C1 gaat bekerseizoen goed van start in Maassluis

Zaterdag 6 september 2008
Tegenstander: MSV'71 C1
1e ronde beker, 1e wedstrijd
 

De wedstrijd die een thuiswedstrijd was, een uitwedstrijd werd, maar toch eigenlijk een thuiswedstrijd was. Zo kan je de eerste bekerwedstrijd het beste omschrijven.

Afgelopen donderdag bleek dat we op ons eigen terrein niet voldoende kleedkamers ter beschikking hadden voor alle wedstrijden. Hierdoor gebeurde het dat onze eerste bekerwedstrijd van een thuiswedstrijd een uitwedstrijd werd, maar omdat ik zelf (als trainer) de wedstrijd leidde was het toch een beetje een thuiswedstrijd….

De wedstrijd ging het eerste kwartier redelijk gelijk op. Tot dat wij meer gingen drukken en dit leverde kansen op. In eerste instantie waren we weer eens niet gelukkig in de afwerking, maar daarna begon het echt te draaien. Het eerste doelpunt kwam tot stand na een harde voorzet van Jurriën, de bal werd vervolgens wat ongelukkig in eigen doel gewerkt door MSV’71.

De tweede goal volgde niet heel veel later en kwam na een assist van Simon op naam van linksbuiten Dominick. Er werd lekker gevoetbald en in de rust waren er ook veel complimenten van diverse mensen langs de kant. Maar dit gebeurde niet voordat spits Jurriën zijn eerste goal van het seizoen maakte, opnieuw na een assist van Simon.

We gingen rusten met een 3-0 voorsprong, uiteraard een mooi moment zo in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Niet te veel veranderen en op dezelfde voet doorgaan was de belangrijkste boodschap in de kleedkamer.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of we hadden de aanval alweer gezocht. Mitchell speelde voorstopper, maar was doorgeschoven naar het middenveld, hij was het die linkshalf Roland de bal aan speelde. Volgens eigen zeggen (van Roland) was het écht zo bedoeld al leek het anders, maar hoe dan ook het was een prachtig mooi doelpunt!

Na de 4-0 werd er soms te gemakkelijk gedacht, er werd slordig omgegaan met mogelijkheden en domme overtredingen gemaakt. MSV’71 kwam terug in de wedstrijd met een vrije trap en een eigen doelpunt. Niet echt overtuigend, maar wij waren slordig!

Het was dan wel zo dat ze ineens 3-3-4 gingen spelen, maar dat had ons niet van de wijs mogen brengen. Gelukkig werd het weer enigszins goed opgepakt. Simon, die écht geweldig speelde(!), had zichzelf vrijgespeeld en er werd door Jurriën goed ruimte gemaakt. Waardoor Simon simpel de verdediging kon doorkruisen en zo eenvoudig de 5-2 kon maken.

Dit leek de eindstand te worden, maar er werd nog eenmaal slecht gecommuniceerd en daardoor werd de eindstand bepaald op 5-3 (of 3-5?).

We zijn er zeker nog niet, maar een stijgende lijn is waarneembaar. Ik denk dat ik terecht mag zeggen dat iedereen in C1 trots mag zijn op de huidige prestaties. Advies is echter wel om er niet te gemakkelijk over te gaan denken. Er zullen echt wel lastige tegenstanders gaan komen en ik denk dat Excelsior’20, de tegenstander van volgende week zaterdag, er zo eentje is. Zij wonnen hun eerste bekerwedstrijd tegen ONA (uit) met maar liefst 6-1. Voordat het zover is spelen we eerst woensdag nog een oefenwedstrijd in Leiden.

Man of the match: Simon Koeleman

Opstelling: Warmerdam (Van de Ree/’35); Van Leersum, Van Kan, Vredebregt, Mokhtari; Suurbach, Koeleman, Van Deelen; Vos, Minke en Van Beelen.

Daniël had niet gespeeld vanwege een enkelblessure, Ricardo was op vakantie en Rakheem was nog ziek.