Verdiende overwinning in laatste bekerwedstrijd

Zaterdag 20 september 2008
Tegenstander: ONA C1
1e ronde beker, 3e wedstrijd

Vooraf was de kans om door te gaan naar de 2e bekerronde minimaal en uiteindelijk was het inderdaad de laatste bekerwedstrijd van het nog jonge seizoen. Excelsior’20 won thuis met 3-0 van MSV’71.

Om 10.30 uur mochten we aftrappen voor de derde bekerwedstrijd in deze poule. Onder leiding van scheidsrechter Hans Teijn werd er in de eerste helft goed georganiseerd en zeer gedisciplineerd gevoetbald. De trainingen van de afgelopen week hadden duidelijk hun effect gehad op het vandaag vertoonde spel.

Mooie drie hoekjes, simpel de bal in elkaars voeten spelen, oog hebben voor elkaar en niet onbelangrijk elkaar op een positieve manier coachen. Sommige kleine automatismen ontbraken op sommige momenten en daar zullen we weer van leren en verder op gaan trainen.

We begonnen in een gewaagde 3-4-3 opstelling. Met Mitchell als vrije man op het middenveld ontstond er veel ruimte. Ruimte waar we in de toekomst nog meer gebruik van zullen moeten maken.

Ondanks het goede spel bleef de doelpunten teller in de eerste helft op 1 steken. Een uitstekende pass van Simon op de doorgebroken rechtsbuiten Quincy zorgde ervoor dat we op een 1-0 voorsprong kwamen. Uiteraard vierde Quincy zijn doelpunt weer op passende wijze.

Voor en na dit doelpunt zagen we aardig wat kansen verloren gaan. Ook het afwerken zal de komende week dus weer hoog op het programma staan bij de komende trainingen.

In de rust werden de eerder genoemde automatismen besproken en aangegeven hoe we dit net even iets beter kunnen communiceren met elkaar. Overigens werd er ook een groot compliment aangegeven over de algemene teamdiscipline. Grote klasse!

De tweede helft was het spel iets minder, maar dit deed niets af aan het spelbeeld. We bleven de aanval zoeken, maar vele kansen werden opnieuw niet benut. ONA had weinig tot niets in te brengen. Halverwege de tweede helft werd ik even weggeroepen om C2 speler Nick Heikens, namens de jeugdafdeling, even in het zonnetje te zetten na de zeer vervelende gebeurtenis anderhalve week geleden waarbij hij een vinger verloor.

Tijdens dat moment in de kleedkamer van C2 maakte Rakheem, terug na bijna drie weken ziektebed, de 2-0. Volgens zeggen een heel mooi doelpunt. Ook de jarige Roland (foto) kreeg een aantal mooie kansen, maar helaas wist hij dit jaar niet te scoren op z’n verjaardag.

Nogmaals complimenten over het vertoonde spel. Volgende week zal dan eindelijk de competitie gaan beginnen. We openen het competitieseizoen met een thuiswedstrijd tegen CKC.

Uitspraak van de dag: "De organisatie binnen een ploeg, de taakverdeling, het weten wat je moet doen als je op een andere positie op het veld terecht komt, dat is de basis van het voetbal".

Man of the match: Mitchell Vredebregt

(hij maakte vaak goed gebruik van de geboden ruimte, nu nog meer profiteren en we winnen elk duel op het middenveld!)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Leersum (Mokhtari ’27), Van Kan, Pors; Vos, Vredebregt, Van Dam, Van Deelen; Suurbach, Koeleman en Van Beelen (Shermarlia ’35).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Mokhtari, Van Kan, Pors; Vos (Van Leersum ’48), Vredebregt, Van Dam, Suurbach; Shermarlia (Van Beelen ’62), Koeleman en Van Deelen.