3e competitie wedstrijd

In onze eerste derby van het seizoen hebben we op eigen terrein dure punten verspeeld tegen buurman VOC, maar omdat koploper Birlik en concurrent GLZ Delfshaven beide verloren zijn we wel de nieuwe koploper.

Vooraf ontving iedereen de nieuwe tenue’s (uiteindelijk toch gesponsord door Corus) en werd het duel met VOC besproken en gewaarschuwd voor de ongeschreven wetten van deze strijd. VOC doet er namelijk altijd een stapje bij als ze bij ons op het terrein spelen en wij lijken vaak te denken dat we er al zijn omdat we thuis spelen.

Ook vandaag werden de ongeschreven wetten werkelijkheid….

Echter was het Simon die na een uitstekende steekpass van Jeffrey de 1-0 maakte in de eerste minuut van de wedstrijd. Vervolgens ging dat snelle doelpunt juist tegen ons werken. We lieten ons hierna terug drukken op onze eigen helft en lieten de gasten het spel maken. VOC was erg slordig in het spel en creëerde ondanks het spel beeld maar weinig kansen.

Bij een tegenaanval werd er lekker gecombineerd (bij vlagen werd er goed gespeeld), veel aanvallen van VOC werden gecorrigeerd door Kwint die écht goed speelde vandaag. In één van die tegenaanvallen werd de bal vanaf rechts uitstekend voorgegeven door Rakheem en was het wederom Simon die scoorde, deze keer met het hoofd, 2-0!

Alle critici leken de mond gesnoerd, wat nou VOC sterk op ons terrein? Dat moet een gedeelte van het team gedacht hebben. Echter deed VOC er wel een schepje bovenop. Nu werd de druk groter en werd er een extra aanvaller ingebracht. Na een voorzet vanaf de rechterkant was het de spits die goed voor keeper Elmar kwam en zo vlak voor de rust de 2-1 binnen kopte.

In de rust werd er hardop nagedacht over waarom we VOC zoveel lieten voetballen? Wij moesten er echt korter op zitten en eens een stukje feller en slimmer worden in de duels.

De tweede helft begon, waarbij Jurriën zijn rentree maakte na enkele weken van blessureleed, en VOC zette wederom meteen druk. Er waren kansen en VOC rook dat er minimaal een gelijkspel in zou zitten vandaag. Ondertussen moest het eerste elftal verzamelen en was het publiek in de tweede helft meer dan verdubbelt in deze toch enerverende derby. In de 45ste minuut (10de minuut tweede helft) gebeurde dan toch het meeste gevreesde. Opnieuw een voorzet van de rechterkant werd ingekopt door de inlopende spits, een bijna identiek doelpunt als de 2-1. Deze keer zat Elmar er nog wel aan, maar ook hij kon de 2-2 niet meer voorkomen.

Er volgden vervolgens nog 25 spannende minuten waar de strijd bij ons langzaam maar zeker eindelijk op gang kwam. Er waren kansen aan beide kanten, maar echt doelgericht waren ze geen van allen. Vlak voor tijd werd er nog een omzetting gedaan waardoor Lucas op het middenveld kwam te spelen, maar ook dit leverde niet echt het gewenste resultaat. Enkele minuten voor tijd ontsnapten we aan een strafschop tegen, toen de spits van VOC gewillig naar de grond ging. De uitstekend leidende scheidsrechter liet stoïcijns doorspelen, waardoor we door het oog van de naald een punt behielden in eigen huis tegen buurman VOC.

Man of the match: Kwint van Leersum (vooral in de eerste helft sterk op het middenveld)

Uitspraak van de dag: "Je moet gewoon denken zoals de situatie is. Je hebt een punt. Er is dus nog niets verloren".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari (Vredebregt ’28), Van Kan, Van Leersum, Pors; Vos, Van Dam (Minke ’35), Suurbach (Van Deelen ’25); Shermarlia, Koeleman en Van Beelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Vredebregt, Van Kan, Pors; Vos (Mokhtari ’51/Vos ’63)), Van Leersum, Koeleman, Van Deelen; Shermarlia (Van Dam ’60), Minke en Van Beelen (Suurbach ’51).