Effectieve afwerking in eerste competitieduel

Zaterdag 27 september 2008
Tegenstander: CKC C1
1e competitiewedstrijd

Zaterdag 27 september stond dan eindelijk de eerste competitie wedstrijd op het programma. We begonnen met een thuiswedstrijd tegen CKC C1.

Om iets eerder dan 11.15 uur werd er onder leiding van Hans Teijn afgetrapt voor deze wedstrijd. We begonnen de eerste tien minuten moeizaam. CKC nam het initiatief en zette druk op onze helft. We waren wat slordig in het spel en de toegewezen posities werden niet altijd naar behoren uitgevoerd.

Echter gebeurde het dat wij de voorsprong namen, na ongeveer twaalf minuten was het Dominick die na een assist van Simon de 1-0 maakte. In het tweede deel van deze eerste helft werd de wedstrijd eigenlijk beslist door zeer effectieve afwerking, terwijl we dit de afgelopen weken juist misten. Want na 15 minuten spelen was het Rakheem die na een uitstekende combinatie de 2-0 maakte en weer drie minuten later was het Simon die zijn goede spel beloond zag met een doelpunt, 3-0.

Je zou het niet zeggen, maar eigenlijk waren we op dat moment niet echt heel veel beter. We benutten alleen de kansen goed. CKC had moeite met onze verdediging én keeper Elmar. Ook Daniël bezorgde de middenvelders van de bezoekers vaak lastige momenten. Het was dan ook een penalty die de ploeg uit ‘t Kralingse Veer weer enigszins terug bracht in de wedstrijd. Deze keer was Elmar wel kansloos, 3-1.

Met deze stand gingen we de rust in. Uiteraard weinig commentaar, maar wel de boodschap gewoon te blijven voetballen. CKC had daar wat moeite mee en concentreerde zich meer op de scheidsrechter en op ons spel dan op dat van hen zelf.

We begonnen de tweede helft met veel overtuiging. Al in de 2e minuut van deze 2e helft mochten we een indirecte vrije trap nemen binnen de zestienmeter van de tegenstander. Lucas had met een slim balletje een groot aandeel in het doelpunt dat volgde van de voet van Jeffrey. Uitstekend gedaan, 4-1!

Vervolgens moest CKC nog verder terug op eigen helft. Na een onoplettendheid bij hen achterin kon Dominick doorbreken en in plaats van voor eigen succes te gaan had hij oog voor de meegelopen Simon, die zodoende voor open doel eenvoudig de 5-1 kon maken. Een tussenstand waar denk ik niemand op gerekend had in deze eerste competitie wedstrijd in de 2e klasse. Belangrijk is dan wel om niet te gaan dromen en denken dat je er na 50 minuten voetbal al ben. Een onoplettendheid achterin werd dan ook genadeloos afgestraft in de 15e minuut na de rust. Voor deze wedstrijd zou het niet meer voor vervelende consequenties gaan zorgen, maar in één van de volgende wedstrijden wellicht wel….

Na de 5-2 was het nog niet voorbij en hadden we ons weer enigszins herstelt en zo maakte Simon zijn derde doelpunt van de dag alweer, na een diepe pass van de uitstekend spelende Daniël, 6-2.

In de kleedkamer na afloop was een felicitatie meer dan op z’n plaats voor het getoonde (samen)spel! Klasse, super, maar niet gaan dromen… er zijn nog 21 wedstrijden te gaan!

Man of the match: Daniël van Dam

(op het middenveld vaak onzichtbaar, maar altijd in dienst van het geheel, vandaag gecombineerd met veel werklust en té sterk in bijna elk duel!)

Uitspraak van de dag: "Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt". (Aan ons de taak dit te voorkomen.)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari (Vos ’26), Van Kan, Vredebregt, Pors; Suurbach (Van Leersum ’17), Van Dam, Van Deelen; Shermarlia, Koeleman en Van Beelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Leersum, Van Kan (Shermarlia ’60), Vredebregt, Pors; Vos, Van Dam, Van Deelen (Suurbach ’48); Shermarlia (Mokhtari ’48), Koeleman en Van Beelen (Van Deelen ’60).