Uitstekende voorbereiding afgesloten met ruime overwinning

Woensdag 10 september 2008
Tegenstander: Leiden C1
Oefenwedstrijd

Voor de voorlopig laatste oefenwedstrijd gingen we een trip(je) maken naar Leiden om het op te nemen tegen de C1 van de plaatselijke voetbalvereniging.

Na een uitstekende training afgelopen maandag werd er met vertrouwen uitgekeken naar deze oefenwedstrijd. Leiden C1 gaat dit seizoen ook uitkomen in de 2e klasse en mocht dus worden gezien als een geduchte tegenstander. Uiteindelijk bleek het een tegenstander waartegen het vertrouwen nog verder opgekrikt werd.

We begonnen in een 4-4-2 opstelling. Een opstelling waar ik eerlijk gezegd geen voorstander van ben en al in de eerste minuut leek het fout te gaan. Maar dat liep met een sisser af, bij het uitverdedigen werd de bal voortuit gespeeld naar Dominick die voorgaf en het was Jurriën die in de 2e minuut de score voor ons opende. Een vreemd begin van de wedstrijd, maar positief voor ons dus.

In de 10e minuut werd er een handsbal geconstateerd door de scheidsrechter en ging de bal op de stip. Feilloos werd de bal ingeschoten door de thuisploeg en was de score weer gelijk, 1-1.

Hierna begon de tandem Jurriën/ Simon echt te draaien. Na ongeveer een kwartier was het Jurriën die scoorde op aangeven van Simon en een paar minuten later was het andersom na een uitstekende dieptepass van Mitchell. Een minuut na de 1-3 was het opnieuw Jurriën met een aanval, vanuit de scrimmage kwam de bal voor de voeten van de levensgevaarlijke Simon en liepen we nog verder uit, 1-4. Vlak voor de rust werd het nog eenmaal omgedraaid en scoorde Jurriën op aangeven van Simon de 1-5.

In de rust werd er weer eens gesproken over de communicatie en werd de speelwijze veranderd. De tweede helft gingen we 3-4-3 spelen. Een aanvallende keuze, maar je speelt een oefenwedstrijd om dingetjes te proberen.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of de 1-6 lag alweer in de netten. Een voorzet van Roland werd door Simon in het doel gewerkt. Niet veel later werd een corner van Roland afgeslagen en door Mitchell ingeschoten. Zijn schot werkt geblokt en zo was het voor Quincy een koud ‘kunstje’ om de 1-7 te maken.

Na het ‘pauze’-moment in de tweede helft schoot Simon op de goal, de bal werd vervolgens door een verdediger in zijn eigen doel gewerkt. Vlak voor tijd was het Jeffrey, na een voorzet van wederom Simon, die de eindstand bepaalde op 1-9!

Een hele mooie uitslag en ook nog met goed spel. De organisatie valt soms weg omdat er te weinig gecommuniceerd word onderling, maar word tot op heden voetballend goed opgelost!

Blijf wakker, blijf paraat, blijf scherp, want er komen echt nog zwaardere tegenstanders. Het seizoen is nog jong en er kan nog veel gebeuren!

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Leersum, Van Kan, Pors, Van Deelen; Suurbach, Vredebregt, Van Dam, Van Beelen (Vos ’19); Minke (Van Beelen ’35)en Koeleman

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Leersum, Van Kan, Pors; Suurbach, Vredebregt, Van Dam (Minke ’52/ Van Dam ’60), Van Deelen; Vos, Koeleman en Van Beelen.