Zaterdag 13 september 2008
Tegenstander: Excelsior'20 C1
1e ronde beker, 2e wedstrijd

De prestatie van vorig seizoen lijkt niet geëvenaard te gaan worden door de gedeeltelijk nieuwe groep. Met elf man, waarvan er eentje ook nog licht geblesseerd was, hadden we toch niet hoeven te verliezen.

We begonnen de wedstrijd toch, ondanks vele waarschuwingen, veel te slap na de zeer ruime overwinning op Leiden van afgelopen woensdag. In eerste instantie maakte de thuisploeg geen gebruik van de geboden ruimte, maar toen ze dat eenmaal doorhadden en na een wissel aan hun kant, stond het in een paar minuten 2-0 voor Excelsior’20.

In de rust werd er begonnen met het feit dat ik hoopte dat iedereen weer met beide benen op de grond staat. Aangekaarte situaties van de afgelopen weken, zoals elkaar coachen en simpel voetbal vanuit je eigen positie, konden nu duidelijk als voorbeeld worden gebruikt omdat we dat nu écht misten in de praktijk!

Met die boodschap gingen we de tweede helft in. We speelden alweer een stuk beter en deden in de tweede helft zeker niet onder voor de tegenstander. Een vermeend buitenspel van Roland werd afgevlagd en even later claimde Simon een strafschop, maar tevergeefs in een overigens zeer sportieve wedstrijd.

Jeffrey werd weggestuurd en moest met links de bal in het doel werken, links is niet zijn sterke been, maar toch kwam er nog rijkelijk dichtbij, maar via de keeper werd slecht de paal bereikt. Een aansluitingstreffer dat hadden we nodig maar het geluk stond niet echt aan onze zijde. De ongeschreven voetbalwet trad vervolgens in werking: als jij niet scoort doet de tegenstander het wel. Met een prachtig mooi doelpunt werd het 3-0 en was de wedstrijd beslist.

Ook toen probeerden we het nog wel. Met Lucas doorgeschoven naar het middenveld werd het nog 3-1, Roland maakte de ere treffer, want verder kwamen we niet meer. Ondanks de nederlaag heb ik toch in de tweede helft een team gezien dat ervoor wil knokken, dit moet alleen wel al vanaf de eerste minuut!

Een dag later vierden we de opening van het seizoen 2008/2009 en mijn 25ste verjaardag. Een teambuildings activiteit werd georganiseerd bij Outdoor Valley in Bergschenhoek. Instructeur Jasper had een leuke survival gepland! Uiteraard werd er het nodige gelachen, maar niemand hield het helemaal droog.

Na afloop werd er een patatje gegeten en wat gedronken om deze zonnige dag af te sluiten en het seizoen nu écht kan gaan beginnen, toch moeten we nog twee weken wachten voor de eerste competitie wedstrijd. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen ONA; ‘alleen een wonder kan ons nu nog redden’.