruimte dat hij alle tijd had om hem voor z’n goede been te leggen.

Het middenveld en de verdediging van VVOR leek niets te hebben geleerd van deze fout, want nauwelijks vijf minuten later was Simon de verdediging opnieuw te slim af. De overigens ook erg goed spelende Jeffrey had positie gekozen voor de goal en omdat Simon het niet zelf probeerde kon Jeffrey in een leeg doel de 2-0 binnen schieten. Wat een droomstart tegen een 1e klasser!

Uiteraard ging VVOR komen, want na twee forse beker nederlagen moesten ze toch wel iets laten zien. Dit lukte ook zeker en een 1-tegen-1 duel met keeper Wesley werd door ons aan het langste eind getrokken ook al leverde dat bijna een volgende blessure op.

Tot aan de rust werd er goed gespeeld, in de rust werd verteld dat de communicatie onderling beter moest. Elkaar coachen en positief sturen.

De tweede helft begon wat moeizaam en na zo’n tien minuten werd een lichte overtreding naar mijn idee wat zwaar gestraft met een strafschop tegen, de VVOR speler liet keeper Elmar kansloos en zo stond het 2-1.

Na deze goal probeerden we het wel, maar wat de bezoekers in de eerste helft niet lukte ging nu wel. Hun aanvallende spel leek toch te werken en wij werden terug gedrukt op eigen helft. Helemaal nadat we met tien man verder moesten na een overtreding van Jurriën. Niet goed te praten, maar het had ook andersom kunnen zijn….

Toch hielden we stand door elkaar goed in de voeten aan te spelen en er zo uit te komen, helaas werd te weinig de zijkanten gezocht en dus kon VVOR telkens weer eruit komen. Ondanks dat bleef het 2-1 en mochten we tevreden terug kijken op de eerste drie wedstrijden. Zaterdag staat de eerste bekerwedstrijd op het programma.